Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NBA'de yıllarca konuşulabilecek bir ‘o’ an

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NBA'de yıllarca konuşulabilecek bir ‘o’ an"— Sunum transkripti:

1 NBA'de yıllarca konuşulabilecek bir ‘o’ an
NBA'de yıllarca konuşulabilecek bir ‘o’ an... Los Angeles Lakers'ın, Kobe Bryant, Detroit Pistols'la oynanan play off maçının ikincisinde, maçın bitimine 2 saniye kala üçlük atış deniyor. ‘O’ anda salondaki herkes, ekrandaki milyonlar nefeslerini tutuyor. 3 sayı çizgisinin epey gerisinden yapılan bu atış giriyor ve Byrant topun elinden çıktığı ‘o’ anda takımının kaderini değiştiriyor. Maç uzuyor ve uzatmada Los Angeles kazanıyor.

2 Washington Fort Lewis'te, mutluluktan adeta uçan iki kişi
Washington Fort Lewis'te, mutluluktan adeta uçan iki kişi. Soldaki genç kız, Özel Yaz Olimpiyatları’nda koşan, 17 yaşındaki bir atlet. Adı Angie Skinner. Fotoğraf finişe 25 metre kala çekilmiş. Yanındakiyse annesi. Son saniyelerde annesi kızını kolundan tutarak destek oluyor. Kurallara pek uygun değil ama yarışmacılar engelli olduğu için hoşgörüyle karşılanıyor. Yarışı Angie başarıyla tamamlıyor ve altın madalya kazanıyor. Annesiyse ‘o’ anları ''Gözlerimden yaşlar aktı…'' diye anlatıyor.

3 Çin'in Mekon Nehri kıyılarında yere çömelmiş bekleyen bir denizci, güneydeki Guanley Limanı’na yük götürecek gemiyi bekliyor. Guanley Limanı ve Mekon Nehri’nin Çin deniz ticaretindeki yeri büyük. İlk bakışta bu denizci, ıssız bir adada yalnız bir adam görüntüsü veriyor ama ülke dışına ihraç edilen malların çoğu buradan geçiyor. Bir anlamda, komünizm yüzünden yalnızlığı seçmiş olan Çin'in dünyaya açılıp, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline gelişini simgeliyor.

4 Fotoğraf, İkinci Dünya Savaşı’nda Normandiya Çıkartması'nın 60'ıncı Yıldönümü Törenleri'nde çekildi. Bu yılki törenlere müttefik ülke liderlerinin yanısıra, ilk kez bir Alman Başbakanı katıldı. Caen'deki tören sırasında Fransız Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, konuşmasını yaptıktan sonra, Alman Başbakanı Gerhard Schroeder tarafından muhabbetle kucaklanıyor. Ve ‘o’ anın büyüsü burada kendini gösteriyor ve ‘o’ ana bakan, ister istemez, bu kucaklaşmanın ne kadar samimi olduğunu sorguluyor. Alman Şansölyesi’nin yüzündeki hınzırca ifade, belki de ''Geçmişte Nazi de olsalar, onlar Almandı. Yani bizimkilerdi...'' demek istiyor.

5 Amerika Birleşik Devletleri'nin Paris Büyükelçiliği’nde, 1'incisinin tablosuyla 43'üncüsü birarada. Geride, Amerika Birleşik Devletleri'nin birinci başkanı George Washington, önde bugünkü Başkan, George W.Bush, 40'ıncı Başkan Ronald Reagan'ın ölümüyle ilgili açıklama yapacağı salonda sezdirmeden kendisini bekleyen gazetecileri gözlüyor. Ama AP fotoğrafçısı Charles Dharapak meraklı Başkanı yakalıyor.

6 Adı Mahardika. Batı Java'daki bir hayvan hastanesinde barınıyor
Adı Mahardika... Batı Java'daki bir hayvan hastanesinde barınıyor. Henüz 10 aylık ve bakıcısına ''Beni hiç bırakma!'' dercesine sıkı sıkıya sarılarak, soyunun içinde bulunduğu durumu anlatıyor. Çünkü çevre katliamları, yangınlar, kesilen ağaçlar, yasak avlanmalar, kısacası insanoğlunun duyarsızlığı yüzünden orangutanların nesli tükeniyor.

7 Yağışlı havanın etkisindeki memleketimizden epey uzakta, tabiatın gücünü ortaya koyan bir ‘o’ an. Fotoğraf, Amerika Illinois'te çekildi. Bulutların biriktirdiği öfke, yere elektrikle çivi çakıyor.

8 Amerika Birleşik Devletleri’nde çekilen bu fotoğrafta, küme küme olmuş mamutus bulutlarının ''Bir an önce gitseler…'' dedirten bir ‘o’ an oluşturduklarını görüyoruz. Ama o arada da rahmetli hava durumu sunucusu Ali Esin'in ''Bulutlar yeryüzünün yorganıdır'' sözünü hatırlıyoruz.

9 Fotoğraf, Teksas'taki Fort Worth Hayvanat Bahçesi'nden
Fotoğraf, Teksas'taki Fort Worth Hayvanat Bahçesi'nden. 20 yıldan bu yana ilk kez bu hayvanat bahçesinde ikiz Afrika aslanı dünyaya gelmiş ve henüz altı haftalık olan bu ikizlerden biri, ‘o’ anda güven içinde olma duygusunu ortaya koyuyor. Anne ise yine ‘o’ anda sanki o hayvanat bahçesinde tarihi bir olayın kahramanı olduğunu biliyor ve adeta gururla poz veriyor.

10 Cezayirli Kada Chouli, bir zamanlar çok meşgul biriydi
Cezayirli Kada Chouli, bir zamanlar çok meşgul biriydi. Batı Sahra Çölü’nde turist gezdirirdi... Ama buralarda son 10 yıldır yaşanan çatışmalarda 150 bin kişi öldü, tabii turist de gelmez oldu. Reuters foto muhabiri Paul de Bendern, oralara giden nadir ziyaretçilerden biriydi. Çöl rehberi çıplak ayakla önden yürürken, müşterisi de bu adamın mesleğini sürdürme inadını ve aslında çaresizliğini, yalnızlığını belgeledi.

11 Çin’de elde edilen bu ‘o’ anda, üç küçük kız çocuğu, farklı renklerde asker kıyafetleri giymişler ve boylarından büyük bir işe girişmişler. Ellerinde trompetleriyle hem çalıyor hem de poz vererek yürüyorlar. İkisinin yüzü trompet olmuş, diğeriyse pek havalı… Bu ‘o’ anda Uluslararası Çocuklar Günü kutlamalarına hazırlanıyorlar.

12 Okyanustan, Havai'nin Kaylua sahillerinden bir ‘o’ an
Okyanustan, Havai'nin Kaylua sahillerinden bir ‘o’ an. Gün ağarmak üzere… Gökyüzü siyahken mor, kızılken sarı, sarıyken maviye dönüşüyor. Işık, gökyüzünde bir renk şenliği sunuyor. Honolulu öğretmen Hines, eşi henüz uyurken, küçük oğlu kucağında bu güzelliği seyrediyor. Anne oğul bu ‘o’ anda, orada ilk kez güneşin doğuşunu bu sahillerden seyrediyor. Çünkü bu ‘o’ anla ilgili bilgiler, ailenin buraya yeni taşındığını anlatıyor.

13 Fotoğraf, 75'inci Almanya Konkurhipik Derbisi’nde çekildi
Fotoğraf, 75'inci Almanya Konkurhipik Derbisi’nde çekildi. Alman binici Holger Wulschner, düşerken endişe içinde atını, atı Dublin de adeta korku içinde binicisini kolluyor. Seyircilerin yüreğini ağzına getiren bu ‘o’ andan sonra her ikisi de kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

14 National Geographic Türkiye Dergisi'nin ''Yayımlanmamış en iyi 100 fotoğraf'' özel ekinden bir ‘o’ an. Ne dans, ne de sohbet bu yaşanan... Hindistan'daki Racastan Bölgesi’nde bir grup kadın, toz fırtınasının dinmesi için dua ediyor.

15 National Geographic ‘Yayımlanmamış en iyi 100 fotoğraf’ özel sayısında, fotoğrafçı Kenneth Garrett'i çok mutlu eden bir ‘o’ an... Meksika sahilinde yumurtadan yeni çıkmış bir yavru yeşil deniz kaplumbağası sahilde katliam yapan onca avcı hayvanı atlatarak hayatta kalma olasılığını biraz daha artırmak üzere...

16 Fotoğraf Afganistan'dan
Fotoğraf Afganistan'dan yılında bir suikaste kurban giden eski Afgan Kralı Nadir Şar'ın mezarı, Tapae Maranyan. Bu yağıyla artık ilgilenen yok, pek çok yeri de yıkılmış, harabeye dönmüş. Ve Kabil'de ender rastlanan yağmurlu bir günde, tepedeki bu tarihi yapının bir ziyaretçisi var...

17 İtalya’da, tek başına bir adam ‘o’ anda merakla önünde olup bitenleri izliyor. Bir güruh halinde adamın üstüne geliyormuş gibi görünen bu kalabalık, bisiklet yarışçılarından oluşuyor. Giro D'italia Yarışları’nın üçüncü aşaması ve yarışın 191'inci kilometresine geldiklerinde Reueters foto muhabiri Stefano Rellandini bu ilginç ‘o’ anı yakalamayı başarmış. Yüzlerce bisikletli bir kişiye karşı...

18 Avustralyalı eski dünya sörf şampiyonlarından Mark Occhilupo'nun dalgalarla mücadele ettiği bir ‘o’ an. Fotoğraf, Tahiti’te, Billabong Pro adı verilen ve dünyanın en iyi sörfçülerinin belirlendiği bir ön eleme yarışı sırasında çekilmiş. İyi de acaba nasıl çekilmiş?

19 Fotoğraf, İspanya'nın Başkenti Madrid'deki Avrupa Yüzme Şampiyonası’ndan. 200 metre karışık yarı finalinde İtalyan yüzücü Alessia Boggiatto finalde yarışacak 8 yüzücü arasında yer almak için çabalıyor.

20 ABD’nin Kansas Eyaleti’ndeki Hay Kasabası’nda bulunan hububat depolarına aynı anda iki yıldırım düşüyor. Ve ‘o’ anda sanki yeryüzündeki bazı noktaları elleriyle control ediyor.

21 Filistin'den bir annenin ‘o’ anı… 28 yaşındaki Beşir Ümran'ın cenazesinde çekilen bir fotoğraf. O bir polis memuruydu ama bir Hamas intihar komandosunun eylemini gerçekleştirmesi sonucu o da hayatını kaybetti. Yüreğinin acısı gözyaşlarıyla bütünleşmiş ve ‘o’ anda belki de sadece Beşir Ümran için değil, onbinlerce Beşir Ümranlar için gözyaşı döküyor...

22 Anne her yerde annedir. Onların yüreği o kadar geniştir ki, hiçbir karşılık beklemeden severler. Amerika’da çekilen bu fotoğrafta Bayan Liegl ve Bayan Trotta, okulun ilk gününün sonunda çocuklarını almaya gitmişler. Bakışlarından anladığımız kadarıyla fotoğraftaki çocuklar onların çocukları değil, onlarınki bu kareye girmemiş. Her anne gibi sevgileri yüzlerindeki gülüşlerinden ve gözlerinden anlaşılıyor.

23 Fotoğraf Moskova'dan. O da bir anne ve adı Simona
Fotoğraf Moskova'dan... O da bir anne ve adı Simona. İkiz çocuklarıyla birlikte Moskova Hayvanat Bahçesi'nde yaşıyor. İkizlerden biri sevgiyle sarılırken bir annenin en güzel anlarından biri ortaya çıkıyor.

24 Bu ‘o’ ana, uzak ama olası hayallerin fotoğrafı diyebiliriz
Bu ‘o’ ana, uzak ama olası hayallerin fotoğrafı diyebiliriz. Nedeni, Güney Afrika 2010 yılında yapılacak Dünya Kupası Futbol Finalleri’ne ev sahibi olmaya aday. Futbol bu ülkede çok seviliyor ve ülkeyi yönetenler de futbolu çok ciddiye alıyor. Hükümetin yürüttüğü kampanyaların da etkisiyle binlerce çocuk 6 yıl sonra Dünya Kupası'nda ulusal takımlarında oynamayı hayal ediyor. Bu hayal Johannesburg'da gün batımında idmana devam eden bu çocuklar için sanki daha yakın. Çünkü bu iki çocuk, Afrika Yıldızları Futbol Akademisi'nin öğrencileri...

25 Polonya’da Vistula Nehri’nin ortasında kumdan bir adacık ve tekneleriyle buraya demirleyip balık tutan iki adam… Kumdan adacığın şekli yukarıdan iki kişinin ‘o’ anki uğraşısıyla bağdaşıyor. ‘O’ anda vurgulanan ortamsa ıssızlığı, yalnızlığı ve yalınlığı çağrıştırıyor.

26 Böylesi ‘o’ anlar ancak çizgi filmlerde oluşturulabilir ama olmuş işte
Böylesi ‘o’ anlar ancak çizgi filmlerde oluşturulabilir ama olmuş işte... Kuşkusuz bebeğin saçlarına biçim verilmiş ancak bebek de bu şirin ‘o’ ana yüz ifadesiyle katkıda bulunmuş. Sonuçta da aynada kendini görüp korkan ve saçları diken diken olan bir bebek ortaya çıkmış.

27 Bu ‘o’ anda bir asker ve çıplak elle kaldırılmaya çalışılan dikenli teller var. Kimi yorumculara göre, Amerikalılar Irak'ı işgal ettikten sonra nereye ellerini atsalar canları yanıyor. Amerikan ordusu elbette çok güçlü ama direniş Amerikalılar’ı zorluyor. Fotoğraftaki Amerikan askerinin aralamaya, çözmeye çalıştığı dikenli tellerin ötesinde daha da karışık bir yumak sö konusu. Ortadoğu uzmanlarına göre Amerika, kendi anlayışıyla oradaki sorunu çözmeye kalktıkça sorun içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Amerikan deniz piyadesi de Felluce'yi çevreleyen dikenli telleri aşmaya çalışıyor...

28 Güney Pasifik'te yaklaşık 5 bin kilometrekarelik alanda 3 yüzden fazla ada var. Bunlardan biri de Fiji Adası. Adalar arasındaki ulaşım hala kanolarla sağlanıyor. Günbatımında Fijili bir aile kanosuyla yola çıkmış. Savu Dağı’nın arkasında kalan güneş bulutlarla birleşince bu muhteşem kızıllıkla grinin armonisi de kameraya böyle yansımış.

29 Afganistan'nın başkenti Kabil'deki bir halk hamamı… Aynaya yansıyan görüntü, hamamdaki berberin işinin o gün çok yoğun olduğunu gösteriyor. Çoğu evde suyun akmadığı başkent Kabil'de önce traş, sonra da banyo... Beklemeye değer bir keyif olsa gerek. Üstelik her iki hizmetin ücreti Türk parasıyla sadece 300 bin Lira..

30 İçinde iki küçük süs balığı bulunan bir kavanoz ve onları dikkatli gözlerle izleyen bir kedi... Fotoğrafçı tam da o meraklı anda deklanşöre basılınca bu ‘o’ an ortaya çıkmış. Bu kedi balıkları o kadar merak etmiş ki, neredeyse kavanozun içine düşmüş. Patileri, kulakları ve kuyruğu dışarıda, ama gözleri ve aklı kavanozdaki balıklarda...

31 Adı Malena ve 5 yaşında. Ailesi Afganistan'daki çatışmalar yüzünden ülke dışına çıkıp geri döndü. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin gözetiminde bir mülteci kampına yerleştirildiler. Onların bahtına bir çamur ev düştü. Malena da o evin penceresinden dışarı baktı. AP fotoğrafçısı Emillio Morenatti deklanşöre bastı. Sonuçta yeni hayata, umudun ve masumiyetin ışıklarıyla yüklü bakışları yakalayıverdi.

32 İspanya'dan, Seville'den bir fotoğraf
İspanya'dan, Seville'den bir fotoğraf. Ünlü Maestrantza Arenası’nda binlerce seyirci nefesini tutmuş boğa güreşlerinin başlamasını bekliyor. Ve arenanın tam ortasında matador El Juli boğayla karşı karşıya duruyor. Matador henüz hamlesini yapmamış ya da boğa yapmamış. Binlerce insanın arasında iki kişilik başbaşa bir yalnızlık aslında bu ‘o’ an...

33 Zaman Gazetesi'nden Ali Ünal, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer bir tören sırasında yanyanayken, uygun açıyı yakaladı ve deklanşöre bastı. Sonuçta bu ‘o’ an ortaya çıktı. Ve bu fotoğrafla, Foto Muhabirleri Dernegi'nin düzenlediği ''Fotograflarla Türk Basını 2003 Yarışması''nda serbest katagoride birincilik ödülünü kazandı. Fotoğrafa bir isim de verildi: ''Sezer'in yeni imajı''...

34 Fotoğraf Mersin'de, D-400 Karayolu’nda, Anadolu Ajansı’ndan Ali Güreli tarafından çekildi. Kadınlar, otoyoldan geçen buğday yüklü kamyonlardan dökülen buğday tanelerini topluyor.

35 Fotoğraf Çin'de çekildi
Fotoğraf Çin'de çekildi. Bu gösteride akrobat ağzına yanıcı bir sıvı alır, sonra bunu ateşe karşı püskürtür ve yalazlar oluşur. Ama akrobat ustaysa bu yalazı bir ateş topuna çevrebilir. Foto muhabiri de ustaysa hem aeş topunu yakalar hem de bu ateş topunu akrobatın elleri arasında gösterir.

36 İsrail askeri el bombasını daha ileriye atabilmek için bütün vücudunu kullanıyor. Sarsma etkili bomba elinden çıkıyor, hedefine varıp patlıyor. Hedefteyse İsrail'in ördüğü güvenlik duvarını protesto eden Filistinli gençler bulunuyor. Peki onlar silah olarak ne kullanıyor? Askerin arkasındaki ayrıntı bu soruya yanıt veriyor: Karşıdan fırlatılan ve düşüp de patlamayan taşlar...

37 Amerika Birleşik Devletleri’nden bir fotoğraf
Amerika Birleşik Devletleri’nden bir fotoğraf. Beyzbol takımı Rangers'ların ünlü oyuncusu Alfonso Soriano'nun talihsiz bir ‘o’ anı. Angelslar’la çekiştikleri pazar günkü maçta çekildi. Vuruş anında beyzbol sopası sapından kırılıyor ama top yoluna devam ediyor. Ancak oyuncunun istediği yere gitmiyor. Beyzbol sopası mı çürüktü yoksa oyuncunun kasları mı güçlüydü? Ve insan ekibi bunu bilemiyor…

38 Anadolu Ajansı'ndan Oktay Çilesiz’in çektiği bir ‘o’ an
Anadolu Ajansı'ndan Oktay Çilesiz’in çektiği bir ‘o’ an. Çok heyecanlı, sürekli üreten ve ufku geniş biriydi Sakıp Ağa... Çalışkandı, hırslıydı ama başkalarını yok etme pahasına değildi hırsı. Yapıcıydı... Vizyonu olan, dünyaya çok geniş pencerelerden bakmasını bilen bir Anadolu insanıydı. Sohbeti hoştu ama inandıklarını söylemekten de çekinmezdi. Ve o heyecanlı konuşmalarını yaptığı anlarda böyle yumruklarını ve dişlerini sıkar, gözlerini açar ve ''Sevmek, sevmek, sevmek… Üretmek, üretmek, üretmek… Ve paylaşmak, paylaşmak, paylaşmak'' derdi.

39 Fotoğraf, Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti’nde çekildi
Fotoğraf, Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti’nde çekildi. Başkan Bush'un Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Condolize Rice, bir kilisedeki Paskalya törenleri sonrasında başkanını dikkatle izliyor. Bush da o sırada basın mensuplarının sorularını cevaplıyor. Rice geçtiğimiz günlerde halka açık verdiği ifadede, El Kaide'nin 11 Eylül'den önce büyük bir saldırı düzenleyeceği yönünde Başkan’a bir bilgi iletildiğini söylemiş, ama Bush ''Bunu bilseydim dağları yerinden oynatırdım'' demişti. Bu sert bakışın nedeni bu olsa gerek...

40 Belirli bir yaşın üzerindekiler, bu ‘o’ anı yaşamlarının bir bölümünde yaşamışlardır. Fotoğraf Kenya’da çekildi. Kenyalı kız öğrencinin siyah ellerine vuran ışık, sanki okuma arzusunu yüklenip yansıyor. Ayrıca jiletle açılmakta olan kalemin boyu, hem yoksulluğu anlatıyor hem de okuma arzusunu vurgulayan bir başka unsur olarak dikkat çekiyor.

41 Fotoğraf, Paskalya nedeniyle törenler düzenlenen İspanya’da çekildi
Fotoğraf, Paskalya nedeniyle törenler düzenlenen İspanya’da çekildi. Bu törenler uhrevi bir ciddiyet gerektirse de, yanınızda kızınız varsa ve bu kadar tatlıysa, işte o zaman bu ‘o’ an ortaya çıkabiliyor.

42 Amerika Birleşik Devletleri’nden hayatta kalma içgüdüsünü anlatan çarpıcı bir ‘o’ an... Henüz bir günlük bile olmayan bu yavru kuşlar, müthiş bir arzuyla ebevenlerinin kendilerine yiyecek vermesini bekliyor. Ancak ‘o’ anda yanılıyorlar... Kendilerine doğru yaklaşan anneleri değil sadece bir fotoğraf makinesi.

43 Fotoğraf, Costa Rica'nın başkenti San Jose'den
Fotoğraf, Costa Rica'nın başkenti San Jose'den. Sıcak aylarda özellikle herkesin gözdesi haline gelen Barış Parkı'nda çekilmiş. Bulutların arkasında kalan güneş, parktaki göl çevresinde at sürenleri birer silüet haline dönüştürmüş. Huzur veren bir ‘o’ an da diyebiliriz...

44 Fotoğraf Afganistan'da çekildi
Fotoğraf Afganistan'da çekildi. Özgürlüğün tadını çıkaran bir Afgan var bu karede. 3oo gündür suçsuz yere hapiste yatan 34 tutukludan biri o. Soruşturma Komisyonu tarafından suçsuz bulundukları için serbest bırakılmışlar... Ve bu ‘o’ anda onlar için bir tahliye töreni düzenleniyor. Bu Afgan da elindeki çiçeği koklayarak demir parmaklıklar ötesindeki hayatı doyasıya içine çekiyor.

45 Fotoğraf Liberya'nın başkenti Monrovya'dan
Fotoğraf Liberya'nın başkenti Monrovya'dan. Los Angeles Times'dan Carolyn Cole’un çektiği ve ''Ayaklar altındaki savaş'' adını verdiği bu fotoğraf, 2004 Pulitzer Ödülü’nü aldı. Geçmişte hükümet güçleriyle gerilla grupları arasındaki çatışmaların yoğun olarak yaşandığı caddelerden biri… Caddedeki boş kovanların miktarı ve onların üzerinden yürüyenin haliyle Liberya’daki iç savaşın ne kadar vurdumduymaz olduğunu gösteren bir ‘o’ an...

46 Fotoğraf İtalya’da, Çiftlik adlı yeni bir reality show programının tanıtımı sırasında çekildi. Kafalarını dışarı çıkaran atlar, aslında ‘o’ ana yansımayan oyuncuları ve medya mensuplarını selamlıyor. En öndeki o sırada kişnese de gülüyormuş gibi görünüyor.

47 Fotoğraf, Brüksel'deki NATO Zirvesi’nden
Fotoğraf, Brüksel'deki NATO Zirvesi’nden. Amerikan Dışişleri Bakanı’yla Türk mevkidaşı Abdullah Gül var bu karede. Fotoğraf, yedi ülkenin daha NATO'ya üye olduğu tören sırasında çekilmiş. Her iki bakan da çok samimi görünüyor ve Powell'ın yüzündeki gülümseme, espirili birşeyler konuştuğunu ifade ediyor. Ancak sol eli, Gül'ün karnına doğru yumruk şeklinde duruyor. Bir yumruğa izin verecek kadar samimi olduklarını sanmıyoruz. Sadece Türkiye'nin uluslararası ilişkiler gündeminde son toplantıdan memnun döndüğü Kıbrıs konusu olduğunu söyleyebiliyoruz…

48 Japonya’da Tokyo Ueno Parkı
Japonya’da Tokyo Ueno Parkı... Üstte baharı temsil eden kiraz ağaçları çiçek açmış... Alttaysa bu güzel günün tadını çıkaran, plastik bir şilteye boylu boyunca uzanmış biri var. Şimdi yalnız ama az sonra Kiraz Çiçeklerini Seyretme Partisi’ne katılacak arkadaşları da gelecek.

49 Fotoğraf, ‘hayatın garip bir cilvesi’ tanımlamasına uygun düşüyor
Fotoğraf, ‘hayatın garip bir cilvesi’ tanımlamasına uygun düşüyor. Böylesine bir durum, İstanbul'da da söz konusuydu. Bazen kötü olaylar sonucu, eski şaşalı günlerini geride bırakan mekanlar, futbol alanı olabiliyor. İstanbul'da Çırağan Sarayı’ydı, Afganistan'ın Başkenti Kabil'deyse savaş sırasında harabeye dönmüş Kraliyet Sarayı. Afgan gençler, yıkıntılar arasında futbol oynuyor ve bölgeden gelen hemen hemen her fotoğrafta olduğu gibi bu ‘o’ anın her zerresine düşen ışığın alçakgönüllü naif kararlılığı bize ''Bu Afganistan'daki ışıkta ayrı bir özellik mi var? '' diye de sorduruyor.

50 Fotoğrafın çekildiği mekanın genel iklim özellikleri gözönüne alınırsa nadir bir ‘o’ an. Kanada'nın Vancouver kentinde güneşli bir sabah, durgun bir göl, ağaçlar ve pek de dikkat çekmeyen bir ayrıntı: Sabah koşusu yapan biri nefesleniyor...


"NBA'de yıllarca konuşulabilecek bir ‘o’ an" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları