Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mühendislik ve Teknoloji Tezsiz Yüksek Lisans

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mühendislik ve Teknoloji Tezsiz Yüksek Lisans"— Sunum transkripti:

1 Mühendislik ve Teknoloji Tezsiz Yüksek Lisans
Fatih Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Tezsiz Yüksek Lisans YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES Evde Diyaliz Servis Sistemi Projesi EDSS EVDİYASER

2 Bu Sunum Evde Diyaliz Servisi Hizmeti Projesinin Sadece Yaygınlaştırma Faaliyetlerini Kapsamaktadır.

3 EVİNİZDE DİYALİZ SERVİSİNİZ

4 BÖBREK SAĞLIĞIMIZ NE DURUMDA?
Türkiye’de böbrek hastalığının görülme sıklığı nedir? Türk Nefroloji Derneği’nin 2010 yılında ülke çapında 18 yaş üzeri erişkinde yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre ülkemizde yaklaşık her 8 kişiden 1’inde kronik böbrek hastalığı vardır. Bu çalışmada elde edilen verilere göre erişkin nüfusta yaklaşık 7 milyon insan kronik böbrek hastasıdır. -Kaynak-

5 BÖBREK SAĞLIĞIMIZ NE DURUMDA?
Türkiye’de potansiyel müşteri ne kadar? Ev diyalizi, ülkemizde hemodiyaliz tedavisi gören yaklaşık 55 bin hastayı yakından ilgilendiriyor.  -Kaynak- Bu istatistiklere göre insanların böbrek hastalıkları hakkında bilinçlenmesi ve ilgilerinin çekilmesi gerekmektedir. Çünkü birçok böbrek hastası tehlikenin farkında değil ve sağlıkları her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Yaygınlaştırma Faaliyetlerimizi bilinçlendirme üzerinde yoğunlaştırmamızda fayda olacaktır. Böylelikle hem bilinçli, hem de tedavide istekli müşterilerimiz olacaktır.

6 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: Kamu Spotu halkın yararını, toplumun huzur ve refahını gözeten reklamlar bütünüdür.  Kamu Spotu Reklamları Devlet tarafından düzenlenmekte olup, devlet ve özel kanallar vasıtasıyla halka aktarılmaktadır. Kamu Spotu Reklamlarının Genel Konuları ; Sağlık, Alkol, Sigara, Trafik Kazaları, Engelli Vatandaşlarımız, Kaçakçılık, Terör olayları gibi benzeri vakalarda halkımızı uyarmak, ve bilinçlendirmektir. Bu alanda yapılan faaliyetlerde genellikle projenin maddi getirisini hissettirmeden, uygulamanın insan sağlığı için olduğunun üstünde durulması gerekmektedir.

7 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: İlkokullarda Böbrek Sağlığının Bilinçlendirilmesi: Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülecektir. Bu faaliyeti ilkokullarda, personellerimizce sağlık günleri adı altında, böbrek sağlığının önemi anlatılacaktır. Daha sonrasında tedavi yöntemlerinde hizmetimizden (EVDİYAMER) bahsedilecektir. Müşteri profilimizde çocukların bulunmaması bu faaliyet hakkında sizleri yanıltmasın. Bu faaliyetle aslında, öğrencinin gün sonunda ilgili konuyu velilerine ve ailesine de bahsetmesini sağlayarak projeyi bilinir kılınması hedeflenecektir.

8 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: Camilerde Cemaat İçin Böbrek Sağlığı Vaazı: Diyanet İşleri ile görüşülecektir. Bu faaliyet camilerde Cuma namazı hutbelerinde sağlık konusu seçilerek böbrek sağlığının öneminin vurgulanması hedefleyecektir. Böbrek sağlığını merak ettirme amaçlanarak projenin araştırmalarda (web,dergi,gazete,tv..vs) yer alması sağlanacaktır.

9 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: İETT Araçları İett Genel Müdürlüğü ile görüşülecektir. Bu faaliyet ile, tüm iett araçlarının içinde bulunan monitörlere hazırlanacak kısa bir kamu spotu videosu ile projenin duyurulması sağlanacaktır.

10 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: İDO Araçları İDO Genel Müdürlüğü ile görüşülecektir. Bu faaliyet ile, tüm deniz araçlarının içinde bulunan monitörlere hazırlanacak kısa bir kamu spotu videosu ile projenin duyurulması sağlanacaktır.

11 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: Doktorların proje hakkında bilgilendirilmesi. Türk Böbrek Vakfı ve Tıp Dernekleri ile görüşülecektir. Bu faaliyet ile, böbrek vakfının ve tıp derneklerinin doktor ve paydaş çevresine ulaşılarak projenin bilinilirliğinin arttırılması sağlanılacaktır.

12 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: Sağlık Meslek Liselerinde Proje Tanıtım Semineri. Yerel Sağlık Meslek Liselerinin yönetim birimleri ile görüşülerek öğrencilerin projemiz hakkında bilgi edinmeleri sağlanılacaktır. Tüm öğrencilerin bu projede ilerde potansiyel çalışanlar olacağını ve projeyi takip etmeleri gerektiğinin eğitimi verilecektir.

13 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
KAMU SPOTU FAALİYETLERİ: Sağlık TV Kanalları Proje Tanıtımı. Tv Kanalları ile görüşülerek kamu spotu dahilinde proje tanıtımı yapılması istenilecektir. Bu bağlamda ilgili olan TV kanallarının; Röportaj, Sağlık Reklam Banner, Haber gibi yayın özellikleri kullanılacaktır.

14 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
SUBLİMİNAL FAALİYETLER: Öncelikle şunu belirtelim kare veya subliminal imajlar ile alakalı bir faaliyetimiz olmayacaktır ve olmamalıdır. Bu başlık altında sadece insanların ilgilerini çeken alanlarda projemizden bahsetmeye çalışma çabalarımız olacaktır. Bu bağlamda kişilere doğrudan tanıtım yapılamamasının nedeni insanların sağlıklarının bozuk olduğunu veya bozulacağını düşünmekten hoşlanmamalarıdır. Bu nedenle insanların, ilgilerini çektikleri konuları takip ederken, az da olsa projemizden haberdar olmalarına çalışılacaktır.

15 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
SUBLİMİNAL FAALİYETLER: TV KANALLARI: Ünlülerden böbrek rahatsızlığı çekenler veya böbrek hastası olanları haber yapacak ön çalışmalar düzenlenilecektir. Diyaliz merkezi mi? Yoksa Evde Diyaliz mi? olunmasını desteklerdiniz? sorusunu magazin sorusu yaptırılacaktır. Dizi ve Film Senaristleri ile görüşülerek projenin kamu sağlığı açısından önemli olduğuna ve izleyicilerin bilinçlenmelerinde desteklerine ihtiyacımız olduğuna inandırılarak projenin dizi veya filmlerde az da olsa subliminal olarak bahsedilmesi sağlanılacaktır. GAZETE – DERGİ : Ünlülerden böbrek rahatsızlığı çekenler veya böbrek hastası olanları haber yapacak ön çalışmalar düzenlenecektir. Sporcu ve Sağlık Dergilerinde böbrek hastalıkları ve sağlık konulu makaleler ile hastaların kullandığı hizmetlerde projeden kapsamlı bahsedilecektir.

16 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
SUBLİMİNAL FAALİYETLER: TİYATROLAR : Tiyatro senaristlerinden senaryolarında projemiz hakkında ufakta olsa bilgiler verilmesi sağlanılacaktır. RADYO KANALLARI: Tartışma niteliğinde sosyal medya çalışmaları ile Diyaliz merkezi mi? Yoksa Evde Diyaliz mi? olunmasını desteklerdiniz? sorusu ile projenin bilinilirliğini arttıma çalışması yaptırılacaktır. SOSYAL MEDYA: Sağlıkla alakalı sosyal medya sayfaları veya hesapları ile iletişime geçilerek proje kapsamının tartışılıp subliminal olarak projenin bilinilirliğini arttırılacağı faaliyetlerin yapılması sağlanacaktır.

17 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
REKLAM FAALİYETLER: Bu konuda bütçe belli olmadığı için aslında birçok alanda reklam yapılabilinir. Biz bütçemiz belli olmadığından bazı alanlar belirledik. Bu alanlar içerisinde bütçenin uygunluğuna göre çalışmalarımızı yapmış olacağız.

18 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
REKLAM FAALİYETLER: METROBÜS DURAKLARI EL İLANLARI : Yoğun olan 10 durakta en az 1 hafta boyunca günlük 3 saat ile 30 personelli el broşürleri dağıtılarak projenin bilinilirliğinin arttırılması sağlanılacaktır. PROJE WEB SAYFASI: Projenin tüm ayrıntıları ve örnek proje çalışmalarını gösterecek olan profesyonel bir web sitesi hazırlanacaktır. WEB SİTE REKLAM BANNERİ KİRALAMA: Sağlıkla alakalı seçilen 10 web sitede 1 aylık reklam bannerleri kiralanacaktır.

19 PROJENİN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DISSEMINATION ACTIVITIES
REKLAM FAALİYETLER: REKLAM PANOLARI: Yoğun hastası olan hastanelerin iett duraklarında reklam panoları 1 aylık kiralanacaktır. TV KANALLARI REKLAM VEYA BANT BANNER KİRALAMA : TV kanallarında reklam yayınlama veya alt bant banner hizmeti alınması sağlanılacaktır. Bank Asya 1.Liginin tüm maçları için başlama, ilk yarı ve maç sonu alt bant banneri kiralanacaktır. SPONSOR OLMA: Bank Asya 1. Liginde veya Amatör Ligde bir futbol takımının göğüs reklamı alınacaktır. Meslek Liselerinde Projenin Adı Geçen Böbrek Sağlığı Köşesi oluşturulacaktır. İlkokullarda Projenin Adı Geçen Böbrek Sağlığı Köşesi oluşturulacaktır.

20 İlgi ile takip ettiğiniz için teşekkür ederiz
İlgi ile takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Diğer çalışmalarımız için bizimle iletişimde olmaya devam edin. Yaygınlaştırma Faaliyetleri Sorumlusu: Gökhan BAŞTÜRK


"Mühendislik ve Teknoloji Tezsiz Yüksek Lisans" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları