Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Istanbul Chamber of Industry 2013

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Istanbul Chamber of Industry 2013"— Sunum transkripti:

1 Istanbul Chamber of Industry 2013
İhracatta Uygunluk Sertifikalandırması 06 Şubat Point Otel SGS Hükümetler ve Kurumlar Müdürü Esen Keçik

2 İhracatda Verimlilik Satış Dışında Nasıl Arttırılır

3 3

4 İhracatın Büyümesi için Satış dışında Neler Gerekli
Yeni Pazarlara Nasıl Hazırlanılır Mevcut Pazarların Genişletilmesi İthal Ülkesinde Zorluklarla Kaşılaşmamak için Öneriler

5 Yeni pazarlara nasıl hazırlanmalı
Mevcut fuarlara katılım İlgili ülkelere Ticari Ziyaretler Internet araştırmaları E-marketing Aracı firmalar vasıtasıyla

6 Yeni pazarlara nasıl hazırlanmalı
İthalat ülkesi kanunları, mevzuatı ve gereklikleri incelendi mi İhracatı sözkonusu ürünlerin ilgili ülkeye girişi serbest mi, herhangi bir yasak varmı ? Güvenlik ve emniyet gereksinimlerini karşılıyor mu? Tüketici sağlığı ve güvenliğini sağlıyor mu? Çevre koruma gerekliklerini karşılıyor mu? İthalat ülkesinin vergi kanunları biliniyor mu? İhracat öncesi hangi kalite belgeleri ve sertifikalar gerekli

7 Mevcut Pazarların genişletilmesi
Sürekli ihracat yapılan ülkelerdeki yeni ithalat düzenlemeleri takip ediliyormu? İlgili ülkedeki ithalat verilerini ve yeni ürün talepleri hakkında bilgi sahibi iz? İlgili ülkelerdeki projeler hakkında bilgimiz var mı? Kalite sistemimiz değişimler için yeterli mi?

8 İhracat Evreleri Üretici Aracı (Trader) Final Ürün İç pazar
Son Kullanıcı Transit Final Alıcı İhracatçı Ülkesi İhracatçı Ülkesi/Aracı Ülke Varış Ülkesi/ İthalatçı Ülkesi

9 Ürün Uygunluk Değerlendirme Programı, kapsamdaki ürün gruplarının İthalatçı Ülkenin Standardizasyon Kurumları tarafından belirlenen standartlar ve teknik düzenlemelere, uygunluğunun kontrolünü sağlamak için oluşturulmuş programdır. Standartlara uygunluğunun değerlendirilmesi, fiziksel gözetim, laboratuvar testleri ve fabrika auditleri gibi proseslerin kombinasyonlarıyla değerlendirilir. Ürünlerin uygunluğunun göstergesi olan Uygunluk Sertifikası (Certificate of Conformity) gümrük ve banka işlemlerinde kullanılmak üzere hazırlanır.

10 Ürün Uygunluk değerlendirme Proğramları (PCA)
Gümrük kapılarında bekleme önlenmiş olur Sevkiyat hızı artar Alıcının güveni artar Yeni müşteri kazanmasına ve Pazar bulunmasında kolaylık sağlar Vaadedilmiş terminler ve taahhütler yerine getirilmiş olur Rekabet gücü artar Kaynaklardan tasarrufu sağlanır (Enerji, insan gücü vs) Kendi ülkesinde saygınlığı artar, referans oluşturur

11 İhracatçı Ülke İçin ; Ekonomik büyümeyi ve kalkınmayı destekler. Üretici/İhracatçıların küresel ekonomiye entegrasyonunu sağlar, küresel ticareti kolaylaştırarak, yeni pazarların kapısını açar. Ürünlerin ithalatçı ülke gümrüklerinden geri çevrilmesini engeller. Özel sektörün kalite yönetim sistemlerini etkin bir şekilde kullanmalarını sağlar.

12 İthalatçı Ülke İçin ; Güvenliği yeterli olmayan, düşük standartlı ürünlerin veya sahte ürünlerin; Çevreye, tüketicilerin sağlığına ve güvenliğine vereceği olumsuz etkileri bertaraf eder. Kötü niyetli ithalatçıların Ülkelerindeki Kalite Kontrol altyapısındaki yasal boşluklardan faydalanmasını önler. Yerli üreticiyi korur, haksız rekabeti önler. İç pazarda standart dışı ithal ürünlerin artışını engeller.

13

14 Yetkiyi Veren Kuruluşlar : KSQCA
Program İçeriği : Döküman Kontrolü, Fiziksel Gözetim ve Sertifikalandırma ve Sınır Doğrulama Referans Standartlar : Internatiol Standards Firmaların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar ; Test raporlarının gerekli tüm analizleri içermesi, Ürün üzerindeki bilgilerin eksiksiz ve talep edilen dillerde olması, Ürün adı, Bileşenler, İçerikler, Kullanım Methodları, Uyarılar (Arapça) Üretici Adı, Boyutu veya Ağırlığı, Üretim ve Son Kullanma Tarihleri, Seri veya Batch numarası, Menşei (Arapça veya İngilizce)

15

16 Yetkiyi Veren Kuruluş : Suudi Arabistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı
Program İçeriği : Döküman Kontrolü, Fiziksel Gözetim ve Sertifikalandırma Referans Standartlar : SASO Standartları, (bazı ürün gruplarında Internatiol Standards) Firmaların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar ; Test raporlarının gerekli tüm analizleri içermesi, Ürün üzerinde menşei ülke belirtilmelidir, Türkiye üzerinden Çin menşeili ürünlerin ihracatı yasaktır.

17 Genel olarak ürün ve paketi üzerinde olması gereken bilgiler ;
Markası ya da Üreticinin Adı, Ürün adı ve tanımı Ürünün Menşei Elektrik fişi gerekli olan markalama bilgileri; Menşei Bilgisi, Üretici adı veya marka, Amper cinsinden akım, Volt cinsinden gerilim, Elektrikli,nötral ve topraklamanın belirlenmesi, Fused fişlerde ürün üzerinde ‘’fused’’ ibaresi veya sembolü bulunmalı.

18 Kozmetik için gerekli markalama bilgileri;
İthalatçının Adı ve Adresi Üretim Tarihi Son Kullanma Tarihi (Arapça, İngilizce veya Arapça olmalıdır) Batch Numarası. (eğer mevcutsa) 5g yada 5 ml üzerindeki ürünlerde net içerik hacim veya kütle olarak belirtilmeli, (metric system) İçindekiler listesi, Kullanma ve saklama kılavuzu ( Arapça, İngilizce veya Arapça olmalıdır ) Uyarılar ( Arapça, İngilizce veya Arapça olmalıdır )

19 PAINTS AND VARNISHES Name, type and colour of paint
Name of manufacturer and or his registered trade mark Country of origin Whether manufactured under license to a brand name / manufacturer Batch number Production date in month and year Mass and or volume of paint Application instructions Warnings related to toxicity and flammability (where applicable)

20 Algeria Marking Requirements
Preferable language – Arabic / French Description / name of product Name of manufacturer / trademark Production and / or Expiry date Net content in volume or mass Country of origin Instruction for use and storage and any warning requirement

21 Yükleme Öncesi Gözetim Programları Kapsamında Verdiğimiz Hizmetler ;
Stok Kontrolü, Yükleme Nezareti ve Konteynır Mühürleme Fiyat Kontrolü

22 ANGOLA KAMERUN HAİTİ BURUNDİ ENDONEZYA MORİTANYA

23 COC İHRACATÇI BAŞVURU EVRAKLARI SGS TÜRKİYE FİNAL EVRAKLARI
BELGE DOĞRULAMA FİNAL EVRAKLARI ENSPEKTÖR GÖZETİM YERİ COC

24

25 SUUDİ ARABİSTAN (SASO) CEZAYİR (BANQUE D’ALGERIE)
ANLAŞMALI ÜLKELER IRAK (KSQCA) KENYA (KEBS) NİJERYA (SON) SUUDİ ARABİSTAN (SASO) TANZANYA (TBS) CEZAYİR (BANQUE D’ALGERIE)

26 ANLAŞMALI ÜLKELER RUSYA (GOST) ÖZBEKİSTAN İRAN (ISIRI) MISIR (GOEIC)
UGANDA (UNBS)

27 SGS TÜRKİYE İSTANBUL SAMSUN BANDIRMA ANKARA İZMİR İSKENDERUN MERSİN
TEKİRDAĞ İSTANBUL SAMSUN KOCAELİ ZONGULDAK BANDIRMA ÇANAKKALE BURSA ANKARA MANİSA KAYSERİ KONYA İZMİR MARDİN GAZİANTEP ANTALYA İSKENDERUN MERSİN HATAY

28 Ürün Sertifikasyonu SGS’nin sunduğu hizmetler: Müşteri Kazançları:
Özel ürünlerin test edilmek ve dizayn gereksinimlerini belgelendirmek üzere tesise dahil edilmesi AB direktiflerine göre doğrulama ve sertifikasyon: Basınçlı ekipmanlar (PED) direktifi Makine direktifi EMC ve LVD Direktifi Diğer standartlara göre ürün sertifikasyonu ABD (ASME) DIN (Almanya) Müşteri Kazançları: Ürünlerin tasarım spesifikasyonlarına uygunluğundan emin olma Ürünlerin emniyet gereksinimlerine uygunluğundan emin olma E.U. G E.U. USA 1) selection

29 SORULAR

30 TEŞEKKÜRLER SGS Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri A.Ş.
Hükümetler ve Kurumlar Departmanı Abide-i Hürriyet Cad. Geçit Sk. No. 4 34381 Şişli – İstanbul t : f : – 83 E: W:


"Istanbul Chamber of Industry 2013" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları