Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FULYA KARAYAZI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FULYA KARAYAZI."— Sunum transkripti:

1 FULYA KARAYAZI

2 Tip: Anonim Şirket Kuruluş: Weinheim (1972) Konum: Walldorf Önemli kişiler: Bill McDermott,Co-CEO Jim Hageman Snabe,Co-CEO Alan: Yazılım Ürün: İşletme Kaynak Planlaması Gelir: €10,671,000,000 EUR (2009)

3 Merkezi Walldorf,Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
SAP,1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Almanya'da kurulmuştur.

4 20den fazla ülkede aktif olan SAP,şirket yazılım uygulamaları çeşitli
büyüklükte firmalara sunmaktadır. Şirketin en iyi bilinen ürünleri SAP ERP (Enterprise Resources Planning) ve SAP Business Objects yazılımıdır.

5 Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 200’ü aşkın şirkete hizmet veren SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı. Günümüzde SAP, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı tarafından kullanılan çözümleri, Türkiye’deki şirketlerle de paylaşmaktadır.

6 SAP Türkiye konusunda uzman firmalarla kurduğu güçlü çözüm ortaklığı
yapısıyla büyük projelere imza atmıştır. Sadece yazılım sistemleri hizmeti vermekle kalmayıp,şirketlerin bu çözümlerden en verimli şekilde faydalanmalarını sağlayacak eğitim hizmetini de yaptığı işbirliğiyle sürekli hale getirmiştir.

7 Türkiye’de 15 bin kullanıcısı bulunan SAP, iş analizi ve sistem teknoloji danışmanlığı, yerelleştirme, Türkçeleştirme, uygulama desteği ve sistem uyarlama hizmetlerini de sunmaktadır. SAP’nin mySAP.com geliştirdiği internet izlemi sayesinde iş sürecine internet ile bütünleştirilmesi açısından yeni bir bakış getirmiştir.

8 SAP Industry Week dergisi tarafından 1999’un en iyi yönetilen firması ödülüne layık görülmüştür yılından itibaren SAP’nin, MIT (Massachusetts Institute of Techonology) dahil 25'in üzerinde eğitim enstitüsü ile ortaklıkları bulunmaktadır. SAP’nin partnerleri arasında Global Services Partners,Global Software Partners ve Global Teknoloji Partnerleri bulunmaktadır.

9 Global Services Partnerleri içinde farklı sektörlerde hizmet veren uluslar arası
danışmanlık firmaları,Global Software Partners’ın içinde SAP Business Suite çözümlerini sistemlerine entegre etmiş yazılım firmaları ve Global Teknoloji Partnerleri’de SAP teknolojilerini destekleyen donanımlar (Database, Depolama Sistemleri, Bilgisayar Ağları, Mobil İşlem Sistemleri) alanında uzmanlaşmaktadır.

10 SAP 2009 Haziran ayında Latin Amerika’nın ilk ve SAP’nin sekizinci SAP Labs
Merkezini Brezilya'da açmıştır.Açılan yeni tesis Sao Leopoldo’da bulunur ve 375 çalışanı bulunmaktadır. SAP Labs, SAP’nin araştırma ve geliştirmelerinin gerçekleştiği ana firmaya bağlı bir kurumdur. SAP’nin geliştirme organizasyonları dünyanın çeşitli bölgelerine yayılmıştır.Çoğu SAP Labs bölgeleri SAP araştırma bölgeleri olarak da faaliyet göstermektedir.

11 Her bir SAP Labs’in belirgin bir uzmanlık ve odaklandığı alanları vardır.
Mesela,SAP Labs Bulgaristan Java bazlı SAP yazılımı geliştirme konusunda uzmanlaşmıştır. SAP Labs Amerika’nın uzmanlaştığı alanda yeni metodları icat etmek ve araştırma olarak belirlenmiştir

12 Binanın en dikkat çeken yönleri,binanın yapısı ve iç tasarımıdır
Binanın en dikkat çeken yönleri,binanın yapısı ve iç tasarımıdır.Kullanılan bütün materyallerin çevre dostu olduğunu belirten Erwin Rezelman (SAP Labs Latin Amerika Directörü) amaçlarının sadece yeşil bir bina (green house) olmadığını aynı zamanda keyifli bir çalışma alanı yaratılmak istendiğini belirtmiştir. SAP bu yapılan bina sayesinde Enerji ve Çevresel Dizayn Alanında Liderlik (Leadership in Energy and Environmental Design) Altın Sertifikası Ödülüne layik görülmüştür.

13 Onbeşincisi düzenlenen SAP Forum 2010,15 Ekim 2010 Cuma günü Lütfi Kırdar Kongre ve
Sarayı’nda, 28 firmanın yaptığı 112 sunumla tamamlandı. SAP Forum 2010’a farklı sektörlerden yüzlerce firmadan yaklaşık 5 bin kişi katıldı. SAP Genel Müdürü Cem Yeker yaptığı sunumda geçtiğimiz yılın SAP ve Türkiye açısından portresini çizdi.

14 Aynı zamanda SAP olarak öngörülen, gelecek dönemlerde dünyaya ve
Türkiye’ye damgasını vuracak teknolojik trendler konusunda ipuçları verdi.

15 TEŞEKKÜRLER, FULYA KARAYAZI


"FULYA KARAYAZI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları