Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Kimyasal bağ, çekirdekteki atomları bir arada tutan kuvvettir. İki ya da daha fazla atom arasında elektron alışverişi veya ortak kullanımı ile kimyasal.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Kimyasal bağ, çekirdekteki atomları bir arada tutan kuvvettir. İki ya da daha fazla atom arasında elektron alışverişi veya ortak kullanımı ile kimyasal."— Sunum transkripti:

1

2  Kimyasal bağ, çekirdekteki atomları bir arada tutan kuvvettir. İki ya da daha fazla atom arasında elektron alışverişi veya ortak kullanımı ile kimyasal bağlar oluşmaktadır. Atomlar tek başına bulundukları zamankinden daha düşük enerjili duruma ( daha kararlı ) erişmek için bir araya gelirler ve kimyasal bağlar sayesinde atomlar birarada, düzenli olarak belli bir geometri oluştururlar. Bu geometriyi oluştururken amaç elektron dizilişlerini soygazlara benzetmeye çalışmaktır. Birçok fiziksel özellik elektriksel bağların cinsine bağlıdır ve bu kimyasal bağlar ile farklı maddeler meydana gelmektedir. Kimyasal bağın kuvvetli olması sertliğini ve erime noktasını yükseltir.

3  İyonik bağlar metallerle ametaller arasında gerçekleşir.Aşağıda,metalola sodyum ile ametal olan arasında gerçekleşen iyonik bağ göstermiştir. Sodyum,son elektron taşıdığından onu vererek soy gaza benzemek ister.Klor atomuda son elektron katmanında yedi elektron taşıdığından bir elektron daha alıp son katmanındaki elektron sayısı sekize tamamlamak eğilimindedir.Böylece sodyum Bir elektron vererek 1+ değrlilik katyona klor ise bir elektron alarak 1- değerlilik anyona dönüşür.Bunlar arasında oluşan kimyasal bağa İYONİK BAĞ adı verilir.

4  Elektron almaya yatkın atomlar arasında kimyasal bağ oluşur.Örneğin oksijen ve hidrojen atomları elektron almaya yatkın atomlardır.Ancak bu iki elementin atomları bir araya gelerek su bileşiğini oluşturur.Peki, Oksijen ve hidrojen atomlarını bir arada tutan nedir.? Her ikisi de ametal olan oksijen ve elementlerine ait atomları elektron Almaya yatkın olduklarından aralarında elektron ortaklaşması ile Kimyasal bağ oluşur.Bu şekilde elektronların ortaklaşa kullanılması son- ucunda oluşan bağlara KOVALENT BAĞ adı verilir.

5

6

7


" Kimyasal bağ, çekirdekteki atomları bir arada tutan kuvvettir. İki ya da daha fazla atom arasında elektron alışverişi veya ortak kullanımı ile kimyasal." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları