Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Devre ve Sistem Analizi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Devre ve Sistem Analizi"— Sunum transkripti:

1 Devre ve Sistem Analizi
Neslihan Serap Şengör Devreler ve Sistemler A.B.D. oda no:1107 tel no:

2 Ders Hakkında 1 Yarıyıl içi sınavı 5 Nisan 2010 % 20
5 Kısa sınav Şubat 8 Mart 22 Mart 19 Nisan 3 Mayıs % 20 2 Ödev % 20 Yarıyıl Sonu Sınavı % 40

3 Kaynaklar: Yılmaz Tokad, “ Devre Analizi Dersleri” Kısım II, İ.T.Ü. Yayınları, 1977. Yılmaz Tokad, “ Devre Analizi Dersleri” Kısım IV, Çağlayan Kitabevi, 1987. Cevdet Acar, “Elektrik Devrelerinin Analizi” İ.T.Ü. Yayınları, 1995. L.O. Chua, C.A. Desoer, S.E. Kuh. “Linear and Nonlinear Circuits” Mc.Graw Hill, 1987, New York ( İşlenen Bölümler: 9,10,11,13) M. Jamshidi, M. Tarokh, B. Shafai. “Computer-Aided Analysis and Design of Linear Control Systems”, Prentice Hall, 1992 ( İşlenen Bölümler: 2,3)

4 Elektrik Devrelerinin Temelleri dersinde neler öğrendiniz?
Amaç: Fiziksel devrelerin elektriksel davranışlarını öngörme akım ve gerilim Devre TeorisindeTanımlanmamış Büyüklükler : akım ve gerilim Devre Teorisinin Aksiyomları: Toplu parametreli, KAY, KGY Eleman Tanım Bağıntıları: Lineer ve lineer olmayan direnç elemanları, Kapasite, Endüktans Lineer zamanla değişmeyen devrelere özgü yöntemler: Düğüm gerilimleri, çevre akımları Bazı Teoremler: Tellegen Teoremi, Toplamsallık ve Çarpımsallık, Thevenin ve Norton Teoremleri Dinamik Devreler ve Çözümleri

5 Hatırlatma: Kompleks Sayılar
x Kartezyen Koordinatlar Polar Koordinatlar

6

7 Hatırlatma: Dinamik Devrelerin Çözümleri
Durum Geçiş Matrisi öz çözüm zorlanmış çözüm öz çözüm zorlanmış çözüm

8 Öz çözümü bir daha yazarsak
özvektörler özdeğerler Öz çözüm, özvektörler ve özdeğerler ile nasıl değişir

9 Bu durumda lineer sistemin çözümleri neler olabilir?
S. Haykin, “Neural Networks- A Comprehensive Foundation”2nd Edition, Prentice Hall, 1999, New Jersey. Tüm bu durum portrelerinde ortak bir şey var, ne?

10 Dinamik sistemin özel bir çözümü: Denge noktası
Kaç tane denge noktası olabilir? Sistemin davranışını incelemenin bir yolu kararlılığını incelemektir. Tanım: Lyapunov anlamında kararlılık sistemine ilişkin bir denge noktası olsun. Verilen herhangi bir için eşitsizliği eşitsizliğini gerektirecek şekilde bir bulunabiliyorsa denge noktası Lyapunov anlamında kararlıdır. Lineer sistemlerde denge noktasının Lyapunov anlamında kararlılığını incelemek için ne yapılıyor? Denge noktasının kararlılığı neye denk, neden?


"Devre ve Sistem Analizi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları