Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)"— Sunum transkripti:

1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)

2 Elektrik Elektronik Mühendisliği
Yeni teknolojik gelişmelerin keskin kenarında olmak istiyorsanız, Elektrik-Elektronik mühendisliği sizin için kariyer olabilir. İster yeni nesil elektrikli otomobil, ister GPS cihazlarında kullanılan bir navigasyon sistemi, ister verimli enerji üretimi için bir rüzgar türbini güç sistemi olsun, kesinlikle bir Elektrik-Elektronik mühendisi tasarım ve imalata katkıda bulunuyordur. Elektrik mühendisleri, taşımacılıktan aydınlatma ve kablolama sistemlerine, enerji üretimi ve iletime kadar uzanan alanların yanı sıra iletişim, sinyal işleme, kontrol ve diğer elektronik sistemlerin üretimini tasarlamak, geliştirmek, test etmek ve denetlemekle sorumludur.

3 Elektrik Elektronik Mühendisinin Özellikleri?
Matematikte ve bilimde güçlü Son derece analitik ve detay odaklı Yaratıcı ve hayalperest İyi iletişim becerilerine sahip Takım halinde çalışabilen İşleyişleri şekillendirebilen ve geliştirebilen.

4 Çalışma Alanı Elektrik: Elektrik üretim, depolama ve dağıtımı
Elektronik/Mikroelektronik: Tümleşik devrelerin dizaynı ve mikroişlemciler. Kontrol: Dinamik sistemlerin dizaynı ve sistem kontrolörleri

5 Iğdır Üniversitesi EEM Bölümü
Bölümümüz, Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi altında 2008 yılında kurulmuştur. 2016 – 17 akademik yılında ilk öğrencililerini almıştır. Halihazırda 7 akademik personel, 30 lisans ve 3 yüksek lisans öğrencisi ile faaliyetlerine devam etmektedir. 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılında Elektrik Devre Temelleri Laboratuvarını hizmete açacaktır. Bu laboratuvar sayesinde öğrencilerimiz bölümleri ile ilgili deneyleri yapabileceklerdir.

6 EEM Programının Amacı Elektrik ve elektronik mühendisliği Programı; Elektrik, elektronik, kontrol, haberleşme gibi alanlarda kişiye teorik ve pratik uygulamalar için gerekli temel bilgiyi kazandırma amaçlıdır.

7 EEM Eğitim Basamakları
Temel bilim dersleri: Matematik, Fizik, Kimya Elektronik Alan Dersleri: Elektronik 1-2 ve Sayısal Elektronik, Güç Elektroniği Elektrik Alan Dersleri: Elektrik Devreleri 1-2, Elektrik Makinaları, Elektrik Enerjisinin Dağıtım, Yüksek Gerilim Tekniği Yardımcı Alan Dersleri: Kontrol Sistemleri, Optoelektronik, Tıp elektroniği ve birçok diğer seçmeli dersler

8 Mezuniyet Sonrasi EEM EEM Bölümünden mezun olan öğrenciler Elektrik – Elektronik Mühendisi ünvanı verilir. Elektrik – Elektronik Mühendisi, Kamu ve özel sektör de; Elektrik, elektronik, kontrol, haberleşme gibi alanlarda çalışabilmektedir. Akademik kariyer amaçlı öğrenciler için ise bu alanlarda bilimsel araştırma yapılması için üniversiteler ve çeşitli araştırma kurumlarınca olanaklar sunulmaktadır.

9


"Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları