Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu."— Sunum transkripti:

1 T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Tanıtım Sunumu

2 Konum: Van Şehri

3 Yüzüncü Yıl Üniversitesi
15 Fakülte, 14 Yüksekokul, 5 Enstitü, 30 Uygulama ve Araştırma Merkezi, >800 Öğretim Üyesi, >20,000 Lisans Öğrencisi, >5,000 Lisansüstü Öğrenci

4 YYÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
1982 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi adı ile kurulan bölüm, 1995 yılında Gıda Mühendisliği adını almıştır. Gıda Mühendisliği bölümünün hedefi; çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunan, mesleki sorumluluklarının bilincinde, alanında gerekli donanıma sahip ve çevresine duyarlı gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Eğitim ve öğretim faaliyetleri 1 profesör, 3 doçent, 6 yardımcı doçent ve 7 araştırma görevlisi ve 1 uzman tarafından yürütülmektedir. Bölümde, yaklaşık 30 tanesi lisansüstü olmak üzere 250’den fazla öğrenci eğitim almaktadır.

5 Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Bölümün lisans programı Bologna sürecinde yapılması öngörülen değişikliler gözetilerek yeniden düzenlenmiş ve Avrupa standartlarına uygun hale getirilmiştir. Böylece mezunların hızla büyüyen ulusal ve uluslararası gıda endüstrisine adaptasyonu sağlanmış ve rekabet edilebilirliği en üst seviyeye getirilmiştir. Mezunlarımız kamuda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve Belediyeler gibi kamu sektöründe çalışabilmektedir. Mezunlarımız özel sektörde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde üretim mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı olarak görev almaktadır. Akademik hayata ilgi duyan öğrenciler bölümümüzde lisansüstü eğitim ve araştırma (yüksek lisans ve doktora) yapma olanağına sahiptir.

6 Öğretim Üyeleri Profesörler Doçentler

7 Öğretim Üyeleri Yrd. Doçentler

8 Öğretim Elemanları

9 Laboratuarlar Tahıl Teknolojisi Lab. Süt Teknolojisi Lab.
Yağ Teknolojisi Lab. Gıda Mikrobiyolojisi Lab. Et Teknolojisi Lab. Meyve-Sebze Teknolojisi Lab.

10 Tutuklanmış Lipaz geliştirilmesi ve Biyodizel Üretiminde Kullanılması
Projeler Farklı Formülasyon, Pişirme ve Depolama Sürelerinin Glutensiz Kek Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması Unlu mamullerin üretiminde önemli fonksiyonlar üstlenen glüten proteininin gliadin fraksiyonu, çölyak hastalarında ciddi sindirim problemlerine yol açmaktadır. Bu çalışma-da çölyak hastalarının tüketebileceği kısmi ve tam pişi-rilmiş glütensiz kek üretiminde pirinç unu, mısır unu ve kestane ununun kullanım olanakları araştırılmıştır. Bu çalışma ile çeşitli nişasta kaynakları kullanılarak başarılı bir biçimde glutensiz kek üretilebileceği belirlenmiştir. Tutuklanmış Lipaz geliştirilmesi ve Biyodizel Üretiminde Kullanılması Bu projede, çeşitli bitkisel yağlar ve kullanılmış atık kızartma yağlarından lipaz enzimi katalizörlüğünde biyoreaktör kullanılarak transesterifikasyon reaksiyonuyla dizel motorlarda kullanılan ‘Biyodizel’ elde edilmiştir. Yeşil yakıt olarak tabir edilen, çevre dostu ve karbonmonoksit emisyonu düşük ve biyolojik olarak parçalanabilen bir yakıt olan ‘biyodizel’ yüksek bir verimle üretilmiştir.

11 Projeler Aflatoksinlerin Kromatografik Ayrımında Yeni Bir Sürekli TLC Tekniğinin Klasik Tek Boyutlu TLC Tekniği İle Karşılaştırılması Klasik TLC tekniğinde, taşıyıcı faz çözeltin bitiş çizgisine dakikada ulaştı ve AFB1, AFB2, AFG1 and AFG2 bantları sırasıyla 4.2, 3.4, 2.8 ve 2.3 cm yol aldı. Yeni sürekli TLC tekniğinde ise, bantlar 5 saatte yine aynı sırayla 9.3, 8.3, 7.5 ve 6.3 cm yol aldı. 10 cm’lik TLC plakası kullanıldığında, bantlar sırasıyla 5.9, 5.0, 4.2 ve 3.4 cm yol aldı. Kromatografi süresi 60 dakikaya düşürüldü. Klasik ve yeni teknikte bantlar arasındaki çözünürlük sırasıyla yaklaşık olarak 1.0 and cm olarak tespit edildi. Tavuk Kemiğinin Gıda Amaçlı Jelatin Üretiminde Değerlendirilme Olanaklarının Araştırılması Tavuk kemiğinin yaklaşık %55 su, %10 yağ, %16 protein ve %15 mineral içerdiği tespit edildi. Kemik kuru maddesinin proteinden sonra en önemli 2 bileşeni olan yağ ve mineralin jelatin ekstraksiyonundan önce uzaklaştırılması amacıyla 3 aşamalı ön işlem uygulandı. Belirlenen optimum koşullarında mineral miktarının %88’i ve yağ miktarının %57’si ayrıldı. Ön işlemler sırasında %19 protein ve %14 hidroksiprolin kaybı olduğu tespit edildi. Çok aşamalı ekstraksiyon işleminde %50’nin üzerinde protein geri kazanımı sağlandı. Ekstraksiyon veriminin ağırlıkça %12 olduğu ve elde edilen kitlenin protein oranının %70’ten fazla olduğu tespit edildi.

12 Yayınlar

13 İlginiz İçin Teşekkürler


"T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları