Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Slayt Hazırlarken ve Sunarken …

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Slayt Hazırlarken ve Sunarken …"— Sunum transkripti:

1 Slayt Hazırlarken ve Sunarken …

2 Slayt Hazırlarken Aynı tasarımdaki slaytlar kullanılmaya özen gösterilmeli. Tüm yazı karakterleri AYNI Harflerin tümü BÜYÜK veya tümü italik olmamalı × Vurgulanması istenen noktalar alt çizgi, italik, farklı renk, yanıp sönme… ile3 gösterilmeli.

3 Başlıklar Başlıklar 44 font Alt başlıklar veya alt başlık yoksa metin
Alt başlık varsa metin 28 font Başlık birkaç kelimeden oluşuyorsa kelimelerin ilk harfi Büyük olmalı.

4 Metin Cümleler kısa olmalı.
Kelimeler satır sonunda bölünmemeli. Kelimeyi satır so!!!!-nunda bölmeyin . Paragraflar aynı ekranda bitirilmeli. Bir ekranda 5-8 arası satır olmalıdır. Daha az olabilir ama daha çok değil. Tam cümle kurulduğunda fiiller aynı şekilde çekilmeli.

5 Metin Aynı ekranda çok sayıda dikkat çekici özelliklerden kaçınılmalı.
Sayfa içeriği ile uyumlu başlık kullanılmalı. İçerik aynı başlıkta devam edecek ise takip eden slayta başlığı tekrar yazılmalı. Metin içerisindeki imla hataları MUTLAKA gözden geçirilmeli.

6 Görsel Malzeme Kullanımı
Görsel malzeme ekleyecekseniz, kolay okunabilmeli. Görsel malzeme ekranda tek veya iki adet ve kısa bir metin ile birlikte konmalı

7 Ne şirin kediler, ne güzel çiçekler. Mor, pembe çiçekler, minik yavru kediler Hepsi beraber!!! Ama olmadı güzel fewgfewgergerhgrfbrfgbrtbtrbtrbrtbrtbrtbtrbtrbtrbtrbtrbtrbrtbtrbtrb

8 Zemin Renkleri TURUNCU

9 SİYAH Gücü temsil eder Mali veriler sunmak için sıklıkla kullanılır.
Çalışmalar siyah zemin üzerine açık renk yazı okumanın gözü yorduğunu ortaya koyuyor. Çocuk oyun sitesi için yanlış bir seçim ama bir sanat atölyesi tanıtımı için doğru bir sunum olabilir.

10 MAVİ Çok popüler bir zemin rengi. Sakinlik ve güvenin simgesidir.
Nazar boncuğu, okul duvarları Avrupa’da intiharı azaltmak için köprü ayakları maviye boyanıyor Turuncu ile kullanmayın

11 YEŞİL Güven verir. Sadakat ve zekayı temsil eder. Bankaların logolarında hakim renktir. Yaratıcılığı canladırır. Restoran mutfakları Rahatlatıcı, sakinleştirici, şifa verici bir renktir.

12 KIRMIZI En sıcak renk. Şiddet ve gücü temsil eder.
Uyarı olarak algılanır. Başarısızlıklar veya motivasyon sağlama amaçlı. Kan akışını hızlandırır. İştah açar. Kırmızı ve yeşil bir arada kullanılmamalıdır. Mavi ve mor ile uyum sağlamaz

13 SARI İyimserliği temsil eder.
Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolüdür. Bu özelliğinden dolayı bankalar kullanmaz. Okunabilirliği kolay bir zemin rengidir.

14 Sunumun Dinleyiciye Aktarılması
Ruh haliniz canlı olmalı, anlattığınız konuya hakim olmalısınız. Dinleyici ile sürekli göz temasında olmalı, sırtınız dönmemelisiniz. Dinleyiciye yakın bir alandan hitap etmelisiniz. Zamanınızı iyi kullanmalısınız.

15 Sunumun Dinleyiciye Aktarılması
Elinizdeki notlara çok ihtiyaç olduğunda bakın. (Güven hissi) Ekrandaki metinin aynısını okumayın. İpucu olarak düşünün. (Ders, kongre farkı)


"Slayt Hazırlarken ve Sunarken …" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları