Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Reysas Teknoloji Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Reysas Teknoloji Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş."— Sunum transkripti:

1 Reysas Teknoloji Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş.
Reysaş; 1989 yılında merkezi Ankara' da olmak üzere sınırlı sayıda tır, kiralık oto, sınırlı sayıda personel ve kısıtlı faaliyet alanları ile ticari faaliyetlerine başlamıştır. Takip eden 5 yıl içerisinde hızla büyüyerek faaliyetlerini sürdüren Reysaş, müşteri sayısını arttırmış ve daha ilk yıllarında tır sayısını 120' ye çıkarmıştır. Bugün itibariyle, 1500' ün üzerindeki araç sayısıyla faaliyetlerini yurtiçi ve yurtdışında sürdürmektedir. Reysaş; oto taşıma, lojistik, uluslararası taşıma, akaryakıt taşıma, forwarding, depolama gibi lojistik sektöründeki diğer hizmetleri ile yurt içerisindeki faaliyetlerinde, lojistik hizmetlerinin payını arttırmış ve yurt dışı taşımacılığa da başlayarak kısa süre içerisinde büyümüş ve gelişmiştir. 1994 yılı sonunda ulaşılan sefer sayısı 3000' in üzerinde olmuştur. Reysaş, teknoloji yatırımına önem veren bir firma olarak sektörde, araç takibinde uydu sistemi kullanan ilk firmadır. Kullanılan uydu sistemleri ile sürücülerle elektronik ortamda yazışarak bağlantı kurulmakta, sevkiyat, mesafe ve maliyetler bilgisayar ortamında tespit edilmektedir.  Reysas Teknoloji Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş.

2 İleri teknoloji ile donatılmış soğukhava ve tekstil depolarında barkod ve RF (radyo frekans) sistemleri ile depo yönetimi yaparak müşterilerine hizmet vermektedir. Otomotiv sektöründe, JIT(Just In Time) dağıtım ve toplama operasyonları gerçekleştirirken müşteri ve müşterinin tedarikçileri ile internet tabanlı uygulamalar (Oplog-Optimization Logistics) kullanarak elektronik ortamda bilgi transferi sağlamakta ve araç/yük optimizasyonu yaparak maksimum kapasite kullanım ve performansı gerçekleştirmektedir. Ayrıca kullandığı sürücü takip sistemi (Poliroute) ile sürücü, yükleme ve boşaltma sürelerinin performansını izlemektedir. 6'lı, 2'li, 4'lü oto taşıma, soğutmalı, tenteli, askılı, hidrolik liftli, martı kanat gibi özelliklerde ve çeşitli hacimlerdeki dorseleri, ortalama yaşı oldukça düşük olan çekicileriyle ve diğer ticari araçlarıyla Reysaş, farklı özelliklerde talepleri karşılayabilmekte ve büyük kuruluşlara geniş çaplı taşımacılık hizmeti vermektedir. Bugün Reysaş' ın geldiği noktaya, portföyündeki müşterilere ve cirosuna bakıldığında yıllık bir süre için önemli bir mesafe kat ettiği görülebilir. Reysaş' ın resmi merkezi İstanbul olup ; yönetim şubeleri Adapazarı, İzmir, Bursa, Adana, Ankara, Antalya' dadır.

3 Reysaş Taşımacılık ve Lojistik A. Ş
Reysaş Taşımacılık ve Lojistik A.Ş. aynı zamanda bir ticari yatırımlar şirketi olarak yaptığı çalışmalarla sürekli gündemde olan ve ülkesine katma değer kazandıran bir kuruluştur. Ülke ekonomisine sağladığı döviz getirisinin yanısıra eğitim konusunda da yapılan yatırım ve yardımlarda da ülkeye katkı sağlamaktadır. Faaliyetlerini çevreye duyarlı ve faydalı olarak sürdürmeye devam etmektedir. Personelin (departman bazında 24 saat) çalıştığı hizmet binaları da dahil tüm kuruluşlarında; atık maddeler konusunda çok hassas davranılmakta, belediye ve özel kuruluşlarla yürütülen ortak faaliyetlerle bu malzemeler titizlikle ilgili birimlere aktarılıp imha ettirilmektedir. Ofis çalışmalarında kullanılan kağıt malzemeler de ilk etapta ofis içinde yeniden değerlendirilerek personelin kullanımına sunulmakta, en son aşamada ise geri dönüşüm faaliyetleri için ilgili birimlere aktarılmaktadır. Reysaş, binek otolarında da çevre dostu kurşunsuz yakıt kullanmakta, bu konuda kendi personelini de sürekli teşvik etmektedir. Kalite konusundaki hassasiyetini sunduğu hizmete maksimum yansıtan Reysaş, bu konudaki standartlarını ifade eden ve 4 kelimeden oluşan sembolünü HSE_Q ( Health, Safety, Environment - Quality) (SAĞLIK - EMNİYET - ÇEVRE - KALİTE), eğitimli sürücülerinin özel olarak hazırlanmış giysilerine de yazdırarak bu konudaki duyarlılığının sürekliliğini ve kalıcılığını sağlamaktadır. 

4 Yönetim Kurulu Durmuş Döven Yönetim Kurulu Başkanı
Hasan Rasih Boztepe Yönetim Kurulu Bşk. Yrd Afife Vardar Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ergin Şahin Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Burcu Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kobak Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gökçel Yönetim Kurulu Üyesi  

5 Misyonu Uluslarararası arenada lojistik alanda öncü bir firma ve marka olarak 'komple çözüm' hizmeti sunarken, müşteriye özel hizmet alternatifleri üreterek sektördeki hedeflerini sürekli yükseltmek ve yeni teknoloji fırsatlarını değerlendirmek.  Vizyonu Kaliteli ve eğitilmiş işgücü, yüksek teknoloji araçları ve gelişmiş sistemler kullanarak stratejik iş ortaklıklarımızı arttırmak ve lojistik sektöründe uluslararası marka olmak.  Değerler  Öncülük Uzmanlık İstikrar Ülke ekonomisine ve eğitime katkı Dürüstlük Müşteri memnuniyeti odaklı çalışma Çevreye duyarlılık Saygı

6 Reysaş'ta Toplam Kalite Yönetimi
Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımı, iş için hayati öneme sahip proseslere odaklanır ve bunun sonucunda kar etmemizi sağlar. Gelir ve maliyetlere odaklanan geleneksel yaklaşım ise işletme içi rekabete yol açar, işbirliğini yok eder ve müşterinin istediği ürün ve hizmetlerin sağlanmasının ikinci plana atılmasına yol açar. Hedef istenen rakamların bir şekilde elde edilmesidir. Toplam Kalite Yönetimi ise bundan farklı olarak, müşteri ihtiyaçlarını karşılayan hatta bu beklentilerin ötesine geçen ürün ve hizmetler sağlayabilecek entegre bir sistem oluşturmaya çalışır.  Toplam Kalite Yönetimi rekabet yerine işbirliğini teşvik ederek, daha önce var olabilmek uğruna feda edilen yaratıcı enerjiyi ortaya çıkarır. Gizlilik yerine iletişimi ön plana çıkararak, güvensizlik ortamının yerini güven ortamına bırakmasını sağlar ve bu şekilde kuruluş değişen müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilir.

7 ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi
İşletme kaynaklarının etkin kullanımı ile zaman ve malzeme kayıplarını azaltır. Yüksek masraflara yol açan hataları yok ederek , hizmet kalitesini yükseltir. Artan müşteri memnuniyeti sayesinde etkin rekabet önceliği elde eder. Proses yaklaşımı ile proseslerinin verimliliğini artırır. İstenmeyen bürokratik işlemlerin oluşumunu engeller. ISO Çevre Yönetim Sistemi  Atıkların sistematik olarak azaltılıp kontrol altına alınmasıyla hammaddenin ekonomik kullanımını sağlar. Üretim sürecinin sistematik olarak geliştirilmesi ile enerji tüketimini azaltır. Atıkların etkin olarak kontrol altına tutulmasıyla üretim maliyetlerini düşürür. Toplum , müşteri ve yatırımcılar üzerinde sağlam bir güven duygusu yaratır.

8 Reysaş İştirakleri Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Reysaş GYO, TL sermayesi ile Türkiye’nin depoculuk alanında uzmanlaşmış ilk ve tek Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıdır. Reysaş GYO olarak hedefimiz, tamamı A Sınıfı Depolarımızı yenilikçi çözüm anlayışımız ile birleştirerek, ortaklarımız için uzun dönemli ve istikrarlı gelir yaratmaktır. Reysas GYO, bulunduğu sektöre dinamizm, profesyonellik ve vizyon sunmaya devam edecektir.

9 REYSAŞ TAŞIT MUAYENE İSTASYONLARI İŞLETİM A.Ş.
Araç Muayene İstasyonlarının Açılması ve İşletilmesi Hizmeti; 22 Eylül 2003 tarihli ve 2003/64 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile özelleştirme programına dahil edilen ve yine Özelleştirme Yüksek Kurulunun tarih ve 2005/26 sayılı kararı ile araç muayene istasyonları hizmetinin yürütülmesi amacı ile kurulan TüvTURK Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. ye ihale edilmiş olup bu kamu hizmeti TüvTURK ve İş Ortakları tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda TüvTURK Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. ile Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic. A.Ş.’ nin bir iştiraki olan şirketimiz Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. arasında imzalanan Alt İşletim Sözleşmesi gereği Eskişehir, Sivrihisar, Kastamonu, Tosya, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Ereğli’deki TüvTURK Araç Muayene İstasyonları şirketimiz tarafından işletilmektedir.

10 Karabük İstasyonumuz 12. 11. 2008, Kastamonu ve Tosya istasyonumuz 30
Karabük İstasyonumuz , Kastamonu ve Tosya istasyonumuz , Zonguldak, Ereğli, Bartın, Eskişehir ve Sivrihisar İstasyonlarımız ise tarihinde hizmete açılmıştır. İşletmeye açıldığı günden itibaren 5 il ve 3 ilçedeki toplam 8 sabit istasyon ve ayrıca bu illerdeki diğer ilçelerde 5 mobil (seyyar) araç muayene istasyonu ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından öngörülen program dahilinde hizmet verilmektedir. İstasyonlarımızda 95 kişi istihdam edilmekte olup artan araç sayılarına paralel olarak personel sayılarımız artmaktadır. İstasyonlarımızda 2009 yılı içerisinde Egzoz Emisyon Ölçümü hizmeti de verilmeye başlanmıştır. Muayene İstasyonlarında bekleme sürelerinin azaltılması amacı ile büyük iller başta olmak üzere yoğun olan istasyonlarda 2009 yılı başından itibaren Randevulu Araç Muayene Hizmeti verilmeye başlanmıştır. Eskişehir, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Ereğli istasyonlarımızda da randevulu araç muayene hizmeti verilmektedir. istasyonlarımız işletmeye açıldığı günden tarihine kadar araç muayenesi yapılmıştır.  Ayrıca Egzoz Muayenesi gerçekleştirilmiştir yılında civarında periyodik muayene ve civarında da Egzoz Emisyon Muayenesi yapılması hedeflenmiştir. Türkiye genelinde 196 sabit, 73 mobil (gezici) ve 2 motosiklet TüvTURK Araç Muayene İstasyonunda verilmekte olan hizmette standardın sağlanması amacı ile istasyonlar TüvTURK, TÜRKAK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından sürekli olarak denetlenmektedir. İşletmekte olduğumuz İstasyonlarda araç muayene hizmeti başarı ile yürütülmektedir.

11 Ortur Genel Taşımacılık ve Ticaret A.Ş.
Reymar Tütün Mamülleri Dağıtım ve Pazarlama Ltd.Şti. Reysaş Demiryolu Taşımacılığı A.Ş. Reysaş Demiryolu Yatırımları A.Ş. Reysaş Turizm Yatırımları ve Ticaret Ltd.Şti.

12 Sermaye Bilgileri TOPLAM PAY DURMUŞ DÖVEN 19.712.815 17,92%
             TOPLAM                     PAY  DURMUŞ DÖVEN         17,92% RIFAT VARDAR                12,19% EGEMEN DÖVEN                  3,40% ECE MELİS DÖVEN                   1,27% DİĞER                    0,69% HALKA AÇIK HİSSE             64,52% MEVCUT ÖDENMİŞ SERMAYE              100,00%

13 Projeleri Yenilenebilir (renewable) enerji kaynağı olan güneş enerjisinin  solar güneş panelleri  (Fotovoltaik (PV))  kullanarak,   RGYO şirketimize ait  İzmir Torbalı' daki  depomuzun üzerinde Türkiye' de ilk şebeke bağlantılı  depo  üzeri  uygulamalarından olan bu projeyi gerçekleştirdik. Aynı zamanda GREEN LOJİSTİK kapsamında değerlendirilecek  olan bu projede,  güneş panelleri ile yapılan yılda kWh elektrik üretimi  sayesinde  yılda 325 ton CO2 (karbondioksit) salınımı  azaltılmış  olacaktır.    Benzer projelere diğer depolarımızda da devam edeceğiz. Dünyada çok yaygın olan elektrik üretiminde güneş panellerinin kullanımı konusu ülkemizde henüz yeni  olup,  dünyada ise bu konuda  MW üzerinde Almanya birinci  konumda iken bu rakam Türkiye’ de henüz  5 MW seviyelerindedir.    Türkiye güneş panelleri  ile elektrik üretimi açısından Almanya ve bir çok ülkeden daha yüksek güneşlenme potansiyeline sahiptir. Yenilenebilir Enerji Genel  Müdürlüğü (YEGM) tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye’ nin toplam yıllık güneşlenme süresi 2.640 saat, ortalama toplam ışınım şiddeti ise  1.311 kWh/m2 olarak hesaplanmış olup,  Almanya ve bir çok Avrupa ülkelerinden daha yüksektir.

14 Güneş Panelleri ile ilgili diğer bilgiler ;
   Güneş enerjisi hem bol, hem sürekli ve yenilenebilir hem de bedava bir enerji kaynağıdır. Bunların yanı sıra geleneksel yakıtların kullanımından kaynaklanan çevresel sorunların çoğunun güneşenerjisi üretiminde bulunmayışı, bu enerji türünü temiz ve çevre dostu bir enerji yapmaktadır. Fosil  yakıt kullanımının dayandığı yanma teknolojisinin kaçınılmaz ürünü olan karbondioksit (CO2)yayılımı (emisyonu) sonucunda, atmosferdeki CO2 miktarı son yüzyıl içinde yaklaşık 1,3 kat artmıştır.  Önümüzdeki 50 yıl içinde bu miktarın bugüne oranla 1,4 kat daha artma olasılığı vardır. Atmosferdeki CO2’ nin neden olduğu sera etkisi, son yüzyıl içinde dünya ortalama sıcaklığını 0,7°Cyükseltmiştir. Bu sıcaklığın 1°C yükselmesi, dünya iklim kuşaklarında görünür değişimlere, 3°Cdüzeyine varacak artışlar ise, kutuplardaki buzulların erimesine, denizlerin yükselmesine, göllerdekurumalara ve tarımsal kuraklığa neden olabilecektir. O halde, bu durumda enerji kullanımındanvazgeçilemeyeceğine göre, güneş gibi doğal ve alternatif olabilecek kaynaklara yönlenilmesigerekecektir.

15 Araç izleme sistemleri
Filomuzda bulunan tüm öz mal araçlarımızda ve bizimle iş birliği içerisinde Olan firmaların araçlarında Araç Takip sistemi bulunmaktadır. Araç Takip cihazları  GSM/GSM/GPRS/SMS sistemleri ile çalışmaktadır. Araç Takip Sistemleri genel olarak firmamızda iki temel ihtiyaç için kullanılmaktadır.Birincisi operasyon verimini arttırmak, filo disiplinini sağlamak Diğeri ise güvenlik amaçlıdır. Araç Takip sistemimiz müşterilerimize açık olup kendi operasyonlarındaki araçları izleyebilmektedirler. Araçlarımız  3 farklı araç izleme  sistemi ile donatılmıştır Bu araç takip  sistemleri Yurt içinde ,yurt dışında  ve güvenlik amaçlı kullanılan sistemlerdir. Mobil İzleme Sistemi 'nin Şirketimize  Kazandırdıkları:     * Operasyonel süreçlerde hızlanma     * Müşteri memnuniyeti     * Personel üzerinde merkezi denetim, performans değerlendirme     * Hataların anında tespiti ve kontrolü     * Araçların daha verimli şekilde kullanılması     * Araç güzergahlarının etkin bir şekilde takip edilmesi ve planlanması     * Yakıt/personel giderlerinde tasarruf sağlanması     * Araçların amaç dışı kullanılmasını engellenmesi     * Araçlarda oluşabilecek olağandışı durumları anında kontrol merkezine   bilgi akışının sağlanması     * Rota kontrolü ve geçmişe yönelik olarak güzergah takibinin yapılması     * Araçların hızı, adresi, kilometresi, duraklama yaptığı yerlerin ve süresinin kontrolü yapılması     * Araçların  operasyon merkezinden doğru olarak yönlendirilmesi ve vakit kaybı önlenmesi     * Araçtan merkeze sürekli bilgi geldiğini bilen sürücüler,araçları çok daha dikkatli kullanmaktadır bu da  kaza riskinin azalması  anlamına gelmektedir

16 Rakipler CEVA Lojistik AKO Lojistik Ekol Lojistik Omsan Lojistik
Arkas Anadolu Lojistik DSV Uluslararası Lojistik APL Taşımacılık Tefirom Lojistik Ünimar Lojistik Dinçer Lojistik Gefco Taşımacılık ve Lojistik Danzas Lojistik Borusan Lojistik Nakil Lojistik Mars Logistics Horoz Lojistik Netlog Lojistik Ran Lojistik Liner Lojistik Balnak Logistics Group DHL Lojistik Erdemir Lojistik Agility Lojistik Süper Lojistik FMS Lojistik Odak Lojistik Gimat Lojistik Selay Lojistik Ünsped Global Lojistik Elit Lojistik Aktif Lojistik Rami Lojistik Sistem Lojistik Den Hartogh Lojistik Kartal Lojistik Ak Lojistik Taşımacılık Hitit Global Lojistik GTT İstanbul Lojistik Naztaş Lojistik SNG Sinerji Lojistik Nokta Lojistik MOG Lojistik DMN Lojistik Ulusoy Lojistik


"Reysas Teknoloji Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları