Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu PCMA GENEL KURUL RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu PCMA GENEL KURUL RAPORU."— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu PCMA GENEL KURUL RAPORU

2 PCMA (Professional Convention Management Association) 1957 yılında kurulan PCMA (Professional Convention Management Association) Amerika toplantı ve kongre sektörünün en önemli mesleki ve eğitim örgütüdür. Toplantı planlayıcılarından, kar amacı gütmeyen örgütlere, şirketler, bağımsız toplantı düzenleyici firmalara ve toplantı sektörüne servis ve hizmet sağlayan destinasyonlar, kongre merkezleri ve otellere kadar 6,000’in üzerinde üyesi olan PCMA, toplantı sektörünü temsil etmekte ve toplantı sektörünün önemini kamuya anlatmaktadır. Merkezi Chicago’da bulunan PCMA’in Amerika ve Kanada’da toplam 16 bölge kuruluşu bulunmaktadır. ICVB, Amerikan kongre pazarının en önemli toplantısında İstanbul’u temsil etti. 53. PCMA Kongresi ve Genel Kurulu New Orleans’da yapıldı.

3 PCMA üyesi Elif Balcı Fisunoğlu 11-14 Ocak 2009 tarihlerinde New Orleans’da gerçekleştirilen Genel Kurula ICVB adına katılarak İstanbul’u temsil etme ve Amerikan toplantı ve kongre pazarı hakkında bilgi edinme imkanı elde etmiştir. Bilindiği üzere Amerika merkezli birçok dernek ve birlik kongre ve toplantılarını bugüne kadar ağırlıklı olarak Amerika kıta içi destinasyonlarda gerçekleştirmekteydi. Küresel ve ekonomik gelişmeler sonucunda son yıllarda, PCMA üyesi birçok Amerikan toplantı düzenleyici ve birlik, kongrelerini Amerika kıtası dışında gerçekleştirmeyi arzu etmekte ve bu sebeple uluslar arası pazarı tanımak istemektedirler. Üyeleri adına bu konuda da eğitim ve araştırma çalışmalarında öncülük üstlenen PCMA, 2007 yılından bu yana uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün en önemli fuarları olan IMEX ve EIBTM’e Hosted Buyer (davetli alıcı) grupları getirmekte, ICCA vb. gibi Avrupa pazarında etkin olan sektör birlikleri ile işbirliklerini geliştirmektedir. Pazardaki bu gelişmeleri yakından takip eden ve Amerika toplantı sektörünün bu önemli örgütüne kendini takdim etmek isteyen uluslar arası destinasyonlar PCMA üyesi olmaktadırlar. Uzun yıllardır PCMA’in stratejik ortakları arasında yer alan İngilitere, Kanada ve Meksika’nın yanı sıra; Avusturya, Hollanda, Almanya, Belçika, İspanya, Monaco ve Singapur gibi destinasyonlar bu üyeler arasında yer almaktadır. ICVB Kasım 2008 itibari ile bu önemli örgütün üye kuruluşları arasına girmiştir. PCMA’in şu anda 25 uluslar arası destinasyon üyesi bulunmaktadır. PCMA (Professional Convention Management Association)

4 53. PCMA GENEL KURULU Son ekonomik gelişmelerin ve küresel olayların da gündeme alındığı kongre, sektörün önemli isimlerini konuşmacı olarak ağırlamıştır. Eğitim, profesyonel gelişim ve sektörün geleceği gibi ana başlıklarda gerçekleşen 100’ün üzerindeki sunumun yanı sıra her sabah gerçekleşen genel oturumlarda, havayolu sektörü, güvenlik, liderlik, ekonomik kriz v.b. sektörün en sıcak konularındaki gelişmeler uzmanları tarafından sunulmuştur. Kapanış oturumunda, politik gelişmelerin toplantı sektörüne etkisi ve yeni başkan Barack Obama’dan beklentiler ile ilgili görüşler yer almıştır. Bu oturumun konuşmacıları, Bill Clinton’un 1992 yılındaki seçim kampanyası danışmanlarından James Carville ve New York Times köşe yazarı David Brooks olmuştur. Her yıl Ocak ayında düzenlenen PCMA Genel Kurulu’na 3,000’in üzerinde PCMA üyesi katılmakta, eğitim ve işbirliği olanaklarının yanı sıra sektördeki gelişme ve trendleri takip etmektedirler. 53. PCMA Genel Kurulu New Orleans CVB’nin ev sahipliğinde 11- 14 Ocak 2009 tarihlerinde New Orleans’da düzenlenmiştir.

5 53. PCMA GENEL KURULU Hafta sonu düzenlenen “Hospitality Helping Hands” programı kapsamında 450 delege New Orleans şehrine katkıda bulunmak üzere gönüllü hizmetler etkinliğne katılmışlardır. New Orleans belediyesi ve valiliği ile birlikte düzenlenen bu proje kapsamında delegeler, bahçe düzenlemesinden, sokak süpürmeye ve Katrina felaketinde evlerini kaybeden yoksullar için ev inşaatına yardım etmeye kadar şehre katkı sağlayacak hizmetlerde bulunmuşlardır. “Hospitality Helping Hands” programı her yıl ev sahibi şehirde geleneksel olarak devam etmekte ve PCMA tarafından bu etkinliğe çok önem verilmektedir. Programa katılan gönüllülerden toplanan kayıt ücretleri de şehrin yardım kuruluşlarına bağışlanmaktadır. Aynı gün gerçekleşen PCMA Yönetim Kurulu ve komite toplantılarının ardından Açılış Töreni düzenlenmiştir. New Orleans’ın geleneksel “Mardi Grass” festivali dekorlarının sergilendiği Mardi Grass World Studios’da düzenlenen açılış törenine 3,000 üzerinde kongre delegesi katılmıştır. New Orleans CVB ev sahipliğinde gerçekleşen görkemli törende zengin Louisiana mutfağından örnekler sunulmuş ve New Orleans ile özdeşleşen caz müziğin en önemli isim ve grupları sahne almışlardır. Gecenin ardından konuklar yine şehrin simgelerinden olan Missisipi vapur turunun ardından otellere bırakılmışlardır. Yeni PCMA Üyelerine ve Genel Kurul’a ilk kez katılan üyelere yol göstermek amacı ile hazırlanan ‘’PCMA Annual Meeting Orientation” toplantısında yeni üyeler birbirleri ile tanışma ve PCMA’i daha yakından tanıma imkanı elde etmişlerdir. Kongreye ilk kez katılan Elif Balcı Fisunoğlu 11 Ocak Pazar günü düzenlenen bu eğitim programına katılmıştır.

6 53. PCMA GENEL KURULU 3 gün boyunca gerçekleşen sunum ve tartışma oturumlarında, Amerikan toplantı planlayıcıları yeşil ve çevreci toplantılar, sosyal sorumluluk projeleri, uluslar arası toplantılar, toplantı sektöründeki yasal konular, gelişme ve kısıtlamalar, ekonomik gelişmelerin toplantı sektörüne etkileri, delege katılımını artırmaya, sponsor ilişkilerinin gelişimine yönelik konuları uzmanları ile tartıştılar. Toplantı sektörüne yönelik konuların ve konuşmacıların yanı sıra küresel konu ve ilgili konuşmacıların da yer aldığı kongrenin en ilgi çeken oturumları; AIDS Free World Direktörü ve Birleşmiş Milletler AIDS komitesi Afrika eski Elçisi Stephen Lewis tarafından verilen “Uncommon Leadership”, Pensilvanya Üniversitesi Finans Profesörü Jeremy J. Siegel tarafından sunulan “What’s Next for the Markets and the Economy” ve Y Partnership CEO’su Peter C. Yesawhich, Air Canada Başkanı Montie Brewer ve Contiental Havayolları Başkanı Larry Kellner tarafından tartışılan “The State of Airline Industry” oturumları olmuştur. ICVB Satış ve Pazarlama Direktörü Elif Balcı Fisunoğlu, kongre süresince oturumlara katılarak Amerikan toplantı pazarı hakkında bilgi edinme, toplantılara katılan uluslar arası toplantı düzenleyicileri ile tanışma ve İstanbul’u anlatma imkanı elde etmiştir. Ayrıca “Global Meetings Community” standında, uluslararası toplantılar hakkında bilgi almak isteyen planlayıcılar, bu konuda tecrübesi olan meslektaşlarından ve uluslararası destinasyonların temsilcilerinden bilgi ve görüş almışlardır.

7 53. PCMA GENEL KURULU Düzenlenen yemekte destinasyonlar potansiyel iş imkanlarını görüşme imkanı elde ettiler ve ayrıca Avrupa’nın önde gelen destinasyonları olarak işbirliğine her zaman hazır oldukları mesajını verdiler. İlk kez düzenlenen bu yemekte ICVB, İstanbul’u lider Avrupa şehirleri ile birlikte temsil etmiştir. Davetli alıcılar etkinlikte İstanbul’u görmekten çok memnun olduklarını dile getirmişler ve İstanbul’da toplantı düzenleme potansiyelleri hakkında bilgi vermişlerdir. Avrupa destinasyonları, bu verimli aktiviteyi önümüzdeki yıllarda da büyüterek devam ettirmeye karar vermişlerdir. Yemeğe aralarında dünyanın en büyük kongrelerinden biri olan Rotary Konvansiyonu temsilcisinin de olduğu dernek ve birliklerin yanı sıra insentiv grup ve şirket toplantısı düzenleyen Amerika’nın en önemli toplantı düzenleyicisi firmaları katıldı. PCMA Yönetim Kurulu Üyesi ve “International Association of Energy Economics” Derneği Başkanı David Willams’ın ve PCMA 2009 Başkanı John Folks’un katılımcılar arasında olmaları PCMA’in Avrupa açılımına verdiği önemin göstergesi idi. Ayrıca 2008 yılında ICVB’nin önderliğinde İstanbul’da kongre düzenleyen David Williams’ın İstanbul hakkındaki olumlu görüşleri diğer davetli alıcılar üzerinde önemli bir etki yaratmıştır. PCMA Genel Kurulu’na katılan Avrupa destinasyonları bu yıl ilk kez PCMA’in de işbirliği ile bir akşam yemeği daveti düzenledi. Aralarında ICVB’nin de bulunduğu 12 Avrupa destinasyonu, uluslar arası toplantılar düzenleyen 14 toplantı planlayıcısını 12 Ocak Pazartesi akşamı New Orleans ‘ın en iyi restoranlarından birinde ağırladılar.

8 53. PCMA GENEL KURULU


"Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu PCMA GENEL KURUL RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları