Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PDR Bağlamında Öğrenci Koçluğu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PDR Bağlamında Öğrenci Koçluğu"— Sunum transkripti:

1 PDR Bağlamında Öğrenci Koçluğu
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KONFERANSLAR DİZİSİ 2012 PDR Bağlamında Öğrenci Koçluğu Prof. Dr. Ahmet Konrot, Dip.Ed., Dip. ALPTE, PhD, LCST, DKBUD Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi

2 Sunu Planı Koçluk nedir? RPD – Koçluk ilişkisi/ayrımı Öneriler

3 Koçluk... Kişilerin ya da kurumların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir performans programıdır.

4 “Performans – Engeller = Potansiyel”
Koçluğun sihirli formülü... “Performans – Engeller = Potansiyel” Kişilere gerçek potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için destek vermektir.

5 Performans Kapasite Yeterlilik

6 Performans Yeterlilik ENGEL
ÇEVRE KAYNAKLI ENGEL BİREY KAYNAKLI ENGEL

7 “Performans – Engeller = Potansiyel”

8 “Coach” (Koç)

9 “Performans – Engeller = Potansiyel”

10 “Performans – Engeller = Potansiyel”
Hatırlayalım.... “Performans – Engeller = Potansiyel” Koçluk, kişilere gerçek potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için destek vermektir.

11 “Performans – Engeller = Potansiyel”
Koçluk.... “Performans – Engeller = Potansiyel” bağlamında Bireylerin iş ve özel yaşamlarında yapmak istedikleri değişim ve gelişim sürecini destekleyen profesyonel bir araçtır. Harekete geçmek, ilerlemek ve değişmek isteğine odaklanan interaktif bir yöntemdir.

12 “Performans – Engeller = Potansiyel”
Koçluk.... “Performans – Engeller = Potansiyel” Kişilerin ve kurumların yeni bir yetkinlik veya davranış öğrenmesine, koyduğu hedeflere ulaşmasına veya bir problemini çözmesine destek olmaktır.

13 Öğrenci koçluğu nedir? Okul ve yaşam başarılarını etkileyen içsel blokları ortadan kaldırarak öğrencilerin kaybolan umutlarını ve hayallerini geri kazanmalarını destekleyen; Öğrencilerin gerçek ve olması gereken kimliklerine doğru patlama yapabilmelerine olanak sağlamak için basınç vanasını serbest bırakan;

14 Öğrenci koçluğu nedir? Yaşamdan ne istediklerini açıklığa kavuşturmalarına yardımcı olan, ileri hamle yapmak için onların güçlü yanlarını ve yeteneklerini kullanan; Yaşamlarınını yönlendirebilmeleri ve çevresindekilerin yaşamlarında önder olabilmeleri için öğrencileri motive eden ve bu yönde ilham veren; Öğrencileri, yaptıkları her şeyle ve birlikte oldukları herkesle duygusal ve düşünsel bağ kurmalarını sağlayan bir süreçtir.

15 Psikolojik Danışmanlık?...
DANIŞMAN “Kısacası, doğru olanı yap...” REHBERLİK BİRİMİ “Yaratıcı yazma tabii ki önemli. Üniversiteye başladığın zaman ailenden para istemeyi düşünüyorsun sanırım.”

16 Psikolojik Danışmanlık...
MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği Eğitimde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri temelde; öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizilgüçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine yöneliktir.

17 PSİKİYATRİST KLİNİK PSİKOLOG PSİKOTERAPİST PSİKOLOJİK DANIŞMAN REHBER
MENTOR RPD vs. KOÇ ???

18 Psikolojik Danışmanlık
Daha büyük bir öz-farkındalık anlayışı oluşturmak ya da geliştirmek amacıyla tartışma yoluyla kişisel konuları ve sorunları araştırır. Danışmanlığın amacı, hedeflerine erişebilmesi için, danışana, kendi kararlarını kendisinin vermesi doğrultusunda yol göstermektir.

19 “Öğrencinin eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanması. ”


"PDR Bağlamında Öğrenci Koçluğu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları