Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Lojistik Merkezin Önemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Lojistik Merkezin Önemi"— Sunum transkripti:

1 Lojistik Merkezin Önemi
Depolar, fabrikalar ve diğer tüm lojistik tesisler lojistik sistem içerisinde önemli noktalardır. Amacı En düşük mâliyet ile pazarın talep ettiği en yüksek müşteri hizmet düzeyinin sağlanmasıdır. Lojistik tesisler tedârik sürecinde üretimi desteklemek ve dağıtım sürecinde müşteriye göndermek üzere, birçok üretim tesisinden gelen ürünleri birleştirmek, yüksek miktarlı ürün sevkiyatını, müşteriyi hoşnut edecek şekilde daha küçük sevkiyatlara ayırmak ve büyük hacimli tek bir sevkiyat olacak şekilde küçük yükleri birleştirmek için kullanabilmektedir.

2 Lojistik modeller oluşturulurken, tam tır yükü (FTL: Full Truck Load) ve tam tır yükünden az (LTL: Less than Truck Load) sevkiyatların dikkate alınması gerekmektedir. Lojistik merkezlerin lojistik modellerdeki kullanımını iki alt başlıkta inceleyebiliriz: 1)Toplama (konsolidasyon) merkezi lojistik modeli 2)Dağıtım merkezi lojistik modeli

3 1. Toplama (Konsolidasyon) Merkezi Lojistik Modeli
Hem tedârik, hem de dağıtım süreçlerinde kullanılan ve “Konsolidasyon Merkezi” olarak da adlandırılan bu lojistik modelin amacı, temelde taşıma mâliyetlerinin azaltılmasıdır. Konsolidasyon, farklı noktalardan gelip, tek noktaya gidecek olan ürünlerin birleştirilmesidir.

4 1. Toplama (Konsolidasyon) Merkezi Lojistik Modeli
Bu model, “üretime destek” amacıyla uygulandığında, çeşitli tedârikçilerden sipâriş edilen, tam TIR yükünden az (LTL) şekilde temin edilen ve üretim için gerekli olan hammadde, yardımcı madde, parça vb. malzemeler, sözkonusu tedârikçilere yakın olan bir yerde toplanır. Daha sonra tam TIR yükü (FTL) olacak şekilde üretim tesisine gönderilir. Bu şekilde uzun mesafe büyük kapasiteli araç ile katedilerek mâliyet düşürülmüş olur.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14


"Lojistik Merkezin Önemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları