Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ"— Sunum transkripti:

1 VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ

2 MANŞET Ayaklar omuz genişliğinde açık, bir ayak önde, bacaklar dizlerden bükülü, sırt düz, kollar dışa doğru açık ve dirsekler kilitlenmiştir. Ayaklar üzerinde öne, geriye veya yanlara kayma adımı ile gidilir. Topu her pozisyonda alabilmek için bir ayak diğerinden biraz önde olmalıdır. Vuruş anında avucun içinde ve parmaklar birbirleriyle kenetlenmiş olmalıdır.

3 MANŞET VURUŞ Vuruş noktası bilekten 9 cm. kadar yukarıda ve ön kol kasları ile yapılır. Topun yuvarlağı kollarının arasına gelmelidir. Vuruş sonrası kollar topu takip etmelidir.

4

5 Manşet Vuruşu SIrasInda YapIlan Hatalar
Gözleri toptan ayırmak, vuruşu bilek veya ellerin üstü ile yapmak. Vuruş sırasında bacaklar üstünde hafifçe yukarı kalkmamak. Dizleri yetersiz bükmek, belden aşağı eğilmemek. Ayakları kullanmayıp, sağa sola uzanmak. Kollan savurmak, vuruş veya sonrası dirsekleri bükmek. Vuruşta omuzları öne vermemek, vuruş öncesi konsantre olmamak

6 PARMAK PAS Teknik: -Ayakların Durumu: Vücut ağırlığı her iki ayakta eşit olmak üzere, ayaklar omuz genişliğinde (30-35 cm.) açıktır. Dizler hafif bükülü ve bir ayak öndedir. -Parmakların Durumu: Baş ve işaret parmakları bir üçgen oluşturacak şekilde açılır. Topa tüm parmaklar birinci boğumuna kadar temas eder. -Ellerin Duruşu: Avuç içi topa temas etmeden, eller topu kavrar. El hafif arkaya yatmış durumda, pas atarken sert ve gergin vaziyettedir. Atıştan sonra eller aşağıya doğru kapanır.

7 Dİkkat Edİlecek Hususlar
Vücudun topun altına doğru girmesi. Ağırlığın ön ayakta olması Ellerin pastan sonra kapanması. Omuzların topun atıldığı yere bakması.

8 Gerİye Parmak Pas Topun altına doğru girerken, ağırlık arka ayağa aktarılır, Kalça öne gelir. Bu sırada vücut ve baş arkaya doğru yatar. Kol ve omuzlar topun geldiği yöndedir.

9

10 SIçrayarak Parmak Pas Gelen topun konumuna göre. iyi bir zamanlama ve sıçrama ile ayakların yere değmeden topun elden çıkarılmasıdır

11

12 Pas AlIştIrmalarI Duvarda pas çalışması yapılır.
Karşılıklı iki kişi parmak pası, öne-geriye ve sıçrayarak çalışırlar. Alıştırma iki, kısa ve uzun pas olarak çalışılır. Karşılıklı iki kişi pas kontrol çalışması yapar . Dörtlü çalışmada yer değiştirilir. Oturarak ikili, üçlü ve dörtlü çalışmalar yapılır.

13 Smaç Sıçrama yüksekliğinin en üst noktasında topa vurulmalı,
Topa vurmadan önce smaç kolu,omuzdan geriye çekilir.Kol geriye  çekilirken,dirsek omuz üstünde olmalı,bu esnada vücut belden itibaren omuzla birlikte smaç kolu yönünde geriye çekilir,   Vuruş anında kol omuzdan itibaren düz hale gelir,El bilekten topun üstüne doğru bükülür, Topun gideceği yönü,el bilek hareketi ile sağlarsınız.Topun neresine ve nasıl vuruş yaptığınız önemli

14 ÖZET Smaç muhtemelen öğrenilmesi gereken en zor bireysel voleybol becerisidir. Smacın unsurlarını öğretirken, sesle öğretme prensipleriyle birliktelik sağlamak ve dik sıçrama stiline de başlamak tavsiye edilen tekniktir. Smacı öğrenmek için oyuncular, zamanlama, ayak hareketleri ve kol ve vücut pozisyonları üzerinde çalışmalı ve dirsek rotasyonlarına dikkat etmeleri gerekir. Antrenörler smacı öğretirken, oyunculara anahtar sözcük seçerken yardımcı olmalı, öğrenme akli olarak sıralanmalı ve antrenman yaptırmalıdır. Buna ek olarak antrenörler mutlaka sabit değerlendirme yapmalıdırlar.

15

16

17 KAYNAK

18 Rekreasyon 2. Sınıf 1. Öğretim
B Şeyhmus Kaan ÖZEL


"VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları