Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MS OFFICE EXCEL 2013.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MS OFFICE EXCEL 2013."— Sunum transkripti:

1 MS OFFICE EXCEL 2013

2 EXCEL 2013'teki yenilikler Excel'i açtığınızda göreceğiniz ilk şey, yepyeni bir görünüm olacak. Daha temiz ve aynı zamanda kısa sürede profesyonel görünümlü sonuçlar elde etmenize yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Bir dolu sayıdan kurtulmanıza ve verilerinizin daha güçlü çizimlerini yapmanıza olanak tanıyan, bu şekilde daha iyi ve daha bilinçli kararlar almanız için size yol gösteren birçok yeni özellik bulacaksınız.

3 EXCEL 2013'teki yenilikler Hızlı bir biçimde kullanmaya başlama
Şablonlar, kurulum ve tasarım çalışmalarının çoğunu sizin yerinize gerçekleştirir ve siz de verilerinize odaklanabilirsiniz. Excel 2013'ü açtığınızda bütçe, takvim, form ve raporlar için kullanabileceğiniz yeni şablonlar göreceksiniz.

4 EXCEL 2013'teki yenilikler Anlık veri çözümleme
Yeni Hızlı Çözümleme aracı en çok iki adımda verilerinizi grafik ve tabloya dönüştürmenize olanak tanır. Koşullu biçimlendirme, mini grafikler veya grafiklerle verilerinizi önizleyin ve tek bir tıklatmayla seçiminizi yapın.

5 EXCEL 2013'teki yenilikler Tüm bir sütunu hızla verilerle doldurma
Hızlı Doldurma, çalışmanızı sizin yerinize tamamlayan bir veri yardımcısı gibidir. Ne yapmak istediğinizi algıladığı anda, Hızlı Doldurma verilerinizde belirlediği desene göre verilerin kalanını bir hamlede girer.

6 EXCEL 2013'teki yenilikler Verileriniz için doğru grafiği oluşturma
Grafik önerileri ile, Excel, verilerinizi temel alarak en uygun grafikleri önerir. Verilerinizin farklı grafiklerde nasıl görüneceğini anlamak için hızlı bir bakış atın ve ortaya koymak istediğiniz izlenimi sağlayan grafiği seçin. İlk grafiğinizi oluştururken bu özelliği bir deneyin.

7 EXCEL 2013'teki yenilikler Dilimleyicileri kullanarak tablo verilerine filtre uygulama PivotTable verilerini filtrelemek için etkileşimli bir yöntem olarak ilk kez Excel 'da eklenen dilimleyiciler, artık Excel tablolarındaki, sorgu tablolarındaki ve diğer veri tablolarındaki verileri de filtreleyebilir. Kurulumu ve kullanımı basit bir yöntem olan dilimleyiciler geçerli filtreyi gösterir ve siz de artık hangi verileri gözden geçirdiğinizi tam olarak bilebilirsiniz.

8 EXCEL 2013'teki yenilikler Bir çalışma kitabı, bir pencere
Excel 2013 içinde her çalışma kitabının kendi penceresi vardır ve bu da, aynı anda iki çalışma kitabı üzerinde daha kolay çalışabilmenizi sağlar. Ayrıca, iki monitörle çalışırken de hayatı kolaylaştırır.

9 EXCEL 2013'teki yenilikler Yeni Excel işlevleri
Matematik ve trigonometri, istatistik, mühendislik, tarih ve saat, arama ve başvuru, mantıksal ve metin işlev kategorilerinde çeşitli yeni işlevler bulacaksınız. Ayrıca, var olan Temsili Durum Aktarımı (REST) uyumlu Web hizmetlerine başvuru amacına yönelik birkaç yeni Web hizmeti işlevi de vardır.

10 EXCEL 2013'teki yenilikler Dosyaları çevrimiçi kaydetme ve paylaşma
Excel, çalışma kitaplarınızı kendi çevrimiçi konumunuza, örneğin ücretsiz SkyDrive'a veya kuruluşunuzun Office 365 hizmetine kaydetmenizi kolaylaştırır. Ayrıca, çalışma sayfalarınızı başkalarıyla paylaşmak da daha kolaylaşmıştır. Kullandıkları aygıta veya bulundukları yere bakılmaksızın, herkes çalışma sayfasının en son sürümüyle çalışabilir, hatta gerçek zamanlı olarak birlikte de çalışabilirsiniz.

11 EXCEL 2013'teki yenilikler Çalışma sayfası verilerini web sayfasına ekleme Çalışma sayfanızın bir bölümünü web'de paylaşmak için, bunu web sayfanıza eklemeniz yeterli olur. Bunu yaptığınızda diğer kişiler Excel Web App'te verilerle çalışabilir veya ekli verileri Excel'de açabilir. Excel çalışma sayfasını çevrimiçi toplantıda paylaşma Nerede olursanız olun ve hangi aygıtı kullanırsanız kullanın (akıllı telefon, tablet veya bilgisayar), Lync'i yüklediğiniz sürece çevrimiçi toplantıda bir çalışma kitabına bağlanabilir ve bunu paylaşabilirsiniz. Yeni bir dosya biçiminde kaydetme Dosyaları artık yeni Kesin Açık XML Elektronik Tablosu (*.xlsx) dosya biçiminde kaydedebilir ve açabilirsiniz. Bu dosya biçimi, 1900 yılına ilişkin artık yıl sorunun çözmek için ISO tarihlerini okumanıza ve yazmanıza olanak tanır.

12 EXCEL 2013'teki yenilikler Grafikler için şeritte yapılan değişiklikler Ekle sekmesindeki yeni Önerilen Grafikler düğmesi, verileriniz için uygun olan çeşitli grafikler arasından seçim yapmanıza olanak tanır. Dağılım ve kabarcık grafikleri gibi birbiriyle ilgili grafik türleri aynı şemsiye altına toplanmıştır. Ayrıca, en çok istediğiniz grafikler arasında yer alan açılır grafikler için de yepyeni bir düğme eklenmiştir. Bir grafiği tıklattığınızda, daha basit bir Grafik Araçları şeridi görüntülenir. Yalnızca Tasarım ve Biçim sekmelerini içeren bu şeritte, gerek duyduğunuz işlevleri daha kolay bulabilirsiniz.

13 EXCEL 2013'teki yenilikler Grafiklerde hızla ince ayar yapma
Yeni eklenen üç grafik düğmesi, grafik öğelerini (başlıklar ve etiketler gibi), grafiğinizin görünümünü ve stilini veya gösterdiği verileri hızla seçmenize ve değişiklikleri önizlemenize olanak tanır.

14 EXCEL 2013'teki yenilikler Daha zengin veri etiketleri
Artık, veri etiketlerinize veri noktalarından zengin ve yenilenebilir metinler veya başka metinler ekleyebilir, bunları biçimlendirme veya ek serbest biçimli metinlerle geliştirebilir ve neredeyse her şekilde görüntüleyebilirsiniz. Farklı bir grafik türüne geçtiğinizde bile veri etiketleri yerlerinde kalır. Ayrıca, yalnızca pasta grafiklerde değil, tüm grafiklerde öncü çizgilerle bunları veri noktalarına bağlayabilirsiniz.

15 EXCEL 2013'teki yenilikler Grafiklerde animasyon görüntüleme
Kaynak verilerinde değişiklik yaptığınızda grafiğin nasıl canlandığını izleyin. Bunu izlemek eğlenceli olduğu gibi, grafikteki hareket sayesinde verilerdeki değişiklikler de daha net görülür.

16 EXCEL 2013'teki yenilikler Verilerinize uygun bir PivotTable oluşturma
Verilerinizi PivotTable raporunda özetlerken doğru alanları seçmek göz korkutucu bir işlem olabilir. Artık bu konuda biraz yardım alabilirsiniz. PivotTable oluştururken, Excel verilerinizi özetlemek için çeşitli yollar önerir ve alan düzenlerinin hızlı bir önizlemesini görüntüleyerek, istediğiniz izlenimi veren düzeni seçmenizi sağlar.

17 EXCEL 2013'teki yenilikler Tek bir Alan Listesi kullanarak farklı türde PivotTable'lar oluşturma Tek bir Alan Listesi kullanarak, bir veya birden çok tablonun kullanıldığı bir PivotTable düzeni oluşturun. Hem tek hem de çok tablolu PivotTable'ları barındıracak şekilde yenilenen Alan Listesi, PivotTable düzeniniz içinde istediğiniz alanları bulmanızı, daha fazla tablo ekleyerek yeni Excel Veri Modeli'ne geçmenizi, tabloların tümünü incelemenizi ve tablolar arasında gezinmenizi kolaylaştırır.

18 EXCEL 2013'teki yenilikler Veri çözümlemenizde birden çok tablo kullanma Yeni Excel Veri Modeli, daha önce yalnızca PowerPivot eklentisi yüklendiğinde kullanılabilen güçlü veri çözümleme özelliklerine ulaşmanızı sağlar. Geleneksel PivotTable'lar oluşturmanın yanı sıra, artık Excel'deki birden çok tabloyu temel alan PivotTable'lar da oluşturabilirsiniz. Farklı tabloları içeri aktararak ve aralarında ilişki oluşturarak verilerinizi çözümleyebilir ve geleneksel PivotTable verilerinden elde edemeyeceğiniz sonuçlar alabilirsiniz. Yeni veri kaynaklarına bağlanma Excel Veri Modeli'nde birden çok tabloyu kullanmak için, artık ek veri kaynaklarına bağlanabilir ve buralardaki verileri tablo veya PivotTable olarak Excel'e aktarabilirsiniz. Örneğin, OData, Windows Azure DataMarket ve SharePoint gibi veri akışlarına bağlanabilirsiniz. Ayrıca, başka OLE DB sağlayıcılarının veri kaynaklarına da bağlanabilirsiniz.

19 EXCEL 2013'teki yenilikler Tablolar arasında ilişki oluşturma
Excel Veri Modeli'nde birden çok tabloda farklı veri kaynaklarından verileriniz olduğunda, bu tablolar arasında ilişki oluşturmak, verilerinizi tek bir tabloda birleştirmek zorunda kalmadan kolayca çözümleyebilmenizi sağlar. MDX sorgularını kullanarak, anlamlı PivotTable raporları oluşturmak için yine tablo ilişkilerinden yararlanabilirsiniz. Zaman çizelgesi kullanarak farklı dönemler için verileri görüntüleme Zaman çizelgesi, farklı dönemlere ilişkin PivotTable veya PivotChart verilerinizi karşılaştırma işlemini basitleştirir. Tarihlere göre gruplandırma yerine, tek bir tıklatmayla yalnızca tarihleri etkileşimli olarak filtreleyebilir ve aylık performans toplamları gibi sıralı dönemler arasında ilerleyebilirsiniz.

20 EXCEL 2013'teki yenilikler Farklı ayrıntı düzeyleri elde etmek için Detaya Gitme, Detaydan Çıkma veya Çapraz Detay kullanma Karmaşık bir veri kümesinde farklı ayrıntı düzeylerini görmek için detaya gitme kolay bir işlem değildir. Özel kümeler yararlı olabilir ancak Alan Listesi içindeki çok sayıda alan arasından bunları bulmak zaman alır. Yeni Excel Veri Modeli'nde, farklı düzeylere artık çok daha kolay gidebilirsiniz. PivotTable veya PivotChart hiyerarşisinde, daha küçük ayrıntı düzeylerini görmek için Detaya Git, "büyük resme" bakmak üzere daha üst düzeye gitmek için Detaydan Çık seçeneğini kullanın.

21 EXCEL 2013'teki yenilikler OLAP hesaplanmış üyelerini ve ölçülerini kullanma Yeni self servis Karar Destek (BI) özelliğinin gücünden yararlanın ve kendi Çok Boyutlu İfade (MDX) tabanlı hesaplamalarınızı bir Çevrimiçi Analitik İşlem (OLAP) küpüyle bağlantılı olan PivotTable verilerine ekleyin. Excel Nesne Modeli'ne erişmeniz gerekmez; artık hesaplanmış üyeleri ve ölçüleri doğrudan Excel'de oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Tek başına bir PivotChart oluşturma PivotChart'ın artık bir PivotTable ile ilişkilendirilmesi gerekmez. Tek başına veya ayrılmış bir PivotChart, yeni Detaya Git ve Detaydan Çık özelliklerini kullanarak verilerde ayrıntılara gitmenin yeni yollarından yararlanmanızı sağlar. Ayrıca, ayrılmış bir PivotChart'ı kopyalamak ve taşımak da çok daha kolaydır.

22 EXCEL 2013'teki yenilikler Gelişmiş Görünüm
Office Professional Plus kullanıyorsanız, Power View'ın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Kolayca uygulanabilen üst düzeyde etkileşimli, güçlü veri inceleme, görselleştirme ve sunum özellikleriyle verilerinizi derinlemesine keşfetmek için yalnızca Power View düğmesini tıklatmanız yeterlidir. Power View, tek bir sayfada grafikler, dilimleyiciler ve diğer veri görselleştirme öğeleri oluşturmanıza ve bunlarla etkileşimli çalışmanıza olanak tanır.

23 EXCEL 2013'teki yenilikler Excel için PowerPivot eklentisi
Office Professional Plus kullanıyorsanız, PowerPivot eklentisi Excel'e yüklenmiş olarak gelir. PowerPivot veri çözümleme altyapısı artık Excel'de yerleşik olarak bulunur ve böylece doğrudan Excel'in içinde basit veri modelleri oluşturabilirsiniz. PowerPivot eklentisi, daha gelişmiş modeller oluşturabileceğiniz bir ortam sağlar. Bu eklentiyi kullanarak, içeri aktardığınız verilere filtre uygulayabilir, kendi hiyerarşilerinizi, hesaplama alanlarınızı ve önemli performans göstergelerinizi (KPI) tanımlayabilir ve gelişmiş formüller oluşturmak için Veri Çözümleme İfadeleri (DAX) dilini kullanabilirsiniz.

24 EXCEL 2013'teki yenilikler Inquire eklentisi
Office Professional Plus kullanıyorsanız, Inquire eklentisi Excel'e yüklenmiş olarak gelir. Tasarımını, işlevini ve veri bağımlılıklarını anlamak için çalışma kitaplarınızı çözümlemenize, gözden geçirmenize ve formül hataları ya da tutarsızlıklar, gizli bilgiler, kopuk bağlantılar gibi çeşitli sorunları ortaya çıkarmanıza yardımcı olur. Inquire eklentisinden, Elektronik Tablo Karşılaştırma olarak adlandırılan yeni bir Microsoft Office aracını başlatabilir ve bu aracı kullanarak çalışma kitabının iki sürümünü karşılaştırabilir ve değişikliklerin yerlerini net bir şekilde görebilirsiniz. Bir denetim sırasında, çalışma kitaplarınızdaki değişiklerin tümüyle görünmesini sağlarsınız.


"MS OFFICE EXCEL 2013." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları