Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle,"— Sunum transkripti:

1 Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle, masallarla veya dalkavukça yabancı ağzıyla, anlatılacak kadar basit bir olay değildir !... Ancak o ruhu kavrayıp, benliğinde yaşatanların ; O günkü kurşunu bugün yüreğine yemiş gibi hissedenlerin, Şarapnelin parçaladığı bedenlerin feryatlarıyla ürpererek, titreyenlerin anlayabileceği ve anlatabileceği kadar derin ve acı bir destandır !..

2

3 ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan
Kim demiş,“Daha Çanakkale Şavaşları’nın bir tiyatrosu bile yapılmadı” diye!... İŞTE ÇANAKKALE’ Yİ GERÇEK ANLAMDA ANLATAN OYUN!... * * * Burada anlatılanlar Bir masal, bir hikaye değildir. Burada yaşananlar, Gerçek bir destanın ta kendisidir ! Şimdi bu kutsal topraklar, Uğrunda düşen bedenleri Bağrına alıp, sarmalayarak Ebediyen harmanlayan Bir HARMANYERİ’ dir artık... Her Yönüyle Bu Oyun; ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan İLK ve TEK OYUNDUR !..

4 HARMANYERİ–1915 Oyunu ; İ.B.B’ si, ŞEHİR TİYATROLARI
repertuarına alındı. T.C. Kül. Bak.’ lığı DEVLET TİYATROLARI repertuarına girdi. TRT Radyo-1‘ de 7 Bölüm “ARKASI YARIN” olarak yayınlandı. (13 / 20 Mart 2006 ) T.C. MEB.’lığı “EĞİTİME % 100 DESTEK” projesi kapsamında incelemeye alındı. T.C. Çanakkale Valiliği RESMİ ANMA TÖRENLERİNDE sahnelendi. ( 14 Mart 2006 ) Yurt içinde FARKLI İLLERDE 150 GRUP tarafından oynandı. Yurt dışındaki gruplarca 3 ÜLKEDE (Almanya-Fransa-Avustralya) sahneye kondu.

5 Çalışmalar Hakkında ; Oyunun yazımı, 4 Yılda tamamlandı.. Bölge, Defalarca adım adım gezilip, incelendi. İlgili ve yetkili,Yüzlerce kişiyle görüşüldü. 3000 Fotoğraf ve 17 Kaset kamera görüntüsü çekildi. 13 Saatlik Ses kaydı yapıldı. 126 Kitap, 14 Site, 18 Belgesel Cd incelendi. Araştırmalar, 21 Dvd’ ye kaydedildi.

6 ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan
Oyunda ; 30 Kişilik kadroyla, 20 Sahne, 10 Mekanda 70 Karakterle canlandırıldı. 32 Belge , 80 Resim, 20 Dk. Görüntü, 33 Özel stüdyo kaydı ve 18Efekt kullanıldı. 135 Dakika süren oyun tiyatro sahnelerinde ilk ve tektir. * * * Her Yönüyle Bu Oyun; ÇANAKKALE SAVAŞLARINI Tüm Safhalarıyla, Gerçek Anlamda Anlatan İLK ve TEK OYUNDUR!..

7 ... VE NİHAYET SAHNELERDEYİZ !..
Gün ; Dört yıllık bir emeğin siz dostlarımızla buluşma günüdür... Asılsız vaatler.. Zorluklar.. Yokluklar.. Sabırla bir bir aşılarak, alnımız ak, başımız dik karşınızdayız.. Tüm imkansızlıklara rağmen, kimseye bel büküp, boyun eğmedik.. Emeğimizi, yüreğimizi, onurumuzu ortaya koyup, hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan, neleri yapabileceğimizi göstermeye çalıştık... Takdir, sizlerin.. Almak için değil, vermek için bir araya gelip, inanılmaz fedakarlıklarla bu oyunu sahneleyen tiyatro sevdalısı bir kadroyla karşınızdayız. Tarihe sığmayan koca bir destanı, ilk defa tüm safhalarıyla tiyatro sahnesine taşıyarak, bu güne kadar yapılmayanı yapan, bu kadroyu ve katkı sağlayan tüm gönül dostlarımızı, huzurlarınızda, o koca yüreklerinden öperek kutluyorum... İyi seyirler.. Gürdal UĞUR

8 Tiyatro Prizma BİZ KİMİZ ?.. “Yaşamın Sahneye Yansıması”
Tiyatro Prizma; Bu ülkede gerçekten sanata gönül verip, tiyatro aşkıyla bir araya gelenlerin, amatör ruhla ciddi anlamda profesyonelce işlere imza atmak üzere kurdukları, bağımsız bir gruptur… Kendilerine sunulan bir sürü imkânı ve kolaylığı kişiliklerinden ödün vermeme uğruna elinin tersiyle iten, menfaat ve çıkar amacı gütmeyen, emeğe saygı gösteren, kısacası üretmeden almayı değil, çalışarak bir şeyler vermeyi kendilerine düstur edinerek zor yolu seçen idealistlerin oluşturduğu bir topluluktur. Güzel işlerin, güzel insanlarla yapılacağı düşüncesiyle bir araya gelen grupta, alaylı ve mektepli her yaştan ve deneyimden, amatör ve profesyonel elemanlar bulunmaktadır. Tiyatro Prizma; Sanatsal faaliyetlerini gelen bir çok teklif ve vaade rağmen prensip ve ilkelerinden taviz vermeme uğruna, zorda olsa tamamen kendi birikim ve imkanları ile sürdürmektedir. Tiyatro sanatına farklı boyutta, değişik çalışmalarla renk katmayı amaçlayıp, kısa zamanda büyük işlere imza atmayı hedefleyen grup, profesyonel tiyatroların bile göze alamadığı birçok yeni ve deneysel projeyi hayata geçirerek içimizdeki yetenekleri gün yüzüne çıkarmak arzusundadır… Kısacası, Tiyatro Prizma; Üretecek beyni, çarpacak yüreği, söyleyecek sözü olan idealistlerin buluşma noktasıdır…

9 Seddülbahir’ de… Arıburnu’ nda... Anafartalar’ da... Bilmeliyiz ki onlar, ölmek için ölmediler... Onlar; Bu toprak, bu vatan, bu tarih için öldüler... Bu gün neyimiz varsa onlara borçluyuz.. Onlar, Üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. YA BİZ ?.. Cevabımız başımızı eğmek olmamalı.. Çanakkale ruhunu içinde hissedenler, KALDIRIN BAŞINIZI !... Haydi !.. Hep birlikte!.. Var mısınız ?.. Gürdal UĞUR

10 Emeğe ve üretene değer veren ve katkı sağlayan herkese saygılarımızla…
*** T E Ş E K K Ü R *** Çalışmalarım süresince bana destek verip, katkı sağlayan, tüm gönül dostlarıma; 18 Mart Ünv. Atatürk ve Ç.kale Svş.Arş.Mrk.Bşk.’nı Prof. Dr. Mete A.TUNÇOKU’ na, Çanakkale Çimenlik Kalesi Müze Komutanlığından Cevat İNCE Astsubaya, Kazım KARABEKİR Müzesi ve kızı Timsal YILDIRAY’ a , Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’na, Beşiktaş Deniz Harp Okulu Müzesi Komutanlığı’na, Osmanlı Bankası Müzesine, Salim Mutlu Ç.Kale Özel Harp Müzesi’ne, Çanakkale Şehitleri Tanıtma ve Araştırma Derneği’ne, Gelibolu Emekli Astsubaylar Derneği’ne, Eceabat Güzelleştirme Derneği’ne, TRT Çanakkale temsilcisi Turhan NARLER’e, Yerel gazetelerden, Olay, Boğaz ve Burası Çanakkale Gazetelerine, Yerel Tarih Araştırmacısı Şahin ALDOĞAN ve Selim MERİÇ’e, Araştırmacı yazarlardan M.İhsan GENÇCAN ve Ramazan EREN’e Yaşayan Çanakkaleli Gaziler kitabı yazarı Cahit ÖNDER’e, Seddülbahir Köyünden Recep YETİM ve Ailesine, Ve .. Bu oyunun sahnelenmesindeki katkılarından dolayı, Kastamonular Yardımlaşma Derneği KAS-DER şişli şubesi yöneticileri’ ne, Şişli Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ ne, Bakırköy Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne İstanbul Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Teknik Müdürü Behçet Malikler’e, Diyalog Ajanstan Aptullah YILDIRIM’ a , Ve bıkıp, usanmadan kahrımızı çeken; SG Music Production stüdyosunda Sertaç GÜLER, Semih SELONİ , Yusuf DURUSOY’ ve Ahmet Soner TURAN’a, ayrıca bizle birlikte amatörce karşılıksız ter döken Sakine BAYRAK, Kamile BEKDAŞ, Sevgi POLAT ve Neriman SÜZER’ e, Ve bu oyunun gerçek kahramanları, Oyuncularımla, birlikte çalışmalarımda beni yalnız bırakmayan teknik ekibimdeki tüm yol arkadaşlarıma ve can dostlarıma çalışmalarımda gösterdikleri yakın ilgi, alaka ve yardımlarından dolayı, en içten duygularımla teşekkür etmeyi bir borç bilirim... Son olarak ta, Bu uzun çalışma süresince bana katlanma özverisinde bulunan, Sevgili Ailem; Eşim Zühal ile Kızlarım Dilek ve Günce’ ye Tahammüllerinden dolayı Teşekkür ederim... Emeğe ve üretene değer veren ve katkı sağlayan herkese saygılarımızla… Gürdal UĞUR

11 “Emeğe ve üretene değer verenlerle bir gün bir yerde buluşmak üzere…” ( Çalışmalarımızı ilgilenenlere iletip, görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz. )


"Çanakkale ; Öyle aymazlık içinde uydurma hikayelerle," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları