Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ
ALİ BABA SUNUMU HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ

2 Dünyanın en büyük e- ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslar arası
ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket  faaliyet göstermektedir.

3 Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır.

4 Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere
göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir.

5 Sofbank ve Yahoo. , Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo
Sofbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.

6 Şirket, 19 Eylül 2014'te New Yourk Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24
Şirket, 19 Eylül 2014'te New Yourk Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

7 JACK MA KİMDİR? Ali Baba, 1999 yılında Jack Ma tarafından kuruldu. CEO görevini geçtiğimiz yıl bırakan Ma, Yönetim Kurulu’nda çalışmaya devam ediyor. Çin’in en zengin adamı olan Ma’nın anne babası yerel sanatçı. Yani birçok Çinli gibi ‘dar gelirli’ bir hayatın içine doğmuş, 1964 yılında... Vasat bir öğrenci ve matematik konusunda oldukça zayıf, üniversite eğitimi için üç kez şansını deneyip başarılı olamayınca yeteneği olan İngilizce alalınında eğitim almaya karar vermiş ve üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünü bitirmiş.

8 12 DOLAR MAAŞLA BAŞLADI İlk işinde aylık geliri sadece 12 dolar olan Ma, Çinli şirketlere internet siteleri tasarlamaya başlamış ve ardından China Yellowpages adında Çin'in ilk e-ticaret sitesini kurmuş.

9 1998'de Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada dünya e-ticaret sektöründe
tedarikçi portalı alanında büyük eksiklik olduğunu fark eden Ma, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş.

10 Neden ALİ Baba San Fransisco'da bir kafede yeni e-ticaret sitesinin ismini düşünen Jack Ma’nın çıkış noktası dünyanın her yerinde bilinen bir isim bulmaktı.

11 Daha sonra sokağa çıktı ve 30 kadar kişi çevirip onlara da Alibaba'yı bilip bilmediklerini sordu. Herkes biliyordu. Daha sonra Hindistan'dan, Almanya'dan, Tokyo'dan ve Çin'den... Alibaba, açıl susam açıl, 40 haramiler... Hepsini bildiklerini fark etti ve bu isme karar kıldı

12 BORÇ ALARAK KURDU Jack Ma, Alibaba'yı 80 kişiden bulduğu 60 bin dolar borçla kurdu. Fikir basitti. İşletmelerin tedarik zincirlerini online platforma taşıyacak B2B e-ticaret sitesi

13 Beni Dinlediğiniz İçin Teşekkür Ederim.


"HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları