Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

24 Ocak 2012 2.OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞ GELDİNİZ. İZ - Ö - DER YÖNETİM KURULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "24 Ocak 2012 2.OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞ GELDİNİZ. İZ - Ö - DER YÖNETİM KURULU."— Sunum transkripti:

1 24 Ocak 2012 2.OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞ GELDİNİZ. İZ - Ö - DER YÖNETİM KURULU

2 GÜNDEM 1) Açılış ve yoklama 2) Saygı duruşu ve İstiklal Marşı 3) Başkanlık Divanı Seçimi 4) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ö zel’in açı lı ş konuşması 5)Sayın davetlilerimizin konuş ları Çay – Kahve Arası Çay – Kahve Arası 6) Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması 7) Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi 8) Yönetim Kurulu’nun ibra edilmesi 9)Denetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması 10)Denetim Kurulunun aklanması 11 )Tahmini bütçenin okunması,görüşülmesi,kabulü 1 2 )Dilek ve öneriler 1 3 )Yönetim Kurulu S eçimi 1 4 )Denetleme Kurulu seçimi 1 5 )Kapanış

3 Yönetim Kurulu Başkanı Sezai ÖZEL’in Açılış Konuşması

4 Sayın Divan Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürüm, Şube ve İlçe Müdürlerim, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, İzmir Özel Dershaneler Derneği’ (İZ-Ö-DER) nin değerli üyeleri, B asınımızın çok değerli mensupları, D erneğimizin 2.Olağan Genel Kurulu’na hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

5 Değerli katılımcılar, sözlerime derneğimizin tüzüğünde yer alan kuruluş amacımızı okuyarak başlamak istiyorum. ‘‘ Özel Dershaneler arasında eğitim-öğretim birliğini ve dershaneler arasındaki dayanışmayı sağlamak,resmi ve özel kurumlar karşısında dershaneleri temsil edip menfaatlerini korumaktır.’’

6 1. Olağan Genel Kurul Açılış Konuşmamda sorunlarımızı 4 ana başlıkta toplamıştım. Bu saptamalara bir göz atıp nelerin değişip değişmediğini görmek sanırım yerinde olacak. 1. Olağan Genel Kurul Açılış Konuşmamda sorunlarımızı 4 ana başlıkta toplamıştım. Bu saptamalara bir göz atıp nelerin değişip değişmediğini görmek sanırım yerinde olacak.

7 1. sorunumuzu ‘Dıştan gelen haksız rekabet koşulları’ olarak saptamışız. Bu temel sorun hala önümüzde dağ gibi duruyor. Birçok girişimimize karşın kaçak yapılanmalarla ne yazık ki istediğimiz sonuca henüz ulaşamadık. 1. sorunumuzu ‘Dıştan gelen haksız rekabet koşulları’ olarak saptamışız. Bu temel sorun hala önümüzde dağ gibi duruyor. Birçok girişimimize karşın kaçak yapılanmalarla ne yazık ki istediğimiz sonuca henüz ulaşamadık.

8 Sizlerden gelen bilgi ve belgeler doğrultusunda başvurularımızı yaptık. Sizlerden gelen bilgi ve belgeler doğrultusunda başvurularımızı yaptık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili yazılarıyla bu yerlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu derneğimize ilgili yazılarla bildirilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili yazılarıyla bu yerlerle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu derneğimize ilgili yazılarla bildirilmiştir.

9 Burada yasal boşluk olduğu çok açık. Şöyle ki 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları yasasına göre izinsiz kurs, dershane açmak suç. MEB’in denetleme ve kapatma yetkisi yok.Yalnızca suç duyurusunda bulunabiliyor. Kısaca kaçak yapılanmalarla ilgili resmi bir merci yok. Burada yasal boşluk olduğu çok açık. Şöyle ki 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları yasasına göre izinsiz kurs, dershane açmak suç. MEB’in denetleme ve kapatma yetkisi yok.Yalnızca suç duyurusunda bulunabiliyor. Kısaca kaçak yapılanmalarla ilgili resmi bir merci yok.

10 Sorunun çözümü için önerimiz ‘Çalışma izni ve işyeri açma izni’ veren merci MEB olduğuna göre izinsizleri kapatma yetkisi de MEB’de olmalı. Sorunun çözümü için önerimiz ‘Çalışma izni ve işyeri açma izni’ veren merci MEB olduğuna göre izinsizleri kapatma yetkisi de MEB’de olmalı.

11 Etüt Eğitim Merkezlerinin yönetmeliklerine uygun olarak 6-12 yaş grubu öğrencilerine yönelik ödevlerine yardımcı olma, okullarına destek olma yönündeki çalışmalarına bir sözümüz olamaz. Ancak bu kurumların bir üst okula geçiş sınavlarına yönelik YGS-LYS ve SBS kursları vermelerine anlam vermek olası değil. Etüt Eğitim Merkezlerinin yönetmeliklerine uygun olarak 6-12 yaş grubu öğrencilerine yönelik ödevlerine yardımcı olma, okullarına destek olma yönündeki çalışmalarına bir sözümüz olamaz. Ancak bu kurumların bir üst okula geçiş sınavlarına yönelik YGS-LYS ve SBS kursları vermelerine anlam vermek olası değil.

12 Etüt -eğitim merkezlerinin çalışma alanlarına uygun çalışmadıklarını çok iyi biliyoruz. Cumartesi-pazar günleri dershane gibi sınavlara hazırlık kursu vermelerinin önüne geçilmelidir; çünkü buralar MEB’e bağlıdır ve denetim yetkisi de MEB’indir. Etüt -eğitim merkezlerinin çalışma alanlarına uygun çalışmadıklarını çok iyi biliyoruz. Cumartesi-pazar günleri dershane gibi sınavlara hazırlık kursu vermelerinin önüne geçilmelidir; çünkü buralar MEB’e bağlıdır ve denetim yetkisi de MEB’indir.

13 İkinci temel sorunumuz olarak kendi içimizde yaşadığımız yıpratıcı, israfa varan rekabet koşullarını belirtmişiz. Bu sorunu çözmek için yaptığımız toplantılarda düşünce olarak epey yol almışken bunu uygulayamayışımızın sıkıntısını yaşıyoruz. Ancak bazı konularda özellikle insan kaynaklarının değerlendirilmesinde dernek olarak pek çok üyemizle görüş alışverişi ve dayanışma içinde olmamız, bizleri sevindirmiştir. İkinci temel sorunumuz olarak kendi içimizde yaşadığımız yıpratıcı, israfa varan rekabet koşullarını belirtmişiz. Bu sorunu çözmek için yaptığımız toplantılarda düşünce olarak epey yol almışken bunu uygulayamayışımızın sıkıntısını yaşıyoruz. Ancak bazı konularda özellikle insan kaynaklarının değerlendirilmesinde dernek olarak pek çok üyemizle görüş alışverişi ve dayanışma içinde olmamız, bizleri sevindirmiştir.

14 Okullarda dershanelerin doğru karşılanması,bazı istisnalar dışında, kendimizi ifade etmemize fırsat vermeleri sevindiricidir.Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konudaki tutum ve desteklerine teşekkür ediyoruz.

15 Maliyet analizi yaparak hem çalışanlarımızı mutlu etmede hem de çok daha iyi, kaliteli hizmet vermede alt sınır koyamamak, bizleri sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Bu konuda söylenecek tek şey, rekabeti yalnızca ücret noktasında görmenin sektörü, özelde de o kurumu çürüteceğidir. Doğru olan ciddi, kaliteli, kurumsallaşmış bir yapılanma ve bunun karşılığı olan bir bedeldir. Maliyet analizi yaparak hem çalışanlarımızı mutlu etmede hem de çok daha iyi, kaliteli hizmet vermede alt sınır koyamamak, bizleri sıkıntıya sokmaya devam ediyor. Bu konuda söylenecek tek şey, rekabeti yalnızca ücret noktasında görmenin sektörü, özelde de o kurumu çürüteceğidir. Doğru olan ciddi, kaliteli, kurumsallaşmış bir yapılanma ve bunun karşılığı olan bir bedeldir.

16 Hele hele 2012 temmuzundan sonra uygulamaya girecek olan yeni ticaret kanununun çok iyi algılanması, bu konuda dikkatli olunması artık kaçınılmaz olacak. Bir de 2012’de yaşanması olası küresel ve yerel ekonomik sıkıntılar buna eklenince herkesin hesabını iyi yapması sonucunu doğuruyor. Ama yine de karamsar olmaya gerek yok; sürdürülebilir bir büyüme, temkinli ve de dikkatli yapılmış bütçeler 2012-2013 sezonumuzun temel felsefesi olmalı. Hele hele 2012 temmuzundan sonra uygulamaya girecek olan yeni ticaret kanununun çok iyi algılanması, bu konuda dikkatli olunması artık kaçınılmaz olacak. Bir de 2012’de yaşanması olası küresel ve yerel ekonomik sıkıntılar buna eklenince herkesin hesabını iyi yapması sonucunu doğuruyor. Ama yine de karamsar olmaya gerek yok; sürdürülebilir bir büyüme, temkinli ve de dikkatli yapılmış bütçeler 2012-2013 sezonumuzun temel felsefesi olmalı.

17 Üçüncü temel sorunumuzu farklı dernek çatısı altında olmak ya da bağımsız hareket etmek olarak koymuştuk.Yerel olarak bunu büyük ölçüde başarmaya çalıştık.Büyük küçük; bu, şu, o demeden birliktelik kurmaya ve sorunu mesleki, sektörel olarak ortaya koymaya çalıştık. Bunun temellerini attık. Önümüzdeki süreçte örgütlenmemizin çok daha hızlı bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Üçüncü temel sorunumuzu farklı dernek çatısı altında olmak ya da bağımsız hareket etmek olarak koymuştuk.Yerel olarak bunu büyük ölçüde başarmaya çalıştık.Büyük küçük; bu, şu, o demeden birliktelik kurmaya ve sorunu mesleki, sektörel olarak ortaya koymaya çalıştık. Bunun temellerini attık. Önümüzdeki süreçte örgütlenmemizin çok daha hızlı bir ivme kazanacağını düşünüyoruz.

18 İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde, kuruluş amacımıza uygun olarak İzmir’in sınavlardaki başarısını artırmak için yürüttüğümüz projelerle, %3’lük kontenjan dışında, dershaneye gidemeyen yaklaşık 1200 öğrenciye sınavlara hazırlanma fırsatı vermemiz, elimizdeki dökümanları dershaneye gidemeyen öğrencilerin yararlanmasına sunmamız, yaptığımız YGS-SBS deneme sınavları, 51. sırada olan İzmir’in önce 25. sıraya sonra da 12. sıraya yükselmesinde katkılarımızın olmasından mutluyuz, gururluyuz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde, kuruluş amacımıza uygun olarak İzmir’in sınavlardaki başarısını artırmak için yürüttüğümüz projelerle, %3’lük kontenjan dışında, dershaneye gidemeyen yaklaşık 1200 öğrenciye sınavlara hazırlanma fırsatı vermemiz, elimizdeki dökümanları dershaneye gidemeyen öğrencilerin yararlanmasına sunmamız, yaptığımız YGS-SBS deneme sınavları, 51. sırada olan İzmir’in önce 25. sıraya sonra da 12. sıraya yükselmesinde katkılarımızın olmasından mutluyuz, gururluyuz.

19 İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın M. Ragıp ÜYE’ yi yaptığı çalışmalar nedeniyle şükranla anıyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın M. Ragıp ÜYE’ yi yaptığı çalışmalar nedeniyle şükranla anıyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzle İZ-Ö-DER’e üye olan olmayan demeden, ilçe ilçe bugüne kadar 138 dershaneyi ziyaret ettik. Milli Eğitim Müdürümüzle İZ-Ö-DER’e üye olan olmayan demeden, ilçe ilçe bugüne kadar 138 dershaneyi ziyaret ettik.

20 Cumartesi-pazar demeden bizimle mesai harcayan Milli Eğitim Müdürümüze, beraberindeki heyete bu konuda da sizler adına teşekkür ediyoruz. Cumartesi-pazar demeden bizimle mesai harcayan Milli Eğitim Müdürümüze, beraberindeki heyete bu konuda da sizler adına teşekkür ediyoruz. Bu yıl uygulamaya başladığımız YGS ve SBS’de Hedefimiz İlk Yüz Projesinin, İzmir’in yüzünü güldüreceğine olan inancımız tamdır. Bu da dershaneler arasındaki dayanışmayı artırmış, derneğimizin tanıtımını en geniş kitlelere ulaştırmış, tüzüğümüze uygun bir amacı gerçekleştirmede araç olmuştur. Bu yıl uygulamaya başladığımız YGS ve SBS’de Hedefimiz İlk Yüz Projesinin, İzmir’in yüzünü güldüreceğine olan inancımız tamdır. Bu da dershaneler arasındaki dayanışmayı artırmış, derneğimizin tanıtımını en geniş kitlelere ulaştırmış, tüzüğümüze uygun bir amacı gerçekleştirmede araç olmuştur.

21 -En yaygın ve etkili olan dershanelerin de içinde olduğu Özel Öğretim Kurumlarının hak ettiği saygınlığa kavuşması, teşvik ve desteği görmesi -En yaygın ve etkili olan dershanelerin de içinde olduğu Özel Öğretim Kurumlarının hak ettiği saygınlığa kavuşması, teşvik ve desteği görmesi -KDV oranının %1’e indirilmesi -KDV oranının %1’e indirilmesi -Kira stopajından muaf olması ya da istisnai bir oranla makul bir seviye olan %5’e çekilmesi -Kira stopajından muaf olması ya da istisnai bir oranla makul bir seviye olan %5’e çekilmesi -Eğitim ruhsat harcının kaldırılması -Eğitim ruhsat harcının kaldırılması -KOBİ kapsamına alınıp KOSGEB kredilerinden -KOBİ kapsamına alınıp KOSGEB kredilerinden yararlanabilmemiz en büyük dileğimizdir. yararlanabilmemiz en büyük dileğimizdir.

22 Girdilerimizdeki düşüşlerin doğrudan velilerimize yansıyacağı çok açıktır. Girdilerimizdeki düşüşlerin doğrudan velilerimize yansıyacağı çok açıktır. Yukarıda yer verdiğimiz bunca sosyal sorumluluğu yerine getiren dershanelerin bunu çoktan hak ettiğini düşünüyoruz. Yukarıda yer verdiğimiz bunca sosyal sorumluluğu yerine getiren dershanelerin bunu çoktan hak ettiğini düşünüyoruz. Ayrıca da eğitime yapılan yatırımın insana yapıldığı da unutulmamalıdır. Ayrıca da eğitime yapılan yatırımın insana yapıldığı da unutulmamalıdır.

23 Esas olan insan ve insanın huzuru ve mutluluğu ise ki öyle, eğitim bunun için olmazsa olmaz önkoşul. Esas olan insan ve insanın huzuru ve mutluluğu ise ki öyle, eğitim bunun için olmazsa olmaz önkoşul. Gelişmiş ülkelerde özel öğretimin vergi dışı olması Gelişmiş ülkelerde özel öğretimin vergi dışı olması örnek alınmalıdır. Başka bir deyişle bu sayede geliştikleri unutulmamalıdır.

24 Sözlerime Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün: “Zafer ‘Zafer bizimdir’ diyebilenlerindir. Başarı ise ‘Başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenlerindir.” sözüyle son verirken tüm hedeflerimize ulaşmada ‘Zafer bizimdir’ diyor, saygılar sunuyorum. Sözlerime Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün: “Zafer ‘Zafer bizimdir’ diyebilenlerindir. Başarı ise ‘Başaracağım’ diye başlayarak sonunda ‘Başardım’ diyebilenlerindir.” sözüyle son verirken tüm hedeflerimize ulaşmada ‘Zafer bizimdir’ diyor, saygılar sunuyorum. Sezai ÖZEL Sezai ÖZEL İZ-Ö-DER YK BŞK İZ-Ö-DER YK BŞK

25 Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

26  İzmir Özel Dershaneler Derneği (İZ-Ö-DER) resmi olarak 04.12.2009 tarihinde kurulmuştur.  17 Mayıs 2010 tarihinde İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan 1. Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından Yönetim Kurulu kendi arasında görev bölümü yaparak çalışmalarına başlamıştır. Merkezi’nde yapılan 1. Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından Yönetim Kurulu kendi arasında görev bölümü yaparak çalışmalarına başlamıştır. Bugüne kadar merkezde, 36 ilçelerde 2 olmak üzere toplam 38 üye kaydedilmiş; 4 üye kapanma ya da istifa nedeniyle ayrılmıştır.Şu anda faal olarak 34 üyemiz vardır. Bugüne kadar merkezde, 36 ilçelerde 2 olmak üzere toplam 38 üye kaydedilmiş; 4 üye kapanma ya da istifa nedeniyle ayrılmıştır.Şu anda faal olarak 34 üyemiz vardır. Üyelerimizden pek çoğunun şubesi vardır.Şubelerle birlikte derneğimizin 130’a yakın dershaneyi temsil ettiği söylenebilir. Üyelerimizden pek çoğunun şubesi vardır.Şubelerle birlikte derneğimizin 130’a yakın dershaneyi temsil ettiği söylenebilir. Diğer dershanelerin de en kısa sürede Diğer dershanelerin de en kısa sürede bünyemize katılacaklarını düşünüyoruz. bünyemize katılacaklarını düşünüyoruz.

27  Genel Kurul toplantısının ardından, Yeni Asır TV’de yayımlanan “Kariyer Doktorum” programına katılınarak İzmir dershanelerinin sorunlarına ve derneğimizin faaliyetlerine ilişkin bilgiler verilmiş, sınavlara hazırlanan gençlere YGS-SBS ile ilgili bilgiler verilmiştir.  Yaptığımız toplantılarda maliyet analizine esas olmak üzere birim ücret olarak en az 4.5 TL’nin alt sınır olabileceği saptanmıştır. Üyelerimizin buna uymaları halinde herkesin yararına olacağını düşünüyoruz.  Yerel basının derneğimizle yaptığı röportajlarda dershanelerin sorunları dile getirilmiş, çözüm önerileri anlatılmıştır.

28  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan YGS-SBS deneme sınavları başarıyla uygulanmıştır.Bu sınavlar öğrencilerin Türkiye genelinde öğrencilerin ilk 100’e girebilmeleri amacı taşımaktadır.Sınav uygulamaları ve motivasyonu artırıcı çalışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği Yeni Yönetim Kurulu eliyle de sürdürülecektir. yapılan YGS-SBS deneme sınavları başarıyla uygulanmıştır.Bu sınavlar öğrencilerin Türkiye genelinde öğrencilerin ilk 100’e girebilmeleri amacı taşımaktadır.Sınav uygulamaları ve motivasyonu artırıcı çalışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği Yeni Yönetim Kurulu eliyle de sürdürülecektir.

29 YGS Deneme Sınavı Ön Dış Kapağı

30 İlgili Resmi kurumlarla İlişkiler, ziyaretler: İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dershanelerin sorunlarıyla ilgili bir rapor YK olarak yaptığımız ziyaretlerde sunulmuş ve anlatılmıştır. İzmir Valiliğinden randevu alınarak ziyaret edilmiş ve kendilerine bir rapor sunulmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, YK olarak ziyaret edilip Belediyeleri ilgilendiren sorunlarımız anlatılmış ve kendilerine bir rapor halinde sunulmuştur.

31 İzmir Ticaret Odası YK Başkanı ziyaret edilmiş ve kendilerine bir rapor sunulmuştur. Sorunlarımızın çözümü için hemen ilgili mercilere gereken yazıların yazılması için, bizim yanımızda, ilgili görevli çağrılarak gereken talimatı verdiler; sorunların çözümünde takipçi olacaklarını dile getirdiler. Bu yazıların ilçe belediyelerine, maliye bakanlığına, sanayi ve ticaret bakanlığına, il milli eğitim müdürlüğüne yazılacağı bildirilmiştir.

32 Yasa ve yönetmeliklerin özel öğretim kurumlarının işleyişini verimli hale getirebilmesi ve diğer konular ulusal ölçekli olduğundan merkezi düzeydeki dernekler bu konularda ilgili çalışmaları yürütmektedir. Bizler de yerel sorunların çözümünde üzerimize düşen görevi sizlerin desteğiyle yapmaya çalıştık.

33 Aidat ve bağışlarınız derneğimizin ZİRAAT BANKASI ZİRAAT BANKASI 53769983-5001 137-İzmir 53769983-5001 137-İzmir IBAN : TR60 0001 0001 3753 7699 835001 IBAN : TR60 0001 0001 3753 7699 835001 numaralı hesabına ya da doğrudan İZ-Ö-DER merkezine (Açılım Dershanesi) alındı belgesi karşılığı yatırılabilecektir.

34  Kaçak yapılanmalarla ilgili mücadele: Üyelerimizden gelen bilgi ve belgeler Üyelerimizden gelen bilgi ve belgeler doğrultusunda kaçak olarak faaliyet gösteren yerlerle ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gereği yapılmak üzere dilekçe verilmiştir. Ayrıca Etüt Eğitim Merkezleri’nin SBS, Ayrıca Etüt Eğitim Merkezleri’nin SBS, YGS-LYS kursları düzenlemelerinin önüne geçilmesi, aynı dilekçede istenmiştir.

35  Üyelerimizin üstüne düşen, bu tür yerleri ivedilikle izoder35@hotmail.comizoder35@hotmail.com e-mail izoder35@hotmail.com adresine iletmeleridir.

36 Resmi internet sitemiz açılmış olup üyelerimiz güncel mevzuatla ilgili bilgilere ulaşabilirler. Resmi internet site adresimiz : www.izoder35.com İnternet sitemizi çok daha aktif hale getirip pek çok iletişimi sanal ortamdan sağlamayı planlıyoruz.

37 Yönetim Kurulumuz adına sizleri saygıyla selamlıyor, yeni seçilecek Dernek Yönetim Kurulu’na şimdiden başarılar diliyorum. Sezai ÖZEL Sezai ÖZEL İZ-Ö-DER YK BŞK İZ-Ö-DER YK BŞK


"24 Ocak 2012 2.OLAĞAN GENEL KURULUMUZA HOŞ GELDİNİZ. İZ - Ö - DER YÖNETİM KURULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları