Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temiz Mail Yollama Yöntemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temiz Mail Yollama Yöntemi"— Sunum transkripti:

1 Temiz Mail Yollama Yöntemi
Bu Sunumu Sonuna Kadar Okuyun ve Listenizdeki Herkese Gönderin

2 Evet başlığı okudunuz, bu ve bunun gibi birçok başlık dikkatinizi çekiyor ve maili arkadaşlarınıza göndermek için sabırsızlanıyorsunuz. Mesela “ya doğruysa” diye başlayan “msn paralı olacakmış”, “bu maili …sayıda kişiye gönderirsen hesabına çuvalla para yatırılacak” gibi konuları içeren saçma sapan maillerden bahsediyorum.

3 Tabi bunların yanı sıra duygu sömürüsü yapan veya dini inançları kullanarak size gelen postayı arkadaşlarınıza göndermenizi sağlayan sahtekarlar da var…

4 “Bu maili 3 saat içinde 5 kişiye göndermezsen başına geleceklerden microsoft sorumlu değildir” falan filan. Yaşıyorsa kaç yaşına geldiği bilinmeyen yanık yüzlü çocuğun fotoğrafının olduğu mailden hiç bahsetmek istemezdim ama. Her seferinde aynı fotoğraf, farklı isim ve telefon numarasıyla Forward edilen maillere hala kanıp ciddiye alanlar var.

5 Microsoft veya X kuruluş hiçbir maili takip edipte, bir şahsa veya yardım kurumuna para vermez.
Sayısız kişiye gönderdiğiniz mailler hiç bi yardım kurumuna Para girişi sağlamıyor… Tek sağladığınız çakallara para kazandırmak… Peki kim bu çakallar;

6 Siz bu şekilde gelen 1 maili insanlık namına listenizdeki herkese FORWARD ederken mail içeriğindeki adres sayısı artışa geçiyor…. Sıradaki slaytta görüldüğü gibi…

7

8 Mail içeriğindeki adresler birikerek dolaşıyor
Mail içeriğindeki adresler birikerek dolaşıyor.Keşke bu mail en son microsoft a gitse de, microsoft ta: “ooo ne kadar çok insan okumuş bu maili…” deyip unicef e ya da yüzü yanık çocuğun ailesine para yağdırsa… Ama öyle olmuyor işte . Bahsettiğimiz çakallar burada devreye giriyor.

9 Peki bu çakallar nasıl para kazanıyor???
Sizin bilgilenmesini ya da sevaba girmesini isteyerek mail gönderdiğiniz arkadaşlarınızın mail adreslerini toplayıp, reklam ve tanıtım şirketlerine satarak… “Siz arkadaşınıza mail gönderdiğinize göre o mail adresi aktiftir” mantığıyla çalışan sistem o kadar iyi işliyor ki hiç duymadığımız şirketlerden ilanlar ve kampanyalar yağıyor mail adreslerimize

10 Bazı maillerde “ bu mail sana geldiyse bilki seviliyorsundur”, “bir çin inancına göre bu maili şu kadar kişiye göndermen gerekiyor”, “bu maili X kadar kişiye gönder, sana gönderen arkadaşına mutlaka geri gönder” gibi cümleler kullanılır. Bunu kullanmalarının amacı mailin daha çok dolaşarak, 1 ihtimal kendilerine geri dönmesidir.

11 Nasıl Engelleriz Herkesin inancı ve düşüncesi farklıdır.
Paylaşmak istediğiniz her mail, bahsettiğimiz maillerden olmayabilir. Gelen mailden etkilenip arkadaşlarınızla paylaşmak isteyebilirsiniz. Birden fazla kişiye göndereceğiniz maillerde “Kime” kutusunu kullanmazsanız MAILLIST çılgınlığına alet olmamış olursunuz.

12 Size gelen 1 maili Forward etmeden önce sadece metnin veya resmin olduğu kısmı bırakacak şekilde düzenleyin. Bu ne demek oluyor derseniz, size gelen mailin içeriğindeki diğer mail adreslerini silin. (Bkz:Resim2)

13

14 Bu şekilde sizinle beraber ve sizden önce bu maili grup olarak alan kişilerin mail adresinin dolaşımını durdurmuş olursunuz. İkinci aşamada yapacağımızsa az önce bahsettiğimiz “Kime” kutusuyla ilgili. Göndereceğiniz mail adreslerini “Kime” kutusuna değil “Gizli” kutusuna yazarsanız, gönderdiğiniz herkes maili sadece ona gönderdiğinizi sanar. Çünkü “Kime” yazan kısımda sadece 1 adres vardır.

15 Evet “kime” kutusuna sadece 1 adres yazıcaz, çünkü o kutu boş olursa hata verir maili gönderemezsiniz. Gerçek olmayan bi mail adresi sallayabilirsiniz oraya. (örn: Arkadaşlarımızın adresini de “Gizli” kutusuna yazıcaz.

16

17 Gizli bölmesine kendi mail adresinizi de yazarak deneme yapabilirsiniz
Gizli bölmesine kendi mail adresinizi de yazarak deneme yapabilirsiniz. Mail gelir ama sizden başka kime gitmiş göremezsiniz. Böylece ne sizin mail adresiniz ne de arkadaşlarınızın mail adresleri hiçbir şekilde satılamaz.

18 Bu slaytı kaç saatte kaç kişiye gönderirsin bilmem ama bilgilendirebildiğin kadar arkadaşını bilgilendir ki saçmalıkların farkına varıp Maillist olayına alet olmasınlar. Sadece maillist olayı da değil; kimse mail adresinin, hiç tanımadığı bi insanın ekranında görünmesini istemez.


"Temiz Mail Yollama Yöntemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları