Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
2017 ÖSYS FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ

2 Sınav Tarihleri YGS 4-18 OCAK 12 Mart 10:00
LYS NİSAN 11 Haziran 10:00 LYS NİSAN 17 Haziran 10:00 LYS NİSAN 18 Haziran 10:00 LYS NİSAN 10 Haziran 10:00 LYS NİSAN 17 Haziran 14:30

3 Ücretler YGS 60 TL LYS 40TL (oturum başına) Ek Yerleştirme 15TL
Başvuru Hizmeti TL Yeniden Şifre Edinme TL

4 Basvurular Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okuyan adaylar, kendi okullarında başvuru yapabilecekler. ÖSYM AİS’de geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunanlar kendileri başvuru yapabilecekler. ÖSYM AİS’de geçerli fotoğrafı bulunmayan veya eğitim bilgisi güncel olmayan adaylar ÖSYM sınav koordinatörlükleri yada ÖSYM tarafından belirlenen merkezden başvurularını yapacaklar.

5 Basvurular Eğitim bilgilerinde güncelleme yapılması gereken adaylardan; son sınıf öğrenciler kendi okullarında, mezun adaylar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak güncelleme yapılmasını sağlayacaklardır.

6 Basvuru Formu

7 Basvuru Formu

8 Sınav Merkezleri VAN MERKEZ : 650 VAN ERCİŞ: 651

9 Sınav Ücretlerini Yatırma Işlemi
BANKA ATM - ŞUBE - İNTERNET BNK. Akbank    Kuveyt Türk   TürkEkonomi   Halkbank    Ziraat  Ayrıca ÖSYM’nin internet sayfasında ÖDEMELER kısmından ödenebilecektir. Bankalar, şubeye gelen adayları hizmet binası yada azami 50 metre uzaktaki para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecekler.

10 Sınava Giderken Ne Götürmeliyiz?
Sınava Giriş Belgesi Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya Pasaport (Sürücü Belgesi geçerli sayılmayacaktır.) Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacaktır.

11 YGS Zorunlu Din Kültürü Dersi Aldım;
Seçeneğini işaretleyenler, Sosyal Bilgiler Testi’nin ilk 40 sorusunu cevaplandıracaklar ve sorular ile ilgili alanları boş bırakacaklardır. Zorunlu Din Kültürü Dersi Almadım; Seçeneğini işaretleyenler ise Sosyal Bilgiler Testi’nde ilk 35 soruyu cevaplandıracak daha sonra soruları cevaplandırıp optik formu işaretleyeceklerdir.

12 YGS Herhangi bir puan türünde 150’yi geçen adaylar sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Herhangi bir puan türünde 180’i geçen adaylar ise hem ön lisans hem de YGS ile alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler için, herhangi bir puan türünden 150 almış olmak gerekmektedir.

13 YGS YGS’de kısa cevaplı soru gelmeyecektir.

14 Matematik Testi 80 soru 135dk
LYS - 1 Matematik Testi 80 soru 135dk Matematik testinde 3 soru kısa cevaplı soru olacaktır. (Adaylar sorunun cevabı olan rakamı ilgili yere (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazıp, kodlayacaklardır.)

15 LYS - 2 Fizik, Kimya, Biyoloji Testi 30 Soru 45dk
(Her birisi için) Her bir testten 1 soru kısa cevaplı soru gelecektir. (Adaylar sorunun cevabı olan rakamı ilgili yere (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazıp, kodlayacaklardır.)

16 LYS - 3 TDE Testi 56 Soru 85dk Coğrafya-1 Testi 24 Soru 35dk
TDE testinden 2 soru, Coğrafya-1 testinden 1 soru kısa cevaplı soru olacaktır. (Adaylar sorunun cevabı olan rakamı ilgili yere (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazıp, kodlayacaklardır.)

17 LYS - 4 Tarih Testi 44 Soru 65dk Coğrafya-2 14 Soru 20dk
Felsefe Grb. ve Din K. 32 Soru 50dk Tarih ve Coğrafya-2 testinden 1’er soru, Felsefe Grubu ve Din Kültürü dersinden ortak 1 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. (Adaylar sorunun cevabı olan rakamı ilgili yere (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazıp, kodlayacaklardır.)

18 LYS - 5 Yabancı Dil 80 Soru 120dk
(Almanca-İngilizce-Fransızca) Yabancı Dil testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. (Adaylar sorunun cevabı olan rakamı ilgili yere (cevap kağıdının ön ve arka yüzünde) yazıp, kodlayacaklardır.)

19 LYS Kısa cevaplı sorularda 4 yanlış 1 doğruyu götürür kuralı uygulanmayacaktır. (Sadece kısa cevaplı sorular da yanlışlar doğruları götürmeyecek) Çoktan seçmeli sorularda 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir. (Geçen seneki gibi)

20 LYS Zorunlu Din Kültür Dersi Aldım;
Felsefe Grb. ve Din K. Testinde soruları cevaplandıracaklar. Zorunlu Din Kültürü Dersi Almadım; Felsefe Grb. Ve Din K. Testinde soruları cevaplandıracaklardır.

21 (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programıdahil.)
LYS Hukuk programına bin Mühendislik programına 240bin (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri hariç, Ziraat Gıda Mühendisliği dahil.) Mimarlık programına bin Tıp programına bin Öğretmenlik programlarına 240bin (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programıdahil.) Sıralama barajının, başvuru yapabilmek için geçilmesi gerekmektedir.

22 Yapılan Diger Degisiklikler
Sınavsız geçiş kaldırılmıştır. Ek puanlar sadece ön lisans bölümlerine verilecektir. Sınav başlama saatine 15dk kala sınav binasına giriş bitecektir. Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır. Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü getirilmiştir.

23 OBP OBP (ortaöğretim başarı puanı), diploma notu 5 ile çarpımından bulunur. ( arası bir değer.) 70x5= =OBP OBP’nin 0,12 kat sayısı ile çarpıldığında çıkan sonuç ham sınav puanına eklenmesiyle yerleştirme puanı bulunur. 350x0,12=42 42=okulun getirdiği puan Ek puan getiren liselerde okuyup, ilgili önlisans programlarını tercih edecek adaylar ek puanlarını 0,06 kat sayısı ile çarpacak ve üstte ki adımlara ekleyecektir. 350x0,06=21 21=ek puan

24 Özel Yetenek Sınavı Başvuru için herhangi bir YGS puan türünden 150 puan barajını geçmiş olmak gerekmektedir. Bu baraj puanı yükseköğretim kurumunun kararıyla yükseltilebilir. Özel yetenek sınavlarını yükseköğretim kurumu kendisi hazırlayacak ve başvurular bizzat ilgili yükseköğretim kurumuna yapılacaktır.

25 Okul Birinciligi Okul birincileri öncelikle genel kontenjandan eğer bu kontenjandan yerleşememiş ise okul birincileri için ayrılmış ek kontenjandan yararlanırlar. Sadece mezun olunan yıl bu hak geçerlidir.

26 Gelecek, bugün ne yaptığına bağlı.
Mahatma Gandhi Dinlediğiniz İçin Teşekkürler…


"FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları