Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLARDA İSKELET SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLARDA İSKELET SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 HAYVANLARDA İSKELET SİSTEMİ

2

3 Balıklarda İskelet Sistemi:
 Fonksiyon bakımından çok  önemli olan  iskelet sistemi bir  taraftan vücudun özel şeklini meydana getirir, diğer taraftan da yumuşak olan iç organlara desteklik eder ve istemli olarak hareket eden bütün vücut kaslarına birer bağlantı zemini teşkil eder. Ayrıca yüzeyde gelişen dış iskelet elementleri de, üzerini kapladığı yumuşak vücut kısımlarını koruyucu rol oynarlar. Balıkların iskeleti, genellikle kemikten olmakla beraber (Teleostei), bazı tatlısu balıklarında az çok kalsiyum içeren (Mersin balıkları) bir kıkırdaktan meydana gelmiştir. Diğer omurgalılarda olduğu gibi balıklarda da iskelet sistemi iç ve dış iskelet olmak üzere iki kısımdan ibarettir.

4

5

6

7

8 Urartu Krallığı'nın başkenti Tuşba'da yapılan kazılarda bir evin altında yaklaşık 3 yıllık olduğu tahmin edilen köpek iskeleti bulundu.

9

10 İSKELET SİSTEMİMİZİN GÖREVLERİ:
Vücuda şekil vererek bugün bildiğimiz insan vücut yapısını oluşturur. Kas sistemiyle koordineli olarak vücudun hareket etmesini sağlar. İç organları korur ve vücutta tutunmaları için bir yüzey oluşturur.


"HAYVANLARDA İSKELET SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları