Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar"— Sunum transkripti:

1 LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar

2 MERHABA Biz Doğru Tercih ekibiyiz!
LYS’ye bir ay kala aklındaki tüm soruların cevaplarını gidermek için bir sunum hazırladık…

3 Biraz sınavdan bahsedelim…
LYS nasıl olacak? Biraz sınavdan bahsedelim…

4 LYS iki basamaklı sınav sisteminin ikinci basamağıdır
LYS iki basamaklı sınav sisteminin ikinci basamağıdır. 5 farklı sınavdan oluşur. LYS Bu sınavlardan alınan puanlar ile MF , TM-1-2-3, TS-1-2 ve DİL puan türleri oluşur. TAM 12 farklı puan türü…

5 LYS sınavları hakkında…
LYS-1’de Matematik Testi’nden 80 soru, LYS-2’de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinden 30’ar soru, LYS-3’de Türk Dili ve Edebiyatı testinden 56, Coğrafya-1 testinden 24 soru, LYS-4’de Tarih testinden 44, Coğrafya-2 testinden 14, Felsefe Gurubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinden 32 soru, LYS-5’de ise Dil sorularından oluşan 80 soru yer alacak…

6 Peki kısa cevaplı sorular?
Nedir? Cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kağıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır. 4 yalnış 1 doğruyu götürmeyecek… Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecektir.

7 Çok basit, soruyu çöz ve cevabı sen kodla…

8 Diğer sorular… Kısa kısa…

9 Sorular ve cevapları… 1 YGS ile öğretmenlik programlarını tercih edebilir miyim? Bu sorunun cevabı hayır. Artık tüm öğretmenlik programları LYS puan türleri ile alacak. Sıralamam öğretmenlik programları tercih edebilir miyim? Hayır. Öğretmenlik programları tercih edebilmek için başarı sıralaması içerisinde yer almak gereklidir. Kısa cevaplı sorulardan yapamadığımı boş bıraksam ne olur? Bu soruları boş bırakmanız ya da yanlış yapmanız puanınızı etkilemeyecek. 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyeceği için elinizden geleni yapın ve mümkünse bu soruları boş bırakmayın.

10 Sorular ve cevapları… 2 4 Yıllık açıköğretim okumak istiyorum LYS’ye girmesem olur mu? Olmaz. Artık açıköğretim programlarını tercih edebilmeniz için ilgili puan türünü elde etmeniz gerekiyor. Örneğin açıköğretim İşletme bölümünü tercih etmek isteyenlerin TM-1 puan türüne sahip olmaları gerekir. Hukuk fakültesi tercih etmek istiyorum sıralamam var. Hukuk fakültelerini tercih edebilmeniz için ilk başarı sıralaması içerisinde yer almalısınız. Peki Hukuk fakültesine başarı sıralamam yetmese bile tercih listeme yazsam ne olur? Eğer başarı sıralaması şartını sağlamazsanız tercihiniz yok sayılır ve bir sonraki sıradaki tercihiniz değerlendirmeye alınır.

11 Sorular ve cevapları… 3 Sınava 5 dk kala sınav salonuna girebilir miyim? Kesinlikle hayır. Gireceğiniz sınava en geç 15 dk kala salonda bulunmanız gerekir. Aksi takdirde salona alınmazsınız. İlk içerisine girmeyi hedefliyorum. Sizce Tıp yazabilir miyim? Tıp fakültelerini tercih edebilmeniz için ilk başarı sıralaması içerisinde olmanız gerekir. Mimarlık tercih edebilmek için başarı sıralamam ne olmalı? Mimarlık programlarını tercih edebilmeniz için başarı sıralaması içerisinde yer almanız gerekmektedir.

12 Sorular ve cevapları… 4 İnşaat mühendisliği tercih edeceğim. Ancak başarı sıram Maalesef. Mühendislik programlarını tercih edebilmeniz için başarı sıralaması içerisinde yer almalısınız. Orman ya da Ziraat Mühendisliği okumak istiyorum. Başarı sıralaması şartı var mı? Mühendislik programlarındaki başarı sıralaması şartı; Orman, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendisliği programlarını kapsamamaktadır. Mimarlık tercih edebilmek için başarı sıralamam ne olmalı? Mimarlık programlarını tercih edebilmeniz için başarı sıralaması içerisinde yer almanız gerekmektedir.

13 Sorular ve cevapları… 5 Sınavsız geçiş yapmak istiyorum..
Maalesef yılı itibari ile artık sınavsız geçiş uygulaması yapılmayacak. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir. LYS-1’de Geometri testi olmayacak mı? Hayır sadece matematik testi yer alacak. LYS-1’de Geometri soruları sorulmayacak mı? LYS-1’deki Matematik testi içerisinde Geometri soruları da yer alacak.

14 Sorular ve cevapları… 6 Özel Yetenek programlarına başvuru yapacağım LYS’ye girmesem olur mu? Özel yetenek programlarına başvuru yapacak kişilerin LYS’ye girme zorunlulukları yoktur. YGS’den 150 puan ve üzeri alan her aday özel yetenek programlarına başvurabilir. Özel Yetenek Sınavlarını kim yapıyor? Özel yetenek sınavlarını başvuru yapacağınız üniversiteler uygular. Sınav değerlendirmelerini de yine üniversiteler yaparç Hem özel yetenek sınavlarına girip hem de LYS puanlarım ile tercih yapabilir miyim? Evet yapabilirsiniz. Her iki programa da yerleştiğiniz taktirde herhangi birini tercih edip kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

15 Başka sorunuz var mı? Diğer tüm sorularınız için;
facebook.com/dtercih adresimize yazabilirsiniz…

16 /dtercih


"LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları