Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TUTELİMDEN 2012 PROJE TÖRENİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TUTELİMDEN 2012 PROJE TÖRENİ"— Sunum transkripti:

1 TUTELİMDEN 2012 PROJE TÖRENİ
HOŞGELDİNİZ

2 Erdinç ŞAHİN Proje Adı: Dalga Enerjisi Kategori: Elektrik- Elektronik
Balıkçı barınaklarının enerji ihtiyacını karşılamak başta olmak üzere dalgakıranların dış tarafına yerleştirilecek dalga enerjisi türbinlerinden elde edilebilen düzensiz elektrik enerjisini kullanılabilir ve sürekli elektrik enerjisine dönüştürülecek şekilde ara yüz elemanları geliştirilecektir. Bu sisteme rüzgar ve fotovoltaik güneş enerjisi sistemleri de birleştirilerek hibrit bir yapı oluşturulacaktır.

3 Oğuzhan ALIÇ Proje Adı: Güneş Evi Kategori: Elektrik- Elektronik
Sabit kurulumu yapılacak Fotovoltaik panellerden alınan akım ve gerilim ölçülerine dayalı olarak günışığı ve ortam sıcaklığı değişimlerinde fotovoltaik enerji sistemlerinin çalışmalarını inceleyecek ve ar-ge tabanlı araştırmalar yapılarak bu sistemlere akıllı ara yüzler tasarlayıp geliştirilmesi hedeflenmektedir.

4 Oğuzhan ALIÇ Kategori: Elektrik- Elektronik
Proje Adı: Elektrik Makinaları Testleri için Modüler Deney Seti Projesi Öğrenciye deney tasarlayıp gerçekleştirme alışkanlığı katacak ve öğrenciyi bizzat deneyin içende tutmayı amaçlayan modüler ve etkin öğrenmeyi sağlayacak ticarileşmeyi hedefleyen modern deney setleri amaçlanmaktadır.

5 Selçuk GÜVEN Mehmet Ali USTA Mehmet EKİCİ
Kategori: Elektrik- Elektronik Proje Adı: Güç Elektroniği Devreleri İçin Bilgisayar Destekli Modüler Deney Seti Geliştirilmesi Öğrenciye deney tasarlayıp gerçekleştirme alışkanlığı katacak ve öğrenciyi bizzat deneyin içende tutmayı amaçlayan modüler ve etkin öğrenmeyi sağlayacak ticarileşmeyi hedefleyen modern deney setleri amaçlanmaktadır.

6 Mustafa Şinasi AYAS Kategori: Elektrik- Elektronik
Proje Adı: Otomatik Kontrol Sistemleri Eğitimi İçin İnteraktif ve Modüler Deney Seti Geliştirilmesi Öğrenciye deney tasarlayıp gerçekleştirme alışkanlığı katacak ve öğrenciyi bizzat deneyin içende tutmayı amaçlayan modüler ve etkin öğrenmeyi sağlayacak ticarileşmeyi hedefleyen modern deney setleri amaçlanmaktadır.

7 Mustafa Ergin ŞAHİN Kategori: Enerji Proje Adı: Mobil Temiz Enerji Evi
Hareket edebilen bir kasa üzerine kurulacak gezgin bir evin elektrik enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde bir güneş enerjisi uygulaması geliştirilecektir.

8 Kadir ÖZEN Ali Emre YURDAGÜL Yükselen PINAR
Kategori: Mekatronik Proje Adı: Bomba İmha Robotu Bomba imha robotu, hali hazırda kullanılmakta olan benzerlerinin eksikliklerini hedef alarak tasarım yeniden ele alınmıştır. Patlamadan kaynaklanan basınçtan etkilenmeyecek şekilde aerodinamik tasarım, amfibi hareket özelliği, anti jamer, otomatik konumlama ve hareket gibi özellikler mühendislik olarak tekrar çalışılmaktadır.

9 Habil SEKİBAĞ Serdar KÜÇÜK
Kategori: Telekomünikasyon-Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Proje Adı: Kısa Mesaj Sistem Kontrolü Kısa mesajla sistem kontrolü başlıklı projemiz, herhangi bir sistemin Sms ile kontrolü temeline dayanmaktadır. Sistemimizde görüntülü bilgi akışı da sağlanabilmektedir.

10 Kadir ÖZEN Ali Emre YURDAGÜL
Kategori: Telekomünikasyon-Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Proje Adı: SOCIALTIC Sosyal ağları kullanarak, akış verilerini analiz etmek, elde edilen bu veriler ile gerek gündemi gerek firmaların istediği spesifik konuların durumunu incelemek gerekse toplum isteklerini anlamak ve bu verilere göre adımlar atılmasını sağlamak üzerinde çalıştığımız projenin asıl amacıdır.

11 Yusuf KESGİN Kadir Cemal YOL Mine BURAN
Kategori: Telekomünikasyon-Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Proje Adı: Gözde Görmeyenlerin bilgisayarla okuması için oluşturulacak sistemde olması gereken en önemli sistem kuşkusuz Ekran Okuma Sistemidir. Görmeyenlerin bilgisayarı Türkçe sesli kullanabilmeleri için gelişmiş bir Türkçe dilinde okuma sistemi olmalıdır. Bu programlar bilgisayar açıldığı anda devreye girer ve bilgisayarın kapatıldığı ana kadar görmeyene tüm ekranı okur, onlara detaylı bilgiler verir. Bilgisayarın her ortamında çalışarak görmeyenlerin bilgisayara tam hakim olmalarını sağlar. Klavyedeki tüm tuşlar ve faaliyetler seslendirilir. Görmeyenler bilgisayarı klavyeden kullanırlar. Türkçe ekran okuma programı olması açısından önemlidir.

12 Selçuk GÜVEN Mustafa Şinasi AYAS
Kategori: Elektrik-Elektronik Proje Adı: Parmak İzi Okuyuculu Öğrenci Tanıma, Yoklama ve Değerlendirme Sistemi Geliştirilecek olan parmak izi okuyuculu öğrenci tanıma ve yoklama sistemi ile üniversitelerde derslerde ve sınavlarda yoklama alımı tamamı ile ara yüz aracılığıyla; herkese özgü ve taklit edilemeyecek olan parmak izi bilgisi ile gerçekleştirilecektir. Sistemin sahip olacağı internet bağlantısı ve optimum seviyede tasarlanacak olan ara yüzüne, yetkili kişiler sahip olduğu kullanıcı adı ve şifreler ile erişebilecektir. Sınava ve derslere katılıp katılmama, dönem sonunda öğrencinin derse devamsız olup olmadığı gibi bilgiler sorumlu kişi tarafından erişilebilir nitelikte olacaktır ve sistem dersten başarısız olunmaması için gerekli olan devam sınırının aşılmasına yakın durumlarda öğrenci sistemde kayıtlı olan iletişim bilgilen üzerinden bir e-posta gönderilerek uyarılacaktır.

13 Metin İSKENDEROĞLU M. Bilgehan İMAMOĞLU
Kategori: Telekomünikasyon-Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Proje Adı: Web Tabanlı Eğitim, Eğitim İçerikleri Geliştirme Üniversiteler, devlet kurumları ve özel sektörde faaliyet gösteren şirketler öğrencilerinin, çalışanlarının eğitimlerine oldukça fazla önem vermektedirler. Birçok üniversite YÖK dersleri olarak adlandırılan Türk Dili,Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi ve Temel Bilgisayar derslerini web üzerinden vermek istemektedirler. Bunun en önemli nedeni tüm üniversitede bir standart yerleştirmek ve öğrencilerin kendilerine daha fazla zaman ayırmalarını sağlamaktır. Bunun için bir çok alt yapı maliyeti harcamalarına rağmen içerik geliştirmede önemli sıkıntıları olmakla birlikte ciddi bir teknik destek sorunu da yaşamaktadırlar. Hazırlayacağımız sistem kurumlara web tabanlı eğitim ve eğitim içerikleri geliştirme sorununu ortadan kaldıracak bir proje olacaktır.

14 N. Özlem ÜNVERDİ Kategori: Telekomünikasyon-Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Proje Adı: Optik Haberleşme Ar-Ge Laboratuvarı'nın Kurulması Bu projede, kurulacak olan Optik Haberleşme Ar-Ge Laboratuvarı’nda, analitik hesapları üzerinde çalışılan optik haberleşme sistemlerinin kayıp ve performans analizlerinin yapılması, sinyal gecikmesinin değerlendirilmesi, optik devre elemanlarının karakteristik özelliklerinin incelenmesi ve optik haberleşme sistemlerinin optimizasyonu hedeflenmektedir. Proje ile eğitim-öğretim, ulaşım sistemlerindeki sinyalizasyon, veri haberleşmesi, telefon ağları, fiber internet, kablolu televizyon sistemleri, havalimanı, bankacılık, otomasyon, yüksek hassasiyet gereken askeri uygulamalar ve büyük firmaların birimleri arasında kullanılan günümüzün ve geleceğin tartışmasız olarak lider iletişim ortamı olan optik haberleşmenin yararlanıldığı sivil ortamdaki her türlü ticari optik haberleşme uygulamalarına ve pasif optik ağ uygulamalarına yol gösterilmesi ve sinyal gecikmesini azaltacak olan prototip ürünler ve yazılım hizmetleri ile sistem performansının artırılması ve dolayısıyla akademik ve endüstriyel çalışmalara ışık tutulması beklenmektedir.

15 Renan REİS Barış AKKAYA
Kategori: Enerji Proje Adı: Güneş Enerjisiyle Elektrik Üretimi Solar panellerle kelvin motorunu bir arada kullanıp güneş ışından elektrik elde etmek bunun için gün içinde uzun süre güneş ışığı gören bir noktaya solar panel yerleştirilir. Solar panel güneş ısısını soğurur solar panel tarafından üretilen ısı, ısı iletim çubukları ile kelvin motoruna aktarılır. Bu ısıdan üretilen mekanik enerji dinamoyu çevirmekte kullanılır ve elektrik enerjisi üretilir. Bu sistem sayesinde harici bir yakıt kullanılmadan güneş ışığı bir enerji kaynağı olarak kullanılarak elektrik enerjisi üretilir.

16 Renan REİS Barış AKKAYA
Kategori: Enerji Proje Adı: Su İle Çalışan Katalitik Proje amacımız ise ucuz yakıt olarak kullanabileceğimiz su ile katalitiği çalıştırmak. Bunun için Şehir şebekesinden güç kaynağımıza elektrik çekmek ve hidrojen jeneratörünü çalıştırmak için doğru akım eldesi için prizden aldığımız alternatif akımı doğru akıma çevirecek switch mod kullanarak hidrojen jeneratörünü çalıştırıyoruz. Bu sayede Elektroliz yöntemi ile bir katalizör hücre içerisinden geçirerek tüpü çıkarılmış katalitik soba hidrojen jeneratörü ile elde edilen enerjiyi kullanarak ısı ortaya çıkartıyor.

17 Kadir ÖZEN Ali Emre YURDAGÜL Ahmet AYDIN
Kategori: Sanayi ve Üretim Teknolojileri Proje Adı: Kampüs İçi Toplu Taşıma Yenilenebilir enerji kaynaklan ve elektrikli araçlar ile toplu taşımacılık. Gelişmekte olan teknoloji ve otomotiv sektörünün eğilimleri göz önüne alındığında önümüzdeki on yıl içinde taşıtların bir kısmının elektrik enerjisi ile hareket edeceği bir gerçektir. Temel sıkıntılardan biri elektrik enerjisinin elde edilmesi ve naklidir. Eğer enerji local olarak elde edilir ve depolama işlemi bir merkezde toplu halde değil de araçlar üzerinde ağırlıklı olarak yapılırsa daha fazla verim elde dilebilir. Dış bağımlılığa sebep olan petrol gereksinimi azaltılabilir. Otomotiv sektörüne bir yön verebilir ve ülke içinde istihdam artışının yanı sıra, uygun koşullar sağlandığında diğer ülkelere ihraç edilebilir bir bilgi birikimi sağlanabilir.

18 TUTELİMDEN 2012 PROJE TÖRENİ
TEŞEKKÜRLER…


"TUTELİMDEN 2012 PROJE TÖRENİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları