Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI UNİCEF

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI UNİCEF"— Sunum transkripti:

1

2 T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI UNİCEF
KAMPANYA 1 YILDIR BAŞARIYLA FAALİYETTE OLUP AŞAĞIDAKİ KURUMLAR ARASI PROTOKOL İMZALANMASI TASARLANMAKTADIR: T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI UNİCEF

3 KAMPANYA HEDEF KİTLESİ
Öğrenciler Öğretmenler Veliler Kamu Kurumları Özel Sektör Yerel Yönetimler Toplumun Tamamı Sivil Toplum Kuruluşları

4 ÖĞRETMENİM TUVALETE GİDEBİLİR MİYİM?
Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatınız boyunca sıkça sorduğunuz soruların başında geliyorsa siz “şanslısınız”. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorununu, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Ta ki öğretmen Ahmet Elmacı’yı duyana kadar... Bu olumsuz manzaraları düzeltmek, toplumumuzda bilinç uyandırmak sizin elinde. Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar desteğinizi bekliyor…

5 PROJENİN DOĞUŞU… Adıyaman Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki “çağdışı manzaraları” değiştirmeye çalışan okulun fedekar öğretmeni Ahmet Elmacı, öğretmen maaşıyla tuvalet kabini inşaat etmeye çalıştı. Ancak bunu ekonomik zorluklar nedeniyle başaramadı. Mahmut Şanlıer ve Onur Cantimur adındaki iki genç bir gazetede okudukları bu olaydan etkilenerek gönüllü olup harekete geçti… 17 ŞUBAT 2009’da kampanya başladı!

6 NEDEN OKULUMUZA TUVALET?
Temizlik herşeydir. Davranış kazandırma yoluyla çocuklar kalıcı temizlik bilinci edinmelidir. Önce davranış kazandırma sonra ders öğrenim… Tuvaletsizlik hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Tuvaleti olmayan okulların öğrencilerinde “siğil” belirtileri mevcuttur. Ve bu hastalık zaten kalabalık olan sınıflarda çabuk yayılıyor. İhtiyacın tarlada giderilmesi ve kovalarla su taşınması gibi görüntüler 21. yüzyılda Türkiye’ye yakışmamaktadır.

7 ÇOCUKLARIMIZ UTANIYOR!
KIZLAR DERE YATAĞINA, ERKEKLER TARLAYA GİDİYOR! Tuvaletsiz okullardan biri de Aşağıcimik Köyü İlköğretim Okulu. 9 yıl önce yapılan okulda okuyan 5. sınıf öğrencisi Pınar Gökur da okullarında tuvalet olmadığı için diğer arkadaşları gibi dere yatağına giderek ihtiyacını görüyor. Okumak istiyor ve ekliyor: "Dere yatağına giderken utanıyorum. Okulumuza tuvalet ve bilgisayar istiyoruz."

8 ÇOCUKLARDA SİĞİL HASTALIĞI TEHLİKESİ!
Tuvaleti olmayan bazı köy okulları öğrencilerinin ellerinde “siğil” belirtileri olduğu öğretmenlerimiz tarafından bildirilmektedir. Düz siğiller: Küçük ve daha düz yüzeylidirler. Sayıları çok olabilir arasında sayıya ulaşabilirler. Her yerde görülebilirler fakat çocuklarda ve yüzde en çok ortaya çıkarlar. Tuvaletsiz yaşamın oluşturduğu siğil hastalığına ek olarak çeşitli salgın ve hastalık riskleri de (Grip, nezle, bademcik iltihabı, zatürre, ishalli hastalıklar, tifo, hepatit B gibi bulaşıcı hastalıklar) mevcut olup elle temasla geçebiliyor. Çözüm: Tuvalet kabini inşası ve temizlik bilinci kazandırmaktır.

9 NACİYE HEMŞİREDEN TEMİZLİK DERSLERİ!
Ataşehir Bilfen anaokulunda çocuklar için görev yapan, temizlik dersleri vermiş olan hemşire Naciye Cantimur gönüllü olarak “çocukların anlayacağı dilde” basit makaleler yazacaktır El yıkama tekniklerini ve diğer sağlık ipuçlarını kampanya web sitesinde anlatacaktır. Makaleler sevimli görsellerle desteklenecektir. Ayrıca hijyenik ortamlar konusunda öğretmenlere yararlı tavsiyelerde de bulunacaktır. Hemşire Naciye Cantimur

10 DİĞER “İHTİYAÇLAR” DA ÖNEMLİDİR…
Sadece tuvalet kabini değil; diş fırçası, kırtasiye malzemeleri, çanta, bot vb. gibi ihtiyaçların yardımsever firma ve vatandaşlar tarafından ihtiyacı olan okullara gönderildiği proje gönüllü gençler tarafından oluşturulduğu için hiç bir şekilde maddi yardım toplanmamakta, sadece köprü görevi görmektedir.  Okulların başta tuvalet kabini ihtiyacı olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının kampanya internet sitesinde duyurularak yardımseverler ile ihtiyacı olan okul ile iletişime geçilmesi sağlanmaktadır. Duyurması bizden, yardım sizden!

11 Ve gönüllü olan tüm vatandaşlar!...
DESTEKLEYENLER Ve gönüllü olan tüm vatandaşlar!...

12 YAPILANLARDAN ÖRNEKLER
KARÜK İLKÖĞRETİM OKULU (ADIYAMAN) Öğretmen: Ahmet Elmacı İnşaat malzemeleri gönderildi. Bu okulun ihtiyacı olan tuvalet kabini inşa edildi! Yapılan diğer yardımlar: Okuma kitapları Kırtasiye Çanta Ufo Ayaklı Isıtıcı

13 YAPILANLARDAN ÖRNEKLER
KONACIK İLKÖĞRETİM OKULU (HARRAN) Öğretmen: Emine Temelkuran Giderilen ihtiyaçlar: Kırtasiye Oyuncak - Giysi Diğer fotoğrafları görmek için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

14 YAPILANLARDAN ÖRNEKLER
KAĞINDAK İLKÖĞRETİM OKULU (ADIYAMAN) Giderilen ihtiyaçlar: Bere / Mont Kırtasiye Kitap Diğer fotoğrafları görmek için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

15 YAPILANLARDAN ÖRNEKLER
CİDE AĞAÇBÜKÜ İ. O. (KASTAMONU) Öğretmen: Esra Uzun Giderilen ihtiyaçlar: - Ayakkabı Hikaye Kitabı Oyuncak Diğer fotoğrafları görmek için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

16 TUVALET BEKLEYEN OKULLAR
Erzurum / Karayazı ilçesi Karaağıl İlköğretim Okulu (Acil tuvalet gerekiyor! Çocukların ellerinde siğiller görülmektedir. ) Eskişehir / Çifteler ilçesi Sait Halim Paşa İlköğretim Okulu (Tuvaletin yenilenmesi gerekiyor)

17 İLETİŞİM FAALİYETLERİMİZ
İnternet Sitesi İnternet Banneri Afiş E-Bülten PR Röportajlar

18

19

20 FACEBOOK GRUBUMUZ Kampanyanın FACEBOOK Grubunda
222 kişi mevcut olup ileride daha Yoğun kullanılması planlanmaktadır. Grubun adresi:

21 DÜŞÜNÜLEN ETKİNLİKLER
KARDEŞ ÖZEL OKULDAN DESTEKLER İstanbul’daki özel okullardan biriyle temasa geçilip, kampanya için destek istenebilir. Slogan da şu şekilde olabilir: “Arkadaşım bahçeye sadece oyun için çıksın!”

22 DÜŞÜNÜLEN ETKİNLİKLER
TURKUAZOO GEZİSİ Çocuklara “suyu sevdirmek” ve minik zihinlerde yeni ufuklar kazandırmak için anlaşılacak sponsor otobüs firmalarıyla çocuklar taşınarak çeşitli balıkların bulunduğu dev bir akvaryum olan İstanbul Bayrampaşa Turkuazoo’ya ücretsiz gezi turları düzenlenebilir.

23 DÜŞÜNÜLEN ETKİNLİKLER
COLGATE İLE KÖY ÇOCUKLARI GÜLÜYOR! Colgate diş macunu firması tarafından temin edilecek bir diş hekimi ve mobil muayene aracı ile köy okullarına ziyarete gidilerek çocukların diş sağlığı kontrol edilebilir. Tedavi edilebilir. Çocuklara diş fırçaları ve diş macunları hediye edilebilir.

24 SPONSORA TANINAN HAKLAR
Reklamların yer aldığı tüm mecralarda kurum logosuna yer verilecektir. Basın bültenlerinde sponsor isimi vurgulanacaktır. Röportajlar mümkünse sponsor logoların bulunduğu basın panosu önünde yapılacaktır. Ayrıca sponsorlar ilgili özel röportajlar organize edilmesine çalışılacaktır. Basın mensuplarına açık olacak bir teşekkür yemeği düzenlendiğinde sponsorumuza TEŞEKKÜR PLAKETİ sunulacaktır. Bunların dışında sponsorumuz kampanyayı kurumsal iletişimlerinde bağımsız olarak duyurma hakkına sahiptir.

25 KİM KİMDİR? Mahmut Şanlıer Bilgisayar Sistem Uzmanı. Yapılan internet haber tarzı web programlamayı ücretsiz herkesin kullanımına sunarak yerel haberciliğin gelişmesine katkıda bulunmuştur. “İstanbul'da Hayat” haber sitesinin kurucusudur. Onur Cantimur Sanat Yönetmeni. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümü mezunu. Hazırladığı “Alo Engelli Taksi” projesiyle Platin Zirvedekiler Sosyal Sorumluluk ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Topbaş’tan aldı Çocuk Tiyatroya, Evimdeyim! (Öğretmenlerimiz İçin Çelebi Lojman Evleri), Eğitim Her Engeli Aşar gibi sayısız sosyal proje için çalıştı.

26 KİM KİMDİR? Genç Gönüllüler Derneği Gençliğin yaşadığı sorunlara sadece bir açıdan bakmayan dernektir. Gençlik; sosyal, siyasal, ekonomik, akademik her alanda önüne çıkan engelleri bireysel anlamda aşmaya çalışıyor. Genç Gönüllüler Derneği tüm bu sorunları aşmada ve gençliği hayatında paylaşımı arttırmada etkin bir rol oynamayı hedefliyor. Başkan: Eyüp Çoşkun Adres: Ayazağa Mah. Dereboyu Cad. No : 13 / 2 Hüseyin CORAL İş Merkezi Ayazağa Kültür Merkezi ŞİŞLİ / İSTANBUL

27 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
MAHMUT ŞANLIER ONUR CANTİMUR


"T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI UNİCEF" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları