Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuruları

2 MKÜYÖS Nedir? MKÜYÖS; Mustafa Kemal Üniversitesi lisans/önlisans programlarında öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin belirlenmesine yönelik yapılan bir sınavdır.

3 Başvuru Kriterleri Nelerdir ?
Adayların yabancı uyruklu olmaları Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçerek, çift uyruklu olmaları Mavi kart sahibi olmaları

4 MKÜYÖS hangi tip sorulardan oluşmaktadır?
Mustafa Kemal Üniversitesi Uluslararası Seçme ve Yerleştirme Sınavı; adayların soyut düşünme güçlerini, mantık ve muhakeme yeteneklerini ölçmeyi amaçlayan sorulardan oluşmaktadır.

5 MKÜYÖS’ e Kimler başvurabilir?
MKÜYÖS-2017 Sınavına başvuracak adayların lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla; 1. Yabancı uyruklu olanlar, 2. Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçip, çift uyruklu olanlar,

6 MKÜYÖS’ e hangi yollardan başvuru yapabilirim?
MKÜYÖS başvuruları adresinden online olarak yapılabileceği gibi, Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Kampüsü yerleşkesindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Ofisine de şahsen müracaat yapılabileceklerdir.

7 MKÜYÖS-2017 Sınav Başvuruları Tarihi ve Sınav Yerleri
MKÜYÖS-2017 Başvurular; 24 Nisan Mayıs 2017 tarihleri arasında olup, MKÜYÖS-2017 Sınavı; 09 Mayıs 2017 Salı günü saat 14.00'te yapılacaktır. MKÜYÖS-2017 Sınavın Yapılacağı Yer; Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen kampüsü ve Osmaniye Korkutata Üniversitesi'nde yapılacaktır.

8 Taban Puanlar Nelerdir ?
MKÜYÖS veya başvuru için kabul edilen sınavlardan Ön Lisans programları için asgari 40 puan, Lisans programları için asgari 60 puan, Veterinerlik Fakültesi için asgari 70 puan, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakülteleri için asgari 80 puan

9 MKÜYÖS-2017 başvuruları ücreti ne kadardır?
MKÜYÖS-2017 başvuruları için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

10 MKÜYÖS-2017 Sınavı diğer üniversiteler tarafından kabul edilmekte midir?
MKÜYÖS-2017 Sınavını kabul eden üniversitelerin listesi Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacaktadır.

11 Diğer üniversiteler tarafından yapılan YÖS Sınavları kabul edilmekte midir?
Üniversitemiz Önlisans/Lisans programlarına yurtdışı öğrenci kontenjanından kendi imkânları ile öğrenim görmek üzere yapılan başvurularda "Türkiye'deki üniversiteler tarafından yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları" da geçerli bir sınav olarak kabul edilmektedir.

12 Mustafa Kemal Üniversitesi lisans/önlisans programlarında öğrenim görmek için MKÜYÖS veya YÖS sınavı adı altında yapılan sınavlara girmek zorunlu mudur? Üniversitemiz lisans/önlisans programlarında öğenim görmek için adayların MKÜYÖS veya YÖS adı altında yapılan sınavlara girmek zorunluluğu yoktur. Lise diploma puanlarına göre öğrenim görmek isteyen öğrenciler de 15 Mayıs – 09 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih başvurusu yapabilirler.

13 MKÜYÖS Başvuru Süreci Nasıl İşler ?
1. Online Kayıt Öncelikle sisteme kayıt olmalısınız. Tüm bilgilerinizi doğru bir şekilde yazmaya özen gösteriniz. Fotoğraf ve Kimlik bilgilerinizi girmeniz zorunludur. 2. Sınav Giriş Belgesinin Çıktı Alınması Sisteme giriş yaparak sınav giriş belgenizin çıktısını alınız. 3. Sınavın Gerçekleştirilmesi Sınav gününde; sınav merkezi, salon ve sıra numaranıza göre yerinizde olunuz 4. Sınav Sonrası Sonuç Belgesinin Alınması Sınav sonuçları ilan edildiği tarihte sisteme giriş yaparak sonuç belgenizi çıktı alabilirsiniz. 5. MKÜ'ye Kayıt Başvurusu Başarılı olan öğrencilerin sınav sonuç belgeleri ve istenen diğer belgeler ile 15 Mayıs-09 Haziran 2017 tarihleri arasında online olarak tercih yapmanız gerekmektedir.

14 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Kontenjanı ne kadar ?
Eğitim-Öğretim yılında 202 lisans, 177 ön lisans olmak üzere toplam 379 öğrenci alınması kararlaştırılmıştır.

15 Başvuru İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?
Aşağıdaki belgelerin aslı ya da Türkiye Cumhuriyeti noterleri, ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsoloslukların onaylayacağı kopyaları ile yapılır; a) Yabancı öğrenciler için başvuru formu (Üniversitemiz web sayfasından ulaşılabilir), b) Lise diploması: Lise diplomasının Türkçe onaylı kopyası veya geçici mezuniyet belgesi, c) Resmi not belgesi (Not durum belgesi): Adayların, lise öğrenimleri süresince aldıkları dersleri ve notlarını gösterir ve lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not durum belgelerini sunmaları gerekmektedir (Not durum belgesi Türkçe değilse Türkçe’ ye çevrilmiş onaylı kopyası da not durum belgesi ile birlikte sunulmalıdır). d) Sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği ( Diploma Puanına göre başvuru yapanlar hariç ) e) Pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının fotokopisi, f ) Bir adet vesikalık fotoğraf (son altı ayda çekilmiş)

16 T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM LİSANS-ÖNLİSANS PROGRAMLARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME TAKVİMİ Ön Lisans ve Lisans Programlarına yerleştirme için başvuru ve Tercih Tarihleri Yerleştirme Sonuçlarının açıklanması Kesin kayıt tarihleri Boş Kontenjanların açıklanması Yedek Aday Kesin Kayıt Tarihleri Boş kontenjanların açıklanması Boş kalan Programlara ek yerleştirme için başvuru ve Tercih Tarihleri Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı Ek yerleştirme kesin kayıt tarihleri Ek yerleştirme yedek aday kesin kayıt tarihleri Türkçe yeterlilik sınav tarihi

17 Sorularınız İçin Adayların sınav veya herhangi bir konu hakkındaki sorularını elektronik posta adresine yazmaları veya 0(326) (dahili-4417) nolu telefondan aramaları halinde kendilerine yardımcı olunacaktır.

18 TEŞEKKÜRLER


"MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları