Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Project management Instructor: Prof. Dr. Yaşar HOŞÇAN Gürhan KODALAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Project management Instructor: Prof. Dr. Yaşar HOŞÇAN Gürhan KODALAK"— Sunum transkripti:

1 Project management Instructor: Prof. Dr. Yaşar HOŞÇAN Gürhan KODALAK
Abdulsettar ATICI Mehmet ULUDAĞ Doğuş ÇAMANGAOĞLU Hayrettin ÖĞÜT Hüseyin CUROĞLU

2 1.Project’le Çalışmaya Başlamak
Dağıtılabilir projeler üretmek için yapılması gereken görevler nelerdir? Bu görevler kim tanımlayacak? Projeyle ilgili olan kişilere proje ayrıntılarını iletmenin en iyi yolu nedir?

3 Her görev ne zaman yapılmalı?
Ne kadara mal olacak? Bazı görevler planlandığı gibi tanımlanmazsa ne olur?

4 Project’le projelerinizi yonetmek
Projeniz için çalışma , süre ve kaynaklarla ilgili topladığımız tüm bilgileri izlemek Proje planınızı standart , iyi tanımlanmış bir biçimlendirmeyle canlandırmak ve sunmak.

5 Görev ve kaynakları düzenli ve etkin biçimde planlamak.
Diğer MS Office uygulamalarıyla proje bilgisini paylaşmak.

6 Proje yöneticisi olarak projenin kesin denetimine sahipken, kaynaklar ve diğer risk alanlarla iletişim kurmak Diğer masaüstü üretim uygulamalarına benzeyen bir program kullanarak projeleri yönetmek.

7 PROJECT’İ BAŞLATMAK

8

9

10 Raporları Keşfetmek Raporlar, project verilerini yazdırmak için tasarlanan önceden tanımlanmış biçimlerdir.

11

12 Yeni Bir Proje Planı Yaratmak Çalışılmayan Günleri Ayarlamak
Proje Özelliklerini Girmek

13 2.Bir Görev Listesi Yaratmak
Görev bilgilerini girmek Her görevin ne kadar süreceğini tahmin etmek ve girmek Önemli bir olayı izlemek için bir kilometre taşı yaratmak Görevleri evreler içinde düzenlemek

14 Görevleri bağlayarak görev ilişkileri yaratmak
Görev ayrıntıları notlar olarak kaydetmek ve World Wide Web üzerindeki içeriğe bir köprü eklemek. Proje planını tüm süresini denetlemek

15 Görevler Girmek Proje yönetim hedefi: Doğru dağıtılabilmesi için doğru görevler tanımlamak gerekir.

16 Süreleri Tahmin Etmek Bir görevin süresi, görevi tamamlamak için geçmesini umduğunuz zaman miktarıdır. Kısaltma Görünüm Anlam d dak Dakika s sa Saat g gün Gün h hf Hafta ay Ay

17 Proje Yönetim Hedefi: Kesin görev sürelerini nasıl bulacaksınız?

18 İyi görev süresi tahmini kaynakları şunlardır:
Önceki , benzer projelerdeki tarihi bilgiler Görevleri tamamlayacak kişilerin tahminleri Benzer projeleri yürütmüş uzman kişilerin kararları Benzer projelerle ilgili profesyonel ve sanayi kuruluşları

19 Bir Dönüm Noktası Girmek
Dönüm noktaları , proje içinde erişilen(örneğin , bir iş evresinin tamamlanması) ya da projeye zorla uygulanan(örneğin fon için uygulanması gereken bir teslim tarihi) belirgin olaylardır.

20 Dönüm noktasının kendisi normal olarak bir iş içermediğinden, dönüm noktaları sıfır süreli görevler olarak temsil edilir.

21 Görevleri Evreler İçinde Düzenlemek
Birbiriyle yakından ilişkili görevleri evreler içinde düzenlemek yararlıdır. Görevlerin evrelerini görmek , temel çalışma öğeleri ve ayrıntılı çalışma öğelerini düzenlemek için bir proje planını gözden geçiren herkese yardımcı olur.

22 Görevleri Bağlamak Projeler , görevlerin belirli bir düzende yapılmasını gerektirir. İkinci görev birinci görevden sonra oluşmalıdır ; bu dizidir İkinci görev yalnızca birinci görev tamamlandığında oluşabilir;bu bağımlılıktır.

23 Project’te birinci görev (‘‘sahneyi filme çekmek’’) öncül görev olarak adlandırılır, çünkü ona bağımlı olan görevin önünde gelir. İkinci görevse (‘‘filme çekilmiş sahneleri düzenlemek’’) ardıl olarak adlandırılır.

24 Görevleri Belgelendirmek
Bir görevin ayrıntılı tanımına sahip olmak ve yine de görevin adını kısa tutmak isteyebilirsiniz. Bir görev notuna buna benzer ayrıntılar ekleyebilirsiniz. Bu yolla bilgiler project dosyasında bulunur ve kolaylıkla görünüp yazdırılabilir. Görev notları, kaynak notları ve atama notları olmak üzere 3 not türü vardır.

25 Planın Süresini Denetlemek
Projenin ne kadar zaman alacağını bilmek isteyebilirsiniz. Doğrudan toplam proje süresini ya da bitiş tarihini girmezsiniz, ancak Project bireysel görev süreleri ve görev ilişkilerine dayalı olarak bu değerleri hesaplar. Projenin planlanan bitiş tarihini görmenin en kolay yolu, Proje Bilgileri iletişim kutusudur.

26 3.Kaynakları Ayarlamak Projelerde çalışan kişiler için temel kaynak bilgilerini ayarlamak Projelerde kullanılacak donanım için temel kaynak bilgilerini girmek. Proje süresinde tüketilecek malzemeler için temel kaynak bilgilerini girmek

27 Kaynaklar için maliyet bilgilerini ayarlamak.
Kaynağın iş için kullanılabilirliğini değiştirmek Bir nota kaynakla ilgili ek bilgiler kaydetmek.

28 İnsan Kaynaklarını Ayarlamak
Project , çalışma kaynakları ve malzeme kaynakları olarak iki kaynak türüyle çalışır. Çalışma kaynakları : projenin işini yapan kişi ve donanımdır. Malzeme kaynakları : proje ilerlerken kullandığınız tüketilebilir kaynaklardır.

29 Çalışma kaynakları Örnek Adıyla tanımlanan tek bir kişi Canberk Sert , Yücel Karabiber Meslek adıyla ya da işleviyle tanımlanan tek bir kişi Yönetmen: kameraman Benzer becerileri olan kişi grubu Elektrikçiler, marangozlar, figüranlar Donanım Video kamera ,600 watt ışık

30 Kaynak Adlarını Girmenin En kolay Yolu Nedir?
Project’te kaynak adları , belirli bir kişiyi(örneğin , Yiğit Gülveren ya da Yücel Karabiber) ya da belirli meslek adlarını(örneğin,Kameramanlar ya da Oyuncu ) temsil edebilir.

31 Gereksinimlere göre ve yayımladığımız proje bilgisini görecek kişiler için en iyi olan her şeyi kullanın. En önemli noktalar kaynak adlarını kimlerin göreceği ve kaynakları nasıl tanımlayacaklarıdır.

32 Donanım Kaynaklarını Ayarlamak
İnsan ve donanım kaynaklarını Project’te aynı biçimde ayarlarsınız. Yine de , bu iki kaynak türünü nasıl planlayacağınızla ilgili önemli farklılıkları bilmelisiniz. Örneğin, birçok insan kaynağının 12 saati geçen iş günü olanaz , ancak donanım kaynakları gün boyu çalışabilir.

33 Donanım kaynaklarını ayarlayabilme durumları:
Çok sayıda grup ya da kişi aynı anda farklı görevleri yapmak için donanım gereksinimi duyabilir ve donanım yetmeyebilir. Donanımla ilgili maliyetleri planlamak ve izlemek istersiniz.

34 Malzeme Kaynaklarını Ayarlamak
Malzeme kaynakları, proje ilerlerken kullandığınız tüketilebilir kaynaklardır. Project’te, özellikle tüketim oranı ve bağlantılı maliyeti izlemek için malzeme kaynaklarıyla çalışırsınız.

35 Kaynak Ödeme Oranlarını Girmek
Neredeyse tüm projelerin parasal yönü vardır ve maliyet bir çok projenin proje kapsamını etkiler. Maliyet bilgilerini izlemek ve yönetmek proje yöneticisinin yanıtlaması gereken sorular vardır.

36 Görev süresi ve kaynak tahminlerine bağlı olarak projenin beklenen toplam maliyeti nedir?
Ucuz kaynakların yapabildiği iş için biz pahalı kaynaklar mı kullanıyoruz? Proje süresince belirli bir kaynak türü ya da görev kaç para olacaktır? Planlanan proje süresince dayanabilecek oranda mı para harcıyoruz?

37 Bağımsız Kaynaklar İçin Çalışma Zamanını Ayarlamak
Project farklı amaçlar için farklı takvim türleri kullanır. Kaynak takvimi , tek bir kaynağın çalışılan ve çalışılmayan zamanlardır. Project , belirli bir kaynak için ne zaman planlanabileceğini belirlemek üzere kaynak takvimlerini kullanır.

38 Kaynak takvimlerinin ilk çalışma zamanı ayarları tümüyle Standart temel takvime uyar.
Standart temel takvimin çalışma zamanında aşağıdaki gibi farklılıklara gerek duyulur. Esnek zamanlı çalışma takvimi Tatil zamanı Eğitimde geçen zaman ya da bir konferansa katılmak gibi kaynağın proje üzerinde çalışmaya uygun olmadığı diğer zamanlar.

39 Kaynakları Belgelendirmek
Kaynak ya da atamayla ilgili herhangi bir ek bilgiyi bir not içine kaydedebiliyoruz . Örneğin,bir kaynak belirli bir tarih aralığında çalışmaya uygun değilse , bunun nedenini nota yazmak iyi fikirdir. Böylece not, proje dosyasında durur ve kolayca bakılıp yazdırılabilir.

40 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler


"Project management Instructor: Prof. Dr. Yaşar HOŞÇAN Gürhan KODALAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları