Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL MEDYA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL MEDYA."— Sunum transkripti:

1 SOSYAL MEDYA

2 Sosyal Medya Nedir? Bireylerin ortak ilgi alanları veya aktiviteleri gibi konularda birbirleri ile bağlantı ve iletişim kurmalarını sağlayan internet tabanlı platformlara verilen genel addır.

3 Kullanıcı içeriğin ta kendisidir. Hem konuşur, hem dinler.

4 10 YIL ÖNCE

5 ESKİDEN? TELEVİZYON RADYO GAZETE İLANLARI ????

6 DAHA DA ESKİDEN?

7

8 DAHA DAHA DA ESKİDEN?

9

10

11 GÜNÜMÜZDE?

12 BAZI RAKAMLAR KULLANICI SAYISI : 1,19 MİLYAR TÜRKİYE’DE : 32 MİLYON
KULLANICI SAYISI : 300 MİLYON KULLANICI SAYISI : 250 MİLYON KULLANICI SAYISI : 5000 MİLYON (AKTİF 230 MİLYON)

13 HANGİ PLATFORM NE İŞE YARIYOR?

14 Arkadaşlarınızla ya da benzer faaliyette bulunduğunuz kişilerle tanışmanıza, ortak paylaşımlarda bulunmanıza yarayan bir sosyal medya sitesidir.

15

16 140 karakter sınırıyla (1 sms karakter sınırı) paylaşmak istediklerinizi yayınlayabileceğiniz bir microblogging sitesidir.

17

18 En çok kullanılan Blog (Günce) yazma sitesidir
En çok kullanılan Blog (Günce) yazma sitesidir. Ayrıca kısa yoldan web sitesi kurmanıza da imkan verir.

19 Yeni arkadaşlarla tanışmanıza yardımcı olan sitelerden en ünlüsüdür
Yeni arkadaşlarla tanışmanıza yardımcı olan sitelerden en ünlüsüdür. Pek güzel bir ünvanı olmasa da (Arkadaşlık sitesi) insanlar halen yeni birileriyle tanışmak için Badoo kullanmakta.

20

21 Sanal CV platformudur. İş dünyasındaki profesyonellerin kendi işleri ile ilgili verileri paylaştığı bir platformdur. (Profesyonel ağ)

22

23 Facebook’a alternatif olabilecek zengin içerikli bir sosyal medya sitesidir. Bloglar, fotoğraflar, videolar ve şarkılar paylaşabileceğiniz yeni insanlarla tanışabileceğiniz ve var olan arkadaşlarınızla iletişime geçebileceğiniz bir sitedir.

24 Vkontakte Özellikle eski Rusya’da yaygın olarak kullanılan bir sosyal medya sitesidir. Özellikle hitap ettiği ülkelerde genellikle Facebook’un ne olduğunu dahi bilmez insanlar bu site sayesinde. Arkadaşlarınızla iletişime geçmenizi, fotoğraf, video paylaşmanızı sağlayan bir sitedir.

25 Google tarafından yönetilen Brezilya ve Hindistan’da en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biridir. Arkadaşlarınızla fotoğraf ve video paylaşmanızın yanısıra yeni insanlarla da tanışmanıza olanak sağlar.

26

27 Biraz daha müzikle haşır neşir olanların daha çok kullandığı arkadaşlık sitesidir. Fotoğraf, video ve müzik paylaşmanıza olanak sağlar. Arkadaşlarınızla chat yapabilir bol bol müzik keşfedebilir, dinleyebilirsiniz.

28

29 Google’ın yeni sosyal ağ sitesidir
Google’ın yeni sosyal ağ sitesidir. Takip ettiğiniz/Sizi takip eden kişilerle görüntülü konuşma, fotoğraf, video, link paylaşımı yapabileceğiniz her geçen gün gelişmekte olan sitedir.

30 En eski sosyal ağ sitelerinden biridir
En eski sosyal ağ sitelerinden biridir. Şimdilerde daha çok online oyuna yönelmiştir. Eski popülerliğini kaybetmiş olsa da halen sadık bir kullanıcı kitlesine sahiptir.

31

32 Dünyada en popüler olan film eleştirmenliği sitesidir
Dünyada en popüler olan film eleştirmenliği sitesidir. Bir film hakkındaki tweetlerinizi otomatik olarak yorumlayıp ona göre not dahi verebilir sizin adınıza. Aynı zamanda diğer film eleştirmenleriyle de tanışmanıza olanak sağlar.

33 Yahoo tarafından yönetilen kanımca Yahoo şirketini ayakta tutan tek sitedir. Profesyonel fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz, paylaşabileceğiniz kusursuz bir ortamdır. Pardon, GB kotasını belirli bir ücret vererek yükseltmek dışında kusursuz.

34 Oldukça kaliteli bir müzik keşfetme sitesidir
Oldukça kaliteli bir müzik keşfetme sitesidir. Hem şarkı arayıp bulabileceğiniz hem radyo dinleyebileceğiniz hem de Winamp, WMP gibi oynatıcılarla da birlikte çalışabilmektedir. Ayrıca siteden yeni arkadaşlıklar da edinebilir, arkadaşlarınızın müzik zevkini de inceleyebilirsiniz.

35 Google tarafından yönetilen Flickr’a alternatif olabilecek bir sitedir
Google tarafından yönetilen Flickr’a alternatif olabilecek bir sitedir. Daha çok Güney Amerika’da ve İspanya’da popülerdir. Photoblog diye tanımlayabiliriz kendisini. Normal bloglarda nasıl yazılarla bir şeyler anlatıyorsak Fotologta da fotoğraflarla anlatıyorsunuz.

36 İlk Blog sitelerinden biridir
İlk Blog sitelerinden biridir. Ancak artık eski Rus ülkelerinin dışında pekte popüler değildir. Özellikle son zamanlarda grafik paylaşımı konusunda lider haline gelmiştir.

37 İşveren ve iş arayanların daha çok kullandığı bir sitedir
 İşveren ve iş arayanların daha çok kullandığı bir sitedir. İş bağlantıları bulabilir, etkinlikler düzenleyebilir, sektörünüzle ilgili bilgiler edinebilir, şirketleri inceleyebilirsiniz. Tanımadığınız kişilerle arkadaşlık kurmak için pekte uygun bir site değildir uyarırım.

38 İnternette sörf yapmak deyimine yepyeni bir anlam kazandırmış sitedir
İnternette sörf yapmak deyimine yepyeni bir anlam kazandırmış sitedir. Yeni siteler keşfetmek isteyen biri için bulunmaz nimettir. İlgi alanlarınıza dair öne çıkan siteleri sizin için bulan, arkadaşlarınızın hangi siteleri size tavsiye ettiğini gösteren ve yeni arkadaşlıklar kurabileceğiniz bir sitedir. Her geçen gün popülaritesi artmaktadır.

39 Her gittiğiniz yer de bulunduğunuz yeri paylaşan ve paylaşımlarınıza göre size çeşitli madalyalar veren sosyal medya sitesidir.

40

41 Sanatçıların çizdikleri resimleri, çektikleri fotoğrafları vs
Sanatçıların çizdikleri resimleri, çektikleri fotoğrafları vs. paylaşabildiği hatta satabildiği bir platformdur. Benzersiz resimler bulabilmek için de harika bir sitedir.

42 Hangi tarayıcıyı kullanıyor olursak olalım, hangi düzey internet kullanıcısı olursak olalım hepimiz bazı internet sitelerini sık kullanılanlara ekleriz. Delicious eklediğiniz bu siteleri tasnifleyip sizi takip eden kullanıcılarınızla paylaşıyor. Siz de takip ettiğiniz kullanıcıların favori internet sitelerini inceliyorsunuz.

43

44 Girdilerinize yazı, fotoğraf, alıntı, link, sohbet, ses ve video ekleyebildiğiniz mini blog sitesidir. Blogger’a göre daha basit, Twittera göre daha uzun yazabildiğiniz arada bir sitedir. (Yahoo tarafından 1.1 milyar dolara satın alındı.)

45 Last.fm ya da Fizy’den nasıl müzik dinleyebiliyorsak Goodreads’ten de kitap okuyabiliyoruz. Arkadaşlarımızın neler okuduğuna bakabiliyoruz. Kitaplara not verebiliyor, yorumlar yazabiliyor, Facebook zaman tünelimizde görüntületebiliyoruz. Tek problem daha çok İngilizce kitapların ağırlıkta olması.

46 Binlerce fotoğrafı ücretsiz olarak saklayabildiğiniz, paylaşabildiğiniz, yoruma açabildiğiniz, yer imi ekleyebildiğiniz bir Google servisidir. Aynı zamanda yüklediğiniz fotoğraflar gizlilik ayarlarınıza göre Google Plus hesabınızda da paylaşılabilir, görüntülenebilir.

47

48 Türkiye’de en çok kullanılan Blog servisidir
Türkiye’de en çok kullanılan Blog servisidir. Dilediğiniz her konuda dilediğinizi yazabilirsiniz.

49 YouTube üç Amerikalı iş arkadaşının (Chad Hurley Steve Chen ve Jawed Karim) eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, kısaca “Video Paylaşım Sitesi” olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir. Web sitesi yaklaşık 200 milyon video barındırmakta.

50 Ayda sadece Amerika’dan 4 milyon benzersiz ziyaretçi alan Sosyal Bookmarking türünde lider sitelerden biri. İnternette güzel bir link bulduğunuzda burada sizi takip edenlerle paylaşıyorsunuz. Daha çok teknoloji alanında yeni haberlerin paylaşıldığı bir site kendisi. Ancak son zamanlarda Twitter’ın patlaması ile biraz daha geri planda kaldı bu site. Tabi kendisini yenilemeye devam ediyor bu da demek oluyor ki henüz silinmeyecek internet dünyasından.

51 Digg’e göre biraz daha basit Türkçe desteği bulunan bir Sosyal Bookmarking sitesi. Link paylaşımlarının dışında internet sitesi sahipleri kendi sitelerini Redditte oylamaya da sunabiliyor. Böylelikle sürekli bir ziyaretçi akını da kazanmış oluyorlar. Ama açıkçası bana oldum olası karışık gelmektedir bu site.

52 PowerPoint, PDF, OpenOffice ve Keynote türü sunumların paylaşılabildiği bir sosyal medya sitesidir. Youtube’da nasıl video paylaşımı yapılıyorsa burada da Slayt paylaşımı yapılıyor.

53

54 Ücretsiz fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz, paylaşabileceğiniz, yeni arkadaşlar edinebileceğiniz bir fotoğraf paylaşım sitesi. Twitter ile anlaşması gereği Twitter da yüklediğiniz fotoğraflar da PhotoBucket altyapısı ile paylaşılmakta. Aynı zamanda slayt ve video da barındırabilmektesiniz sitede.

55 Youtube’a göre daha kullanışlı ve video kalitesi daha yüksek olan video paylaşımı sitesidir. HD ve HTML5 desteği bulunmaktadır. Sakıncalı içeriklere ya da çalıntı videoların yüklenmemesine özveri ile dikkat edilmektedir bu sitede. Yani Youtube gibi karışık, içinden ne çıkacağı belli olmayan videolara rastlayamazsınız.

56 Twitter’a arayüz olarak oldukça benzeyen, Türkçe desteği olan, bir çok sosyal medya sitesindeki hesabınızı aynı yerden takip edebileceğiniz kullanışlı bir site. Facebook tarafından işletilmekte olan bu sitenin en çok Türkiye’den kullanıcısı bulunmakta.

57 Tagged adlı bir başka Arkadaşlık sitesi tarafından satın alınmış ayda 47 Milyon ziyaretçi alan bir arkadaşlık sitesi. Bol bol oyun oynayabileceğiniz ve arkadaş bulabileceğiniz bir site. En çok Orta Amerika ve Güney Amerika’da kullanılmakta.

58 Youtube’un ardından dünyada en çok kullanılan video paylaşım servisidir. Aslen Fransa kaynaklı bir site olan Dailymotion’un HTML5 desteği de bulunmakta.

59 Günde kullanıcının ziyaret ettiği çok rahatça müzik dinleyebileceğiniz, arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz Türk yapımı bir sitedir.

60 Onlarca farklı web sitesinde üyeliğiniz varsa ya da çeşitli yerlerde kendi adınızla yorum yazmak istiyorsanız avatar fotoğrafınız da olsun kendi adımla yazayım iletişim bilgilerimde bulunsun diyorsanız sizin için yapılmış bir site. WordPress kullanıcılarının çoğu bu servisi kullanmaktadır.

61 Tasarım işiyle uğraşanların çalışmalarını paylaştığı davet sistemiyle üye olunabilen oldukça elit bir site. Ancak çalışmaları davetiyesiz de görüp oylayabiliyorsunuz. Özellikle seçtiğiniz renge göre resim arama özelliği oldukça etkileyici. Farklı tasarımcılarla tanışmak için de oldukça güzel bir site.

62 Google Maps için Google tarafından satın alınmış çevrenizdeki mekanların fotoğraflarını paylaşabileceğiniz bir site. Evinizin önünü çektiğiniz fotoğraf mutlaka birinin işine yarayacaktır. Çektiğiniz fotoğraflar değerlendirmeye alınmakta ve uygun görünenler Google Maps’te yayınlanmakta.

63 En popüler iPhone uygulamalarından biridir
En popüler iPhone  uygulamalarından biridir.  Çektiğiniz fotoğraflara çeşitli efektler uygulayabilir anında paylaşabilirsiniz. Sizi takip edenlerle de fotoğraflar üzerine yorumlaşabilirsiniz.

64 Cep telefonu numaraları üzerinden iletişim kurabileceğiniz sosyal medya platformu. Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alındı.

65

66

67

68

69 Sosyal alışveriş Sosyal reklam Sosyal medya optimizasyonu Siber zorbalık


"SOSYAL MEDYA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları