Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE SİGORTA EKSPERLERİ MESLEKİ ÖRGÜTLENME YAPISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE SİGORTA EKSPERLERİ MESLEKİ ÖRGÜTLENME YAPISI"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE SİGORTA EKSPERLERİ MESLEKİ ÖRGÜTLENME YAPISI

2

3 BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ YAPILANMASI

4

5 SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİ MESLEKİ YÖNETİM ORGANİZASYONU
(Ana Şema)

6

7 SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİ ÇALIŞMA İLKELERİ VE HEDEFLERİ

8 Mesleki hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik dinamik, aktif bir yapının kurulması
Mesleki kazanımlarımızı korumak ve yeni haklar elde etmek için, disiplinli, hiyerarşik ve kurumsal bir yapıya sahip olmak, Mesleki gelişmelerden ve haberlerden en kısa sürede tüm eksperlerin eş zamanlı olarak haberdar olması, bilgi edinebilmesi

9 Mesleki uygulamaların standart hale getirilmesi
Meslek iç disiplinini sağlamak Mesleki uygulamadaki eksikliklerimizi belirleyerek Türkiye çapında eğitimsel çalışmaların programlanması ve yürütmesini sağlamak Meslektaşlar arası iletişim ve mesleki işbirliğini artırarak, meslektaşlar arası saygı ve sevginin artmasını sağlamak

10 Mesleki örgütlenmede görev alan meslektaşlarımızın, verdikleri hizmetler sırasında kendilerini geliştirerek, mesleki örgütümüzün üst kademelerinde görev almak için hazır ve deneyimli hale getirmek Bölgesel sorunların bölge temsilcilikleri marifetiyle belirlenerek çözüm için müşterek hareket ederek çalışma yapmak

11 İcra komitesinin, mesleki kararların alınıp icra edilmesini sağlayan ve teftiş eden bir kurum gibi hareket etmesi sağlamak.

12 Mesleğin ve meslektaşların tamamını ilgilendiren önemli kararlar ve çalışmalarda, konunun detaylı incelenmesi,tartışılması ve sağlıklı karara varılması için İcra komitesi altında sürekli ve ihtiyaca göre, alt çalışma komisyonları oluşturulacaktır.

13 İcra komitesi toplantı gündemi ve toplantıda alınan kararlar meslektaşların bilgisine sunulacak veya ulaşılabilir hale getirilecektir.

14 Dijital ve fiziki platformlarda meslek üyelerinin mesleği ilgilendiren konuları görüşüp, tartışabileceği ortamlar yaratılacaktır.

15 Alınacak önemli kararlar öncesinde meslektaşların ve derneklerin yönetim kurullarının görüşleri ve önerileri alınarak karar alma süreçlerine katılımları sağlanacaktır.

16 SEİK toplantılarının bölgelerde yapılması sağlanacak, toplantı sonrası meslektaşların katılacağı toplantı düzenlenerek, bölge eksperlerine bilgilendirme, sorunlarının dinlenilmesi ve çözüm önerilerinin alınması sağlanacaktır.

17 SİGORTA EKSPERLERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİM SONRASI
YAPILMASI PLANLANAN ÇALIŞMALAR

18 TEMEL HEDEF ASGARİ ÜCRET TARİFESİNİN TARAFLARLA MÜZAKERE EDİLEREK, HIZLI VE İVEDİ BİR BİÇİMDE UYGULAMAYA KONULMASI EN ÖNCELİKLİ UYGULAMA OLACAKTIR.

19 EKSPER SINIFLANDIRMASI KONUSUNDA MESLEĞE ZARAR VERECEK BİR UYGULAMANIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAKTIR.

20 SERBEST ATAMAYA BAĞLI ÖDENMEYEN EKSPER ÜCRETLERİNE İLİŞKİN HER TÜRLÜ GİRİŞİM YAPILACAKTIR

21 SERBEST EKSPER ATAMA SİSTEMİNİN BAŞLANGIÇTA OTO KAZA BRANŞINDA, SONRASINDA DİĞER BRANŞLAR HEDEF ALINARAK, SİSTEMİN SORUNSUZ VE EKSİKSİZ ÇALIŞMASI İÇİN TÜM TANITIM, EĞİTSEL,ETİK VE DİSİPLİN BAKIMINDAN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAKTIR.

22 SAHTE BELGE İLE EKSPER OLANLARIN FAALİYETLERİ ASKIYA ALINARAK, HER TÜRLÜ YASAL YAPTIRIMDA BULUNULACAKTIR. EKSPERLİK MESLEĞİ İLE BAĞDAŞMAYACAK BİR SUÇTAN MAHKEME KARARI İLE CEZA ALANLARIN MESLEKİ FAALİYETLERİNE DEVAM ETMEMELERİ İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNULACAKTIR.

23 MESLEK ETİK KURALLARIYLA BAĞDAŞMAYAN DAVRANIŞLAR SERGİLEYEN MESLEKTAŞLAR HAKKINDA HER TÜRLÜ YASAL YAPTIRIM UYGULANACAK VE BU KONUDA HİÇ BİR SURETTE TAVİZ VERİLMEYECEKTİR.

24 SİGORTA ŞİRKETLERİNDEN İŞ ALAMAYAN MESLEKTAŞLARIMIZIN BELLİ BİR GELİR SEVİYESİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN SERBEST SEÇİM HAKKINI ORTADAN KALDIRMADAN, SİSTEMATİK / RANDOM EKSPER ATAMASININ YAPILABİLMESİ İÇİN KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YOLUNA GİDİLECEKTİR.

25 SİGORTA EKSPERLERİ DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFIMIZ İLE MÜŞTEREK ÇALIŞMA İÇİNDE OLUNARAK, SEGEM, TSEV VE ULUSLAR ARASI EĞİTİM KURUMLARIYLA MÜŞTEREKEN PROJELER HAZIRLAYIP, SERTİFİKALI EĞİTİMLER VERİLEREK, MESLEKTAŞLARIMIZIN MESLEKİ BİLGİ BİRİKİMİNİN ARTTIRILMASI, SAĞLANACAKTIR.

26 2011/ 16 SAYILI MOTORLU ARAÇ SİGORTALARINDA EKSPER RAPORLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN GENELGENİN YENİDEN HAYATA GEÇMESİ İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNULACAKTIR.

27 TEK TİP RAPOR YAZIMI KONUSUNDA İLGİLİ GENELGENİN (2011/16) YENİDEN YAYINLANMASINI SAĞLAYARAK,
KURULAN SİSTEMDEN MESLEK ÖRGÜTÜNE GELİR SAĞLAMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMA YAPILACAKTIR.

28 EKSPER OFİS ASİSTANLARININ SEİK NEZDİNDE KURULACAK LEVHAYA KAYIT EDİLEREK, ÇALIŞAN PERSONELLERİN EĞİTİM ALMALARI SAĞLANIP, BELİRLİ BİR DİSİPLİN İÇERİSİNDE VE NİTELİKLİ PERSONEL OLARAK YETİŞTİRİLMESİ SAĞLANACAKTIR.

29 FATURALI OLARAK NİTELENDİRİLEN HASAR DOSYALARININ ŞEKİL VE ŞARTLARININ BELİRLENMESİ İÇİN MÜSTEŞARLIK VE SEKTÖR TEMSİLCİLERİ NEZDİNDE GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULACAKTIR.

30 FATURALI OLARAK AÇILAN DOSYALARA İMZA ATAN VE BU DOSYALARI ELEKTRONİK İMZA OLMADAN KAPATAN SİGORTA EKSPERLERİ HAKKINDA HER TÜRLÜ YASAL GİRİŞİMDE BULUNULACAKTIR.

31 SİGORTA EKSPERİNİN ATANDIĞI İHBARA, KENDİSİNİN EKSPERTİZE GİTMEYİP YERİNE YARDIMCI PERSONELİ VEYA BAŞKASINI GÖNDERENLER HAKKINDA HER TÜRLÜ YAPTIRIMDA BULUNMAKTAN KAÇINILMAYACAKTIR.

32 SİGORTACILIK KANUNUNDA EKSPERLİK MESLEĞİNE İLİŞKİN YAPILACAK DÜZENLEMELER İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ YASAMA FAALİYETİNE KATILIM SAĞLANARAK MESLEKTAŞLARA VE MESLEK ÖRGÜTÜNE BİLGİ VERİLECEKTİR.

33 SİGORTA EKSPERLERİ YÖNETMELİĞİNİN BAZI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI İÇİN MÜSTEŞARLIK NEZDİNDE ÇALIŞMALAR YAPILACAKTIR

34 SİGORTA EKSPERLERİNİN MAHKEME BİLİRKİŞİLİĞİ KONUSUNDA BRANŞLARI BAZ ALINARAK, MAHKEMELER NEZDİNDE EN YETKİLİ KİŞİ OLMASI İÇİN ADALET BAKANLIĞI NEZDİNDE HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNULCAKTIR.

35 OTO KAZA BRANŞI İÇİN FRANSA DA UYGULANAN EKSPERLİK UYGULAMALARI VE MODELİ BAZ ALINARAK, AYNI MODELİN TÜRKİYE DE UYGULANMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABA GÖSTERİLECEK VE BU KONUDA TOBB NDA DESTEĞİ ALINARAK MODELİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMA YAPILACAKTIR.

36 MESLEKTAŞLARIMIZDAN GELECEK HER TÜRLÜ FİKİR ,PROJE VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ MESLEK ÖRGÜTÜ ALTINDA KURULUCAK ÇALIŞMA GRUPLARINDA DEĞERLENDİRİLDİKTEN SONRA UYGULAMAYA ALINACAKTIR.

37 SİGORTA EKSPERLERİNİN KENDİ BİNA VE PROFESYONEL KADROLARI İLE ÇALIŞTIĞI, KENDİ AİDATLARINI TOPLAYIP MESLEĞE VE MESLEKTAŞA YATIRIM YAPABİLDİĞİ, KENDİ EĞİTİM VE UYGULAMALARINI OLUŞTURABİLDİĞİ,BAĞIMSIZ TARAFSIZ BİR MESLEK ÖRGÜTÜ HALİNE GELMEK İÇİN TEKNİK, HUKUKİ VE SİYASİ HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPMAK EN ÖNEMLİ AMACIMIZDIR.


"TÜRKİYE SİGORTA EKSPERLERİ MESLEKİ ÖRGÜTLENME YAPISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları