Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;"— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
Vücudun Korunması (sayfa;10-14) -1.7. Makinelere Takılan Koruyucu Aparatlar (sayfa;15) -1.8. Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16) -1.9. Elektrik Tesisatları (sayfa;17) kaynakça; /makinelere-taklan-koruyucu-aparatlar.html

2 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;10)
Ellerin korunması; İş hayatında özelliklede sanayide en çok eller yıpranmaktadır. Eldivenler eli veya elin herhangi bir yerini tehlikelere karşı koruyan kişisel koruyucu bir donanımdır. -El için sayılabilecek riskler; Mekanik riskler Termal riskler Elektrik riskleri Titreşimler Kimyasal ve biyolojik riskler

3 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;11)
-Eldiven seçimi ve kullanımında dikkat edilecek unsurlar; Eldiven temiz ele giyilmelidir. Eldivenin eli kavrama açısından denenmelidir. Eldivenler bir kimyasal maddeye karşı koruma sağlarken başka kimyasal maddeye yeterli koruma sağlamayabilir. Her kullanımdan önce eldivenin sağlamlığı kontrol edilmelidir. Eldiven eli terletmemelidir.

4 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;11)

5 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;11)
Gözlerin korunması;Göz koruyucuları gözü zararlı ışınlardan, yabancı madde ve darbelerden korur. -Gözlerin korunmasında kullanılan gözlüklerden bazıları; Toz gözlüğü Yarı açık koruyucu gözlük Bükülebilir çerçeveli gözlük Asit gözlüğü Kaynakçı gözlüğü Darbelere dayanıklı gözlük

6 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;12)

7 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;12)
Başın korunması;Kafa koruyucular, başı darbelere karşı korurlar. Kullanılan baretlerin kabuğunun kalınlığı 2mm’den aşağı olmamalı, baretler darbelere karşı sağlam ve baretler darbe aldıklarında değiştirilmelidir.

8 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;12)

9 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;13)
Ayakların korunması; Çalışırken ayaklar, delinmeler ve darbeler başta olmak üzere risklere karşı korunmalıdır.

10 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;13)

11 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;14)
İş elbisesi; koruyucu elbise, çalışma sırasında birçok tehlikeye karşı koruyan elbiselerdir. -İş elbiselerinin bazıları; İş önlükleri Yağmurluk Tulum Kimyasal risklere karşı koruyucu elbise Kaynakçı önlüğü Isı ve alevden koruyucu elbiseler

12 1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;14)

13 1.7. Makinelere Takılan Koruyucu Aparatlar (sayfa;15)
Makinelere takılan koruyucu aparatlar; Ülkemizde meydana gelen iş kazalarının yaklaşık %21’inin makine kazaları olduğu tespit edilmiştir. -Başlıca koruyucular şunlardır; Elektrikli koruyucular (Elektrikli kumanda ile kontrol altına alınarak korunulur.) Elektronik koruyucular (Elektromanyetik dalgalar aracılıyla kontrol edilir.) Mekanik koruyucular (kilitlemeli ve ayarlama şeklinde kontrol altına alınabilir.)

14 1.7. Makinelere Takılan Koruyucu Aparatlar (sayfa;15)
-Koruyucu aparatların temel prensipleri; Tehlike, işten uzaklaştırılmalıdır. Verimi artırmalıdır. Etraftakileri korumalıdır. Tehlikeden korumalıdır. Kullanıcıyı korumalıdır. İyi monte edilmelidir.

15 1.8.Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16)
Sıhhi Tesisatlar; Sıhhi tesisat: Yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir.

16 1.8.Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16)

17 1.8.Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16)
Temiz su tesisatı; Günümüzde su dezenfekte edildikten sonra evlere kadar borularla ulaştırılır. Su borularının toprak ve beton alanlardan geçen bölgenin izole edilmesi gerekir. Ve tesisatta rahatsız edici ses oluşmamalıdır. Pis su tesisatı; Kirli sular dayanıklı salam borularla hızlı bir şekilde uzaklaştırılmalıdır. Koku gaz, hava ve pis suların binaya geçmesi engellenmelidir.

18 1.9. Elektrik Tesisatları (sayfa;17)
Elektrik insanların aydınlatma, ısıtma ve soğutma ya da birçok elektrikli aletleri çalıştırmak için kullanılır. Bu yararlı işler kadar elektriğin tehlikeli ve insanların ölümlerine dahi yol açabilir. Bina içi elektrik tesisatı sıva üstü ve altı olmak üzere iki şekilde yapılır. Kullanılan malzemelerde TSE standartlarında belirtilen malzemelerle yapılmalıdır. Elektrik tesisatının başlıca elemanları; priz, fiş, lamba duyu, ve elektrik düğmesi (anahtar) vb. olarak sayılabilir.

19 1.9. Elektrik Tesisatları (sayfa;17)


"MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları