Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Hasan ACAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Hasan ACAR"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Hasan ACAR

2 Tchibo, 1949 yılında Max Herz ve Carl Tchilling-Hiryan tarafından müşterilerine posta yoluyla kahve satmak amacıyla kurulmuştur. 1952 yılında eğlenceli hikayeler, moda tüyolar, dar bütçeler için tarifler, usta dikiş kalıpları ve güzellik ipuçları veren Tchibo dergisi yayınlanmaya başladı.

3 1954 yılında 9 farklı kahvenin harmanıyla ortaya çıkan Gold-Mocca, Almanya’nın en popüler kahvesi haline geldi. 1955 yılında, kahveye olan yoğun ilginin ve Tchibo’nun başarısının sonucu olarak Hamburg’da kahve tadım mağazası açtılar. Geliştirdikleri bu konseptle müşterilerinin dikkatini kısa sürede çekmeyi başardılar.

4 1961 yılında yaptığı reklam yatırımlarıyla da ses getiren marka, kampanyada kullandıkları ünlü aktör Mr. Pithey ile ‘‘ Tchibo Man’’ kampanyasını yayınladı ve ünlü aktör en bilinen reklam ikonu seçildi. 1964 yılında Tchibo, ilk büyük ölçekli kahve kavurma fabrikasını Hamburg Almanya’da kurdu.  1972 yılında Tchibo Kahve Servisi kuruldu.

5 1973 yılında Tchibo geleneksel ürün yelpazesini genişletti ve mağazalarında kahvenin yanı sıra gıda dışı farkı konseptte ürünler de satmaya başladı. 1975 yılında Tchibo’nun yeni seyyar pastaneleri kırsal alanlara kahve ve taze hamur işleri sunmaya başladı. Her hafta ortalama 30 ürün sunulmaya başlandı. 1984 yılında Tchibo, espresso makinesi ‘Picco’ yu piyasaya sundu. İlk yıl 200,000’den fazla makina satıldı.

6 1987 yılında Tchibo Kahve ve Gıda Dışı ürünler pek çok süpermarkette bulunmaya başladı.
1990 yılında Tchibo ürünleri, Tchibo mağazalarında, süpermarketlerde ve pastanelerde bulunmaya başlandı. 1991 yılında Tchibo Macaristan (Tchibo Budapeşte) ve Slovakya (Tchibo Slovensko) pazarına girdi. 1992 yılında Tchibo Polonya’nın lansmanı gerçekleşti ve Tchibo Macar pazarına girildi.

7 1996 yılında Tchibo Direct GmbH kuruldu
1996 yılında Tchibo Direct GmbH kuruldu. Artık Gıda dışı ürünler ve Tchibo kahvesi Almanya’da katalog üzerinden sipariş verilmeye başlandı. 1997 yılında chibo Holding AG, şirketler grubu Eduscho’yu satın aldı. Tchibo, seyahat sektörüne girdi yılında, ’den fazla müşteri seyahatlerini Tchibo aracılığıyla gerçekleştirdi.  Tchibo ayrıca ilk kez interneti yeni satış kanalı olarak kullanmaya başladı.

8 2001 yılında Tchibo golf sporuna ucuz yollu bir başlangıç yapmak isteyenler için, ilk kez komple bir golf setini ve “golf kartı” nı müşterilerine sundu. 2002 yılında Tchibo finansal hizmetler sunmaya başladı: sigorta uzmanı AXA’nın katkılarıyla mağazalarda ve internet üzerinden sekiz farklı sigorta sunulmaya başlandı.

9 2003 yılında Tchibo, Almanya’nın en büyük kahve dükkanı işletmecisi oldu. Aynı yıl FIAT Automobil AG ile işbirliği içerisinde ilk kez satılık arabalar sundu, Fiat Stilo ‘TCM Edition’ 14,990€ fiyatıyla piyasaya sürüldü. 2004 yılında mobil telefon piyasasında çığır açan Tchibo Mobil kuruldu. Tchibo ve O2 Germany arasındaki ortak girişim, bütçeye uygun mobil  paketler  sunan ilk sağlayıcı oldu.

10 2005 yılında Cafissimo’nun lansmanı gerçekleşti
2005 yılında Cafissimo’nun lansmanı gerçekleşti. Tek bir makina ile üç farklı kahve çeşidi hazırlayabilen Almanya’daki ilk tek-servis sistemi oldu. Türkiye’de, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan İstanbul Cevahir AVM’de ilk Tchibo mağazası 2006 yılında açıldı. 2008 yılından itibaren ‘Her hafta yeni bir dünya’ sloganına, tüm Tchibo ülkerindeki reklamlarda ve promosyonlarda kullanılan ‘Sadece Tchibo Dünyasına Özel’  sloganına dönüştü.

11 2009 yılında Türkiye online satış mağazasının lansmanı gerçekleşti
2009 yılında Türkiye online satış mağazasının lansmanı gerçekleşti. Tchibo’nun 60. Kuruluş Yıldönümünü kutlandı. 2011 yılında Tchibo 45. mağazasını Mart ayında İstiklal Caddesi Demirören Alışveriş Merkezi’nde açtı.

12 Hazırlayan Hasan ACAR


"Hazırlayan: Hasan ACAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları