Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

2 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Öğrenim Staj

3 ÖğrenİM HAREKETLİLİĞİ
Seçimler: Her akademik yıl bahar dönemi başında yapılır. Seçilen Öğrenciler, sonraki akademik yılın güz ya da bahar döneminde faaliyetten faydalanırlar. Faaliyet: Öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Seçim İlanında Anlaşmalar ve Kontenjanlar belirtilir. Anlaşma olmayan üniversitelerle hareketlilik yapılamaz. En az 30 AKTS ders alınması gerekmektedir.

4 ÖğrenİM HAREKETLİLİĞİ
Seçim Kriterleri Seçilen öğrenci bir dönem için hibe alır. Öğrenci isterse süre, hibe almadan BİR akademik yıla uzatılabilir. Lisans: toplam 12 ay Yüksek Lisans : toplam 12 ay Staj + Öğrenim Doktora: toplam 12 ay Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfındaKİ öğrencilerİN BAŞVURU YAPABİLMELERİ İÇİN EN AZ BİRİNCİ DÖNEMLERİNİ TAMAMLAMIŞ OLMALARI GEREKMEKTEDİR. mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.

5 STAJ HAREKETLİLİĞİ Seçimler: Faaliyet:
Her akademik yıl güz ve bahar dönemi başında yapılır. Faaliyet: Staj”, bir yararlanıcının programa katılan başka ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz. Öğrenci staj yerini kendisi bulur. Seçim İlanında Kontenjanlar belirtilir.

6 STAJ HAREKETLİLİĞİ Seçim Kriterleri
Seçilen öğrenci 2 ay için hibe alır. Öğrenci isterse süreyİ, hibesiz olarak uzatabilir. Lisans: toplam 12 ay Yüksek Lisans : toplam 12 ay Staj + Öğrenim Doktora: toplam 12 ay Her öğrenim kademesinde azami 12 ay öğrenim ve staj yapılabilir. Mezuniyeti takip eden 12 AY içerisinde STAJ faaliyetİ gerçekleştirilebilir. Ancak mezun olmadan seçilmek gereklidir.

7 Öğrenim VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
başvuru Şartları LİSANS öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması. Doktora ve YÜKSEK lisans öğrencilerinin son genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması. Yeterli sayıda AKTS kredi yükü olması (30 AKTS). Stajda bu koşul aranmaz!!!! Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

8 ÖğrenİM ve staj HAREKETLİLİĞİ
Seçim Kriterleri 1- Yabancı Dil Puanı en az 50/100 (100 ÜZERİNDEN EN AZ 50 PUAN ALINMALI) 2- Akademik başarı düzeyi : %50 Dil seviyesi : %50 3- Tıp fakültesinden mezun olarak tıpta uzmanlık eğitimine devam eden (tıpta doktora yapan) öğrenciler için Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kazanma notları ve aynı şekilde Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olarak eğitimlerine devam eden öğrenciler için de Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav (DUS) kazanma notları dikkate alınır.

9 ÖğrenİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ
4- Engelli öğrencilere ( engelliliğin belgelenmesi kaydıyla): +10 puan Şehit ve Gazi çocuklarına: +10 puan Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz): -10 puan Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan 5- Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için hak kazanmış olunmasına rağmen, faaliyetin gerçekleştirilmediği her faaliyet için 10 puan azaltma uygulanır. (HAREKETLİLİĞE Seçildikten sonraki ilk bir ay öğrenciler vazgeçebilir !) 6- Öğrencilerin puan sıralaması, bölüm veya fakültelere ayrılan kontenjanlara göre ilgili bölüm/fakülte içerisinde yapılır.

10 Mutlaka ziyaret ediniz, Duyuruları takip ediniz
ERASMUS+ web sAYFASI Mutlaka ziyaret ediniz, Duyuruları takip ediniz

11 ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NÜN BAŞVURU VE EVRAK İŞLEMLERİ İÇİN GÖRÜŞME SAATLERİ
Salı: 14:00-17:00 Çarşamba: 09:30-12:00 Perşembe: 14:00-17:00

12 NASIL BAŞVURU YAPARIM? adresinde kullanıcı adı ve şifre oluşturdum Kullanıcı hesabıma girerek başvuru formunu doldurdum Transkriptimi yükledim Fotoğrafımı yükledim Niyet Mektubumu yükledim (Varsa) Yabancı Dil durumumu gösteren belgeyi yükledim (Varsa) Başvuru formunun çıktısını aldım ve imzaladım Başvuru formunu ve transkriptimi, varsa niyet mektubu ve dil belgemi 12 NİSAN 2017 mesai bitimine (SAAT 17:30’A) kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne teslim ettim Yabancı Dil Sınavı tarih , yer ve saatini erasmus web sayfası duyurulardan takip edip öğrendim Sınava girdim Kontenjana girdiysem niyet mektubumu Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne teslim ettim

13 TanINMA Öğrenim En az 30 AKTS ders seçilir, Üniversitemizdeki derslerin yerlerine sayılır Staj Zorunlu Stajın yerine ya da seçmeli ders yerine sayılır.


"Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları