Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devlet Hibe ve Teşvikleri Enerji Sektörü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devlet Hibe ve Teşvikleri Enerji Sektörü"— Sunum transkripti:

1 Devlet Hibe ve Teşvikleri Enerji Sektörü
Marka patent Kobi Danışmanlığı Arge Danışmanlığı AB proje Danışmanlığı Yatırım Danışmanlığı

2 SUNUM AKIŞI SUNUM AKIŞI 1 2 3 4 5 HAKKIMIZDA REFERANSLARIMIZ
HİZMETLERİMİZ ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER 1 2 3 4 5 SUNUM AKIŞI IIIII

3 1. HAKKIMIZDA Biz Kimiz ? 2005 Yılında kurulan Biz Life Danışmanlık geçmiş süre zarfında hizmet verdiği sektörlere ciddi kazanımlar sağlamıştır. Takdir edilen bu başarısı ile yüzlerce firmaya Ar-Ge, Yatırım, Marka-Patent, Tarımsal destekler konusunda hizmet vermeye devam etmektedir.

4 1. HAKKIMIZDA Biz Kimiz ? Ar-Ge projelerinde %96, Kobi projelerinde %72, Kalkınma ajansı projelerinde %52, tarımsal projelerde %65’ lik başarı oranı ile sektöründe en iyi konuma yükselmiştir. Marka- Patent ve diğer hizmetlerimiz ile firmalara en büyük yardımcı konumundayız.

5 1. HAKKIMIZDA Misyonumuz:
Firmaların hedeflerini büyütmeleri ve gerçekleştirmeleri için imkânlarını maksimum verimlilikte kullanmalarını sağlamaktır. Hedeflerine ulaşmaları için üniversitelerimiz ile işbirliğine girmelerini sağlayarak ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarını maksimum düzeyde kullanmalarını temin etmektir. Marka olmuş uluslararası kuruluş olmalarına katkı sağlamaktır.

6 2. REFERANSLARIMIZDAN BAZILARI

7 BELGELENDİRME DANIŞMANLIĞI
3. HİZMETLERİMİZ MARKA & PATENT HİZMETİ ARGE DANIŞMANLIĞI YATIRIM DANIŞMANLIĞI KOBİ DANIŞMANLIĞI AB PROJE DANIŞMANLIĞI BELGELENDİRME DANIŞMANLIĞI

8 3.1. SİNAİ MÜLKİYET HAKLARI
Marka - Patent Marka Tescili Tasarım Tescili Patent Tescili Faydalı Model Tescili Telif Hakları

9 3. HİZMETLERİMİZ Sinai ve Mülkiyet Haklarınızı Almanız Neden Önemlidir? A Tescil ettirmeden sinai ve mülkiyetlerinizi kullanmanız, hak kaybına sebebiyet verebilir. B Tescille, sinai ve mülkiyet haklarınızı devredebilir, lisans verebilirsiniz.  C Tescil edilmemiş bir sinai ve mülkiyet hukuken size ait değildir. D Hukuki koruma sinai ve mülkiyet tescil ile başlar.

10 3.2. ARGE DANIŞMANLIĞI AR-GE danışmanlığı kapsamında;
Proje Ön Çalışması, Projelendirme, Projenin Sunumu, Projenin Takibi, Proje Uygulama, Ara raporların hazırlanması, Finish raporlarının hazırlanması, Projenin sonlandırılması, hizmetleri verilmektedir.

11 3.3. YATIRIM DANIŞMANLIĞI Yatırım danışmanı olarak firmaların en uygun zaman ve zeminde sağlıklı yatırım yapmalarını sağlayıp; 1-Yatırım teşvik, 2-Uygun krediler, 3-Kalkınma ajansı destekleri , ile bu yatırımlarını minimum maliyet ile tamamlamalarını sağlamaktayız.

12 3.4. KOBİ DANIŞMANLIĞI Kobi danışmanlığı kapsamında kobilere hizmet verilmektedir. Kobi Tanımı: 1-250 arasında sigortalı çalışanı olan, Yıllık cirosu TL ‘yi geçmeyen firmalardır. Kobi Danışmanlığı Kapsamında ; KOSGEB Destekleri, TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Destekleri, İhracatı Geliştirme Destekleri, hizmetleri verilmektedir. Bu desteklerin toplam tutarı TL ‘yi geçmektedir.

13 IPARD HORIZON 2020 EUREKA EURO STAR 3.5. AB PROJE DANIŞMANLIĞI
Ar-Ge proje sürecinde verilen hizmetlere benzer hizmetler verilir. Aşağıdaki programlar kapsamında proje hizmetleri verilmektedir; IPARD HORIZON 2020 EUREKA EURO STAR

14 3.6. BELGELENDİRME DANIŞMANLIĞI
ISO 9001: 2008 ISO 14001: 2004 BS OHSAS 18001:2007 ISO : 2005 ISO : 2005 CE TSE

15 4. ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMLAR
KOSGEB SANAYİ BAKANLIĞI TÜBİTAK ENERJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI AVRUPA BİRLİĞİ EKONOMİ BAKANLIĞI TTGV

16 4. ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMLAR
KREDİ İÇİN ANLAŞTIĞIMIZ KURUMLAR: Avrupa Birliği Dünya Bankası İslam Bankası Eximbank

17 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.1. KOSGEB DESTEKLERİ 5.2. TÜBİTAK DESTEKLERİ 5.3. KALKINMA AJANSLARI DESTEKLERİ 5.4. EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ 5.5. SANAYİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ 5.6. ENERJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ 5.7. AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLERİ 5.8. TTGV DESTEKLERİ

18 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.1. KOSGEB Girişimcilik Desteği Genel Destek Programı Arge İnovasyon ve Endüstriyel Destek Programı

19 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.2. TÜBİTAK: 1501 – Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı. 1507- KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı. 1511- Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik. P.D.P. 1509- Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı. 1512- Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.

20 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER

21 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.3. KALKINMA AJANSLARI TÜM TÜRKİYE KALKINMA AJANSI GÜNCEL YENİLENEBİLİR ENERJİ HİBE DESTEKLERİ İlgili Kalkınma Ajansı Uygulandığı iller Desteğin Adı Hibe Oranı % Hibe Miktari (TL) Proje Süresi Son Başvuru Tarihi Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bursa, Eskişehir, Bilecik Çevre Dostu Üretim Mali Destek Programı azami 50 10 ay 14.Şub.14 Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Aydın, Denizli, Muğla Çevre Mali Destek Programı arası 9 ay 30.Nis.14 İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Antep, Adıyaman, Kilis Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programı 17.Şub.14 İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) İstanbul Vermli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı, Sinop İktisadi Kalkınma Mali destek programı 14.Mar.14 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Amasya, Çorum, Samsun Tokat yenilenebilir Enerji mali destek Programı arası 12 ay 28.Şub.14 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon İmalat San. Mali Destek Programı 30.May.14 Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Edirne, Kırklareli, Tekirdağ İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı 7.Mar.14

22 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.4. EKONOMİ BAKANLIĞI: Yatırım Teşvik Belgesi İhracatı Geliştirme Destekleri

23 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.5. SANAYİ BAKANLIĞI: Santez Programı AR-GE Merkezi Girişimcilik Programı

24 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.6. ENERJİ BAKANLIĞI: EN-AR Destek Programı: Program kapsamında desteklenebilecek projelerin aşağıdaki konulardan en az bir tanesini kapsaması gerekmektedir: • Yerli Enerji Kaynakları Potansiyelinin ve Kullanımının Geliştirilmesi, • Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, • Yeni Enerji Teknolojileri, • Temiz Enerji Teknolojileri, • Enerji Elektro–Mekanik Teçhizatı İmalat Teknolojileri, • Enerji Verimliliği Teknolojileri, • Zararlı Emisyonları Azaltma Teknolojileri, • Çevrim Teknolojileri, • Enerji İletim ve Dağıtım Teknolojileri.

25 5.ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.7. AVRUPA BİRLİĞİ: IPARD Projeleri Horizon 2020 EUROKE Destek programı Euro Star

26 5. ENERJİ SEKTÖRÜNE YÖNELİK DESTEKLER
5.8. TTGV: Teknoloji Geliştirme Projeleri Desteği Ticarileştirme Projeleri Desteği İleri Teknoloji Projeleri Desteği Çevre Teknolojileri Desteği Enerji Verimliliği Desteği

27 Teşekkürler…


"Devlet Hibe ve Teşvikleri Enerji Sektörü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları