Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARINIZI KİMLER KULLANIYOR?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARINIZI KİMLER KULLANIYOR?"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARINIZI KİMLER KULLANIYOR?
Bilgisayarına kimlerin girdiğini veya kullanmaya çalıştığını, adres çubuğuna, C:\WINDOWS\SchedLgU.txt konutunu yazıp enter tuşuna basarak veya C:'deki Windows klasöründen SchedLgU adlı notepad dosyasını açarak öğrenebilirsiniz.

2 BİLGİSAYAR AÇILIRKEN ÇALIŞAN PROGRAMLARIN İPTALİ
Windows XP’de bilgisayar açılırken çalışan programlar ile ilgili olarak, Başlat / Çalıştır ı açıp, msconfig komutunu yazarak tamam butonuna bastıktan sonra gelen penceredeki başlangıç kısmından istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.

3 PDF DOSYALARINI WORD DOSYASINA ÇEVİRME
Pdf dosyaları word yani .doc uzantılı dosyaya, adresinden hızlı bir şekilde herhangi bir program kullanılmaya gerek kalmadan çevrilebileceği gibi, adresindeki Paperless Printer yazılımını indirerek de bu işlem yapabilir.

4 MASAÜSTÜ SİMGELERİNİN ARKAPLANLARI
Masaüstü simgelerinin arka planlarını şeffaf hale getirmek için, Bilgisayarım/ Sağ tuş /Özellikler/ Gelişmiş Performans/ Ayarlar ı tıkladıktan sonra “Masaüstünde simge etiketlerinde bırakma bölgesi kullan” seçeneğini aktif hale getirebilir veya sitesinden İconXP ‘yi indirerek iconlarınıza daha fazla şekil verebilirsiniz.

5 VİRÜS VE TRUVA ATINDAN KORUNMA
Online virüs tarayacıları: -->Check for Security Risk > Scan for virüs ---> VirüsScan Online Pandasoftware ---> Bedava sürümleri bulunan truva atı, internet solucanı gibi casus yazılımlara karşı programlar: Ad-Aware Personel SE --- > Ccleaner --- > Advanced Windows Care --- > Webroot Spy Sweeper --- > Windows Defender --- > Spybot - Search & Destroy --- >

6 RAPİDSHARE KULLANIMI Rapidshare sitesinden dosya indirmek için aşağıdaki işlemler yapılır. İlgili Rapidshare linkini adres çubuğuna yazıp enter tuşuna bastıktan sonra, “Free” butonu tıklanır, Açılan pencerede geri sayım süresi beklenir, Otomatik olarak çıkacak kod, yanındaki kutuya yazılıp “start download” tuşuna basılır, Açılacak pencerede bilgisayarda kaydedeceğiniz yer seçilerek ve kaydet tuşuna basılır.

7 SİZE MAİL GÖNDEREN KİŞİNİN MAİL ADRESİNDEN IP NUMARASINI BULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
 Hotmail kullanan arkadaşlar için: 1- Hotmail adresinizi açıp posta kutunuza girin ve sayfanın ortalarında ve sağda bulunan seçenekler e (Options) tıklayın. 2- Açılan sayfadan posta görüntü ayarlarına (Mail Display Settings) tıklayın. 3- Posta görüntü ayarlarında göreceğiniz seçeneklerde ileti üst bilgilerinde (Message Headers) tam (Full) seçeneğini seçin ve sayfanın altındaki tamam düğmesine tıklayın. Posta kutunuza tekrar dönüp size mail gönderenin mailini açtığınızda o kişinin IP ve bütün bilgilerini göreceksiniz. Bu görünen bilgilerde genellikle baştan ikinci sırada olan ve X-Originating-IP olarak görünen IP, size mail gönderen kişinin IP numarasıdır.

8 SİZE MAİL GÖNDEREN KİŞİNİN MAİL ADRESİNDEN IP NUMARASINI BULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Yahoo kullanan arkadaşlar için: 1- Yahoo yu açıp posta kutunuza girin. Size gelmiş olan bir epostayı açın ve epostayı okuduğunuz ekranın en altında ve sağda " Search the web" düğmesinin hemen üstünde bulunan "Full Headers" linkine tıkladığınızda o e-posta ile ilgili tüm bilgiler hotmaildeki gibi mailin üst tarafında görünecektir. 2- Buradaki satırlarda Message-ID yi bulun ve bunun hemen bir üst satırındaki Received satırındaki bulunan IP adresi, size maili yollayanın IP adresidir. 3- Yine en altta sağda "Brief Headers" linkine tıklarsanız da bu özelliği kapatmış olursunuz.

9 SİZE MAİL GÖNDEREN KİŞİNİN MAİL ADRESİNDEN IP NUMARASINI BULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Gmail kullanan arkadaşlar için: 1- Gmail i açıp posta kutunuza girin. Size gelmiş bir epostayı açın ve mailinde içinde ve üst sağ tarafında diğer seçeneklere tıklayın. Buraya tıkladığınızda bir çok seçenek çıkacak. 2- Bu seçeneklerde orjinali göster seçeneğine tıklayın. Böylece o mailin geldiği e-posta ile ilgili tüm bilgiler karşınıza çıkacaktır. 3- Burası yahoo ile tamamen aynı. Buradaki satırlarda Message-ID yi bulun ve bunun hemen bir üst satırındaki Received satırındaki bulunan IP adresi, size maili yollayanın IP adresidir.

10 İNTERNETE GİREN KİŞİNİN IP ADRESİNDEN O KİŞİNİN İNTERNETE GİRDİĞİ BÖLGE VE ŞEHRİ BULUN
İstediğiniz kişinin IP numarasından hangi ülke, şehir, vs olduğunu öğrenmek için sitesini kullanabilirsiniz. Bu verdiğim siteye tıkladığınızda sizin IP numaranızı ve hangi santrale bağlı olduğunuzu da hemen gösterecektir. Ayrıca, karşı tarafın IP adresinden o kişinin yerini öğrenmek için bu sitedeki linkine tıkladığınızda, açılan sayfadaki kutuya istediginiz kişinin IP numarasını yazarak "find location" düğmesine tıklayın. Böylece o girdiginiz IP ile bilgileri ile, IP numarasının ait olduğu o kişinin bağlantı türünü (adsl, kablo vs), ülkesini, şehrini ve bağlı olduğu ana santrali burada görebilirsiniz.  Bu bilgilerin resmi sitesi olan adresindeki kutucuğa da karşı tarafın IP numarasını girdiğinizde aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.

11 WWW ve COM YAZMAKTAN SIKILDINIZ MI?
Kısayol tuşu ile www com yazmadan com uzantılı sitelere kolayca ulaşabilirsiniz. Örn: Adres çubuğuna "pcnet" yazın sonra "ctrl + enter" a basın, araç çubuğunda " şeklinde çıkacak ve sayfa açılmış olacak.

12 IE, SIK KULANILANLARI YEDEKLEME
Araç Çubuğunda, Dosya /Al ve Ver... /Alma Verme Sihirbazına Hoş Geldiniz (İleri) /Alma Verme Seçimi[Sık Kullanılanları Ver] İleri /İleri/ İleri/ Evet (Sık Kullanılanları Ver) /Son Şeklinde ilerleyerek kolayca yedek şablon alabilirsiniz. Eğer listenize yeni eklemeleriniz olursa,yine aynı yolu takip ederek,yeni klasörü eskisi ile değiştirin. Bu yolla otomatik olarak yapılıyor. Geri yüklemek isterseniz veya başka bir bilgisayara yüklemek isterseniz, yine aynı yolu izleyebilisiniz, yalnız bu defa "Sık Kullanılanları Ver" değil "Sık Kullanılanları Al" seceneğini işaretlemelisiniz.

13 Hayatımızı kolaylaştıran basit ve pratik çözümler
POSOFUM.COM ‘DA


"BİLGİSAYARINIZI KİMLER KULLANIYOR?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları