Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR 130907052

2 KURUCUSUNUN İSMİ JACK MA
Yıllık cirosu 300 milyar doları aşan Alibaba Group'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, halka arza ilişkin son açıklamasında, "Küresel bir şirket olmayı umuyoruz, bu yüzden ABD'de halka açıldıktan sonra, Avrupa ve Amerika'da hızlı büyüyeceğiz. Bununla birlikte Asya'daki faaliyetlerimizi ikinci plana atmayacağız" dedi.

3 JACK MA KİMDİR? Ali Baba, 1999 yılında Jack Ma tarafından kuruldu. CEO görevini geçtiğimiz yıl bırakan Ma, Yönetim Kurulu’nda çalışmaya devam ediyor. Çin’in en zengin adamı olan Ma’nın anne babası yerel sanatçı. Yani birçok Çinli gibi ‘dar gelirli’ bir hayatın içine doğmuş, yılında... Vasat bir öğrenci ve matematik konusunda oldukça zayıf, üniversite eğitimi için üç kez şansını deneyip başarılı olamayınca yeteneği olan İngilizce alanında eğitim almaya karar vermiş ve üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünü bitirmiş.

4 12 DOLAR MAAŞLA BAŞLADI İlk işinde aylık geliri sadece 12 dolar olan Ma, Çinli şirketlere internet siteleri tasarlamaya başlamış ve ardından China Yellowpages adında Çin'in ilk e-ticaret sitesini kurmuş. 1998'de Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada dünya e-ticaret sektöründe tedarikçi portalı alanında büyük eksiklik olduğunu fark eden Ma, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş.

5 "AÇIL SUSAM AÇIL" San Fransisco'da bir kafede yeni e-ticaret sitesinin ismini düşünen Jack Ma’nın çıkış noktası dünyanın her yerinde bilinen bir isim bulmaktı. Bu sırada aklına Ali Baba geldi. Etrafındakilere "Alibaba nedir biliyor musunuz?" diye sordu. O anı bir röportajında şöyle anlatmıştı Ma: “Bir gün San Francisco'da bir kafede otururken alibaba'nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba'yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, ‘Açıl susam açıl (open sesame).’ dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!’ dedim.

6 BORÇ ALARAK KURDU Jack Ma, Alibaba'yı 80 kişiden bulduğu 60 bin dolar borçla kurdu. Fikir basitti. İşletmelerin tedarik zincirlerini online platforma taşıyacak. Kısa sürede bu fikir tutunca ilk yıllarında şirket Amerikan finans devlerinden de yatırım aldı. Seneler geçtikçe giderek dünyanın ilk tercih edilen e-ticaret tedarikçi zinciri olmaya başladı. Ma'nın başarısının ardından Yahoo ve Softbank gibi dünya devleri Alibaba'ya ortak oldu.

7 Ma, katıldığı konferans
ve toplantılarda sık sık "Ben yapabildiysem günümüz gençlerinin yüzde 80'i de başarabilir“ diyerek Çin'deki genç nesle ilham kaynağı oluyor.

8 Yurtdışı'dan alışveriş deyince akla ilk gelen isimler Alibaba ve Aliexpress'tir..Zira her iki sitede aynıdır Alibaba firma, kobi ve toplu satışlar Aliexpress ise parekendeye yönelik satışlar yapar.. Aliexpress ülkemizde oldukça yaygın kullanılan bir sitedir Çin menşeilidir..  Şayet bu ünvanı haketmek hiç de öyle kolay değil.Aliexpress yeryüzünde ürün yelpazesi en geniş olan alışveriş sitesidir.10 milyonu aşkın ürün çeşidine sahiptir..Alışveriş sitelerini kıyaslarsak Aliexpress,Okyanus diğerleri ise Deniz ve Göl olarak kalır..

9 Alibaba ağırlıklı olarak firma,kobi gibi kuruluşlara toplu ürün tedarik etmektedir burada ürünler genellikle lot halinde teklif verilerek satılır,Alibaba'nın ürün yelpazesini ise üreticiler karşılamaktadır..Alibaba yaklaşık 4 milyon üreticiyle çalışmaktadır..  Aliexpress son derece güvenli bir sitedir ayrıca site Escrow adı verilen alıcı koruma programını kullanmaktadır tıpkı Ebay ve Gittigidiyor üzerindeki gibi havuzda toplanır para,ürün elinize geçmeden siz onay vermeden para satıcıya aktarılmıyor.. 

10 Aliexpress ürünün elinize ulaşmaması,farklı ürün gelmesi veya bozuk gelmesi gibi durumlarda Dispute açarsanız sorunsuz para iadesi yapıyorlar..Dispute sistemi sitenin bir başka güven veren özelliği..  Aliexpress'te ürünü aldığınız andan itibaren satıcı ürünü kargoya verdiğinde Tracking Number yani Takip Numarasını sisteme girdiğinde an ve an kargonuzu nerede diye takip edebiliyorsunuz... 

11 Aliexpress'te chat sistemiyle satıcıyla anında iletişim kurabilirsiniz ayrıca mesaj sistemini kullanarak da irtibat sağlayabilirsiniz..Sitede Çin'liler ile İngilizce olarak konuşabilirsiniz.. İngilizce bilmiyorum diye dert etmeyin Google Translate çevirilerine alışkınlar zira onlarında İngilizce'leri zayıf olduğundan onlarda Translate gibi çevirilerle cevap veriyorlar..  Aliexpress gönderdiği ürünlerin büyük bölümünü Free Shipping yani ücretsiz kargo seçeneği ile yolluyor..

12 Servetini kısa sürede katlayan "Alibaba" Çin'de adeta bir efsane haline geldi.
Dünya genelinde 24 bin çalışan ve 10 binden fazla ortak şirket ile sanal alemde hayallerinin ötesine ulaşan Ma, 15 Ocak 2013'te Alibaba'nın üst yöneticiliğinden istifa ederek yerini gençlere bıraktığını açıkladı. Halen Alibaba Holding Yönetim Kurulu başkanlığını yürüten ve "İnternet adam" olarak tanınan Jack Ma, Çin'de ve dünyada hayallerinin peşinden koşan 100 milyonlarca gence örnek oldu.

13 Ma tarafından 100 bin dolarlık sermaye ile kurulan Alibaba
Ma tarafından 100 bin dolarlık sermaye ile kurulan Alibaba.com'un bugün Alibaba Group adı altında, ABD'den Güney Kore'ye, Hindistan'dan İngiltere'ye yaklaşık 80 ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ve 10 binden fazla iş ortağı bulunuyor. Elektronikten makineye 40 farklı kategoride, 190 ülkeden alıcı ve satıcının iletişime geçebildiği küresel toptan satış platformu Alibaba, milyonlarca alıcı ve satıcıya hizmet veriyor.

14 3,5 milyonu aşkın şirketin faaliyet
gösterdiği Alibaba'nın yıllık cirosu 300 milyar doları geçmiş durumda.

15 KAYNAKÇA nas305l-al305351veri351-yap305l305r.html 13/Cin_e- ticaret_devinin_ismi_neden_Alibaba_.html bilinmesi-gerekenler/ abanin-kurucusu-jack-ma-nasil-zengin-oldu

16 HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR 130907052


"HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları