Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EMZİRME DANIŞMANLIĞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EMZİRME DANIŞMANLIĞI."— Sunum transkripti:

1 EMZİRME DANIŞMANLIĞI

2 EMZİRME DANIŞMANI NE YAPAR? Emzirme danışmanı Dr.P.Elif Erkul

3 EMZİRME DANIŞMANLIĞI Gebeliğin 32.haftasından sonra doğuma kadar bir emzirme danışmanı ile görüşmeniz emzirmenin sorunsuz başlayıp devam etmesini sağlayacaktır. Doğumdan sonra da annelere bebekle birlikte emzirme danışmanlığı verilebilir. Yüz yüze ve bire bir yapılan görüşmeler her zaman daha etkilidir.Ancak grup halinde de bilgi alınabilir.

4

5 GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ Anne sütünün özellikleri , anne sütünün faydaları
Meme ve emzirmenin fizyolojisi Emzirme teknikleri Emzirmede karşılaşılan sorunlar Anne sütü yeterli mi?Anne sütü nasıl artırılır? Meme bakımı ve memede yaşanan sorunlar nelerdir? Ne yapabiliriz? Süt sağma teknikleri ,ne zaman süt sağmamız gerekir?Sütü nasıl saklayalım? Sağılan sütü bebeğe nasıl verelim? Biberon ve emzik kullanalım mı? Bebeğe anne sütü dışında bir şey verelim mi? Buna nasıl karar vereceğiz? Emzirmeye engel olan durumlar va rmıdır? Emzirirken beslenme nasıl olmalıdır? Emzirirken ilaç kullanımı Emzirme muayenesi ve pratik olarak emzirme desteği

6 Emzirme danışmanlığı sadece bir görüşmeyle sınırlı kalmaz
Emzirme danışmanlığı sadece bir görüşmeyle sınırlı kalmaz.Her ihtiyacınız olduğunda emzirme ve/veya meme sorunlarıyla ilgili emzirme danışmanına telefonla da ulaşabilirsiniz. Ankara Liv Hospital’da gebelere ve annelere emzirme danışmanlığı vermekteyim. İş tel: Cep tel:


"EMZİRME DANIŞMANLIĞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları