Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu"— Sunum transkripti:

1 Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu
MEDEXSON 2015 Sağlık Fuarı ve Kongresi 2 Aralık 2015 ATO Congresium, Ankara Sağlık Paydaşlarının Gelecek Hedefleri ve Bugün Gelinen Noktanın Değerlendirmesi Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu

2 Dünya’da Zincir Hastaneler Nasıl Oluştu?
Uzun yıllar içinde belirli bir bölgede oluşan iyi know-how’ın ihtiyaç duyulduğu ve talep edildiği için diğer bölgelerde de benzer şekilde uygulanmasının anlamlı olacağı düşünüldüğü için.

3 Dünya’da Zincir Hastanelerde Hedeflenen Nedir?
Belirli bir standartta üretilen sağlık hizmetini aynı düzeyde farklı bölgelerdeki kullanıcıların hizmetine sunmak. Nitelikli ve nadir bulunan insan kaynağını (yönetici, cerrah) etkili şekilde harekete geçirmek. Hastaneler arasında kaynak kullanımını optimize etmek. Genişletilmiş hizmet ağı ile sektöre/pazara yön vermek, liderlik etmek

4 Dünya’da Zincir Hastaneler Nasıl Çalışır?
Merkezi bir üst yönetim yapısı vardır. Hastanelerde ise lider yetkin yöneticiler yer alır. Merkezi yapı ortak değerlerin korunmasına, ortak standartlara uyuma, amaç ve hedef birliğine, konsolide bir bütçenin yönetimine ve de hastanelerde oluşabilecek sorunların çözmeye odaklanır. Hastanelere insan kaynağı, satın alma, pazarlama ve finans boyutu ile destek olur, kaynakların optimum kullanımını sağlar. Hastaneler ise insan kaynağı yapılarını kendileri oluşturur, pazarlama stratejilerini yerel olarak uygular ve bütçelerinden kendileri sorumludur. Her bir hastanenin önceliği bulundukları bölge içinde her açıdan lider hastane olmaktır. Bunu yaparken hizmet ettikleri toplumda yaratılan güvene, marka değerine, oluşan itibara ve de çıktılardaki başarıya odaklanırlar.

5 Dünya’da Zincir Hastanelerin Getirdiği Avantajlar Nelerdir?
Zincir hastaneler hizmet ettikleri topluluklara uygun maliyet ve en yüksek kalitede ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak taahhüdü ile hareket ederler. Özel ve sosyal sigorta sistemleri ile yaygın anlaşmaları bulunur ve geniş toplulukların yararlanmasına imkan verirler. Marka değeri ve itibar ön planda olduğu için hizmet ettikleri topluma karşı sorumluluklarını her boyutu ile tam olarak ve yüksek standartta yerine getirmenin çabası içinde olurlar.

6 Türkiye’de Zincir Hastaneler Nasıl Oluştu?
Ülkemizde kamu hastane sisteminin topluma ihtiyacı olan nitelikli sağlık hizmetini sunamamış olması, Kişilerin gelirlerindeki artışa bağlı olarak nitelikli sağlık hizmetine yönelmeleri ve bu nedenle özel hastaneleri tercih eder hale gelmeleri, Devletin özel hastanelerden sigortalı vatandaşları için sağlık hizmeti satın alma yoluna gitmesi ve bunun zaman içinde fark ödeme ve tamamlayıcı sigorta imkanları ile yaygınlaşmasına imkan vermesi, Bu gelişmelere bağlı olarak ağırlık üç büyük ilde olmak üzere ülkenin geniş bir coğrafyasını içine alan bölgede faaliyet gösteren İstanbul Merkezli zincir hastaneler oluşmuştur.

7 Türkiye’de Zincir Hastanelerde Hedeflenen Nedir?
Topluma yüksek standartta nitelikli sağlık hizmetini yaygın olarak ulaştırmak, Dünya Markası oluşturmak, Pazar payını rakiplere kaptırmamak ve pazara mutlak hakim olmak, Ciro ve karı maksimize etmek, Şirket değerini arttırıp yatırım fonlarına satış yapıp, yüksek gelirler elde etmek.

8 Türkiye’de Zincir Hastaneler Nasıl Çalışır?
Her şeyin merkezden yürütüldüğü ve hastanelerde Merkezin bir temsilcisinin bulundurulduğu bir yapı mevcuttur. Hastaneler için tüm kararlar ve uygulamalar merkezden yönetilir, hastane yöneticileri sadece o kararları iletmekle görevlidirler. Merkez katı bir bütçe anlayışına sahiptir, bütün başarı bütçenin tutturulmasına endekslidir ve bütçenin yönetim süreci hastaneler için çok stresli ve yıpratıcıdır. Hastanelerde kararlara katılım, yerel değer oluşumu söz konusu olmadığı gibi katı bütçe disiplini altında tüm çalışanlar stres içinde bırakılabilmektedir.

9 Türkiye’de Zincir Hastanelerin Getirdiği Avantajlar Nelerdir?
 Kişiler geniş bir coğrafyada kamu sağlık hizmetlerine kıyasla daha nitelikli bir sağlık hizmetine kavuşmaktadırlar. Nitelikli sağlık hizmeti üretim ve sunumunda çıta yükselmektedir. İstihdam desteklenmektedir. Bunların dışındaki tüm avantajlar zincir hastane sahibi şahıs ya da yatırım fonları için vardır.

10 Marka Değeri

11 Şirket Değeri

12 İnsan Kaynağı Değeri

13 Yönetici Değeri

14 Türkiye’de Zincir Hastanelerin Geleceği


"Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları