Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörlüğü

2 Erasmus+Programı Öğrencisi Olmak
Ön Şartlar: 2.20 ve üzeri akademik ortalamaya sahip olmak, Dil sınavından yeterli puanı almak (50 ve üzeri), Erasmus+ anlaşmamız bulunan bölümlerden birinin kontenjanı dahilinde yerleştirilmek Diğer İşlemler: Gerekli evrakları eksiksiz hazırlayıp Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmek, Karşı Üniversiteden Kabul Mektubu (Acceptance Letter) almak, Vize almak.

3 Erasmus+ Programını kimler uygular?
Avrupa Komisyonu (ec.europa.eu) Ulusal Ajanslar ( Kurumsal Erasmus + ofisleri (erasmus.beun.edu.tr)

4 ÖNEMLİ BİLGİLER Yerleştirildiğiniz üniversitenin web adresini / internet sayfasını ziyaret ediniz (Öğrenci Bilgi Paketi ve Ders Kataloğu, varsa Online Başvuru Sistemi). Erasmus+ Koordinatörlüğü web sayfasını ( ziyaret ediniz. Güncel duyuruları takip ediniz. (Üniversite Anasayfası ve Erasmus+ sayfası) Sisteme kayıtlı iletişim bilgilerinizi güncelleyiniz. Tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Bu nedenle aktif bir e-posta adresine sahip olmanız önemlidir.

5 Karşı Üniversiteye Kabul için:
GEREKLİ BELGELER Karşı Üniversiteye Kabul için: Application Form (Başvuru Formu) Accommodation Form (Varsa, Kalınacak Yer için Başvuru Formu) Erasmus+ Learning / Training Agreement (Öğrenim Anlaşması) Akademik Eşdeğerlik Belgesi (Öğrenim Hareketliği) Belgeler, imzalı ve onaylı olarak hazırlamalı ve Erasmus+ Ofisi’ne teslim edilmelidir.

6 Gitmeden Önce Hazırlamanız Gereken Belgeler:
GEREKLİ BELGELER Gitmeden Önce Hazırlamanız Gereken Belgeler: Acceptance Letter (Kabul Mektubu / Davet Mektubu) Kabul Mektubu Geldikten Sonra: Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenme ve / veya Staj Hareketliliği için Hibe Sözleşmesi Gidilecek ülkede geçerli Sağlık Sigortası Pasaport Harcından Muafiyet Belgesi (Bölümünüzün Öğrenci İşleri’nden alabilirsiniz) Hibe Yazısı (Konsolosluk Yazısı) Vize Euro Hesabı (Ziraat Bankası’ndan)

7 GEREKLİ BELGELER Gitmeden Önce Teslim Etmeniz Gereken Belgeler:
Sağlık Sigortası Belgesi Seyahat Belgeleri (Uçak bileti) Pasaport Fotokopisi Vize Fotokopisi Euro Hesap Cüzdanı Fotokopisi Akademik Eşdeğerlik Belgesi (Öğrenim Hareketliliği) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Erasmus+ Yükseköğretim Öğrenme ve / veya Staj Hareketliliği için Hibe Sözleşmesi BEÜ-Taahütname

8 GEREKLİ İŞLEMLER Gitmeden Önce Yapmanız Gerekenler:
Çevrimiçi Dil Sınavı’ na (OLS) girmeniz gerekmektedir. Gittikten Sonra Yapmanız Gerekenler: Arrival Form (Varış Belgesi) doldurulmalı ve adresine gönderilmelidir. Akademik Eşdeğerlik Ders Değiştirme Belgesi (Öğrenim) (Ders değiştirilecekse. Ekle-Sil Formu)

9 Döndükten Sonra Teslim Etmeniz Gerekenler:
BELGELER Döndükten Sonra Teslim Etmeniz Gerekenler: Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması) Transcript of Records-TOR (Not Çizelgesi) Certificate of Attendance (Katılım Sertifikası) Pasaport fotokopisi Seyahat Belgeleri (Uçak bileti) Öğrenim Nihai Rapor Formu Çevrimiçi Dil Sınavı’na (OLS) girmeniz gerekmektedir.

10 Erasmus+ programında hibe miktarları
Hayat pahalılığına göre ülke türleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€) Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€) 1. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık 500 600 2. Grup Program Ülkeleri Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye 400 3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya 300

11 Erasmus+ programında hibelendirme
Gitmeden Önce: Kabul Belgesinde yazan süreler dikkate alınarak, hakedilen toplam hibenin %80’i gidiş tarihinden önceki 1 hafta içinde ödenir. Döndükten Sonra: Dönüş belgeleri ofise öğrenci tarafından ŞAHSEN teslim edilir. Transkript Bölüme gönderilip, intibak yapıldıktan sonra başarı durumuna göre (katılım belgesi ve pasaport giriş-çıkış tarihlerine bakılarak) hibenin kalan %20’si ödenir. Hibenin kalan %20’lik kısmı, 3 veya daha fazla dersten başarısız olan öğrencilere ödenmez. Fazla ödeme yapılması durumunda öğrenciden iade istenir.

12 Erasmus+ Dil Yeterliliği
Erasmus+ Anlaşmalarına eğitim dilini ve istenilen dil seviyesini belirtme şartı getirilmiştir. Avrupa Komisyonu online dil desteği verebilmektedir. Başlangıçta, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca. Diğer diller için isteğe bağlı olarak aylık hibe desteği verilecektir. ERASMUS+ ile Yoğunlaştırılmış Dil Kursları (EILC) artık verilmemektedir. Üniversite tarafından yerleştirilen öğrencilerin hareketlilik faaliyetinden önce ve sonra zorunlu olarak online dil sınavına (OLS) girmesi gerekmektedir. Öğrenciler, hareketlilik faaliyeti süresince isteğe bağlı olarak online ders alabilecektir.

13 Öğrenim Hareketliliği için:
Gidilecek üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyerek ders almayla ilgili prosedürler hakkında bilgi edinilmesi gerekmektedir. Gidilecek bölüm ve kendi bölümünüzdeki ders programı incelenerek örtüşen dersler ve bu derslerin AKTS’leri hakkında bilgi edinilmesi gerekmektedir. Akademik takvim, dersler, barınma olanakları, son başvuru tarihleri, istenen belgeler v.s hakkında bilgi edinilmesi gerekmektedir. Gideceğiniz bölümün online başvuru tarihlerine dikkat edilmesi son derece önemlidir.

14 Öğrenim Hareketliliği için:
Gideceğiniz üniversitenin Başvuru Formunun (Student Application Form) ve varsa barınma (yurt) başvuru formunun (Accommodation Application Form) web sitelerinden veya gideceğiniz üniversitenin Erasmus+ Ofisinden temin edilerek doldurulması ve bir nüshasının Bölüm Koordinatörüne onaylattırılarak ofisimize teslim edilmesi gerekmektedir. Pasaport işlemlerine vakit kaybetmeden başlamanız tavsiye edilir.

15 Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement)
Gidilecek üniversitenin Öğrenim anlaşması Formunun Bölüm Koordinatörünüzle birlikte doldurulması gerekmektedir. Formun doldurulmasında en önemli kısım ders seçimidir. Doldurulmuş form tarafınızca imzalanarak bölüm koordinatörünüze onaylatılarak Erasmus+ ofisimize teslim edilecektir. Erasmus+ ofisimiz bu belgeleri onaylanması için karşı üniversiteye / kuruma gönderecektir.

16 Erasmus+ Hibe Ödemeleri ile İlgili İşlemler
Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesinde VADESİZ Euro (€) Hesabı açtırıp hesap cüzdanının bir fotokopisini ofisimize teslim etmeniz gerekmektedir. Sözleşme (contract): Gideceğiniz ülkeye ve kalacağınız süreye göre alacağınız hibe miktarının yazılı olduğu belgedir. Üniversitemiz Erasmus+ Koordinatörlüğü internet sayfasında yer alan sözleşmenin doldurulup, Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

17 Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği
Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde diğer bir program ülkesinde staj imkanı ve desteği sağlar. Staj süresi 2-12 ay arasında değişmektedir. Stajın en az 2 ayı Ulusal Ajans tarafından desteklenmektedir. Gönderen kurumun ECHE (Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi) sahibi bir yükseköğretim kurumu olması gerekir.

18 Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği
Staj hareketliliği, bir öğrencinin başka bir ülkede ortak bir işletme, eğitim merkezi, araştırma merkezi veya benzer bir organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve / veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Ev sahibi kurum / kuruluş ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumu veya işgücü piyasasında veya eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren herhangi bir kamu kurum/kuruluşu ya da özel kurum/kuruluş olabilir

19 Vize İşlemleri Gideceğiniz ülkenin vize başvuru şartlarını öğrenip, talep edilen ve temini sizin sorumluluğunuzda olan belgeleri vakit kaybetmeden hazırlamaya başlayınız. Pasaport Harcı Muaf Belgesi, Lisans öğrencilerine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine bağlı bulundukları Enstitülerden verilmektedir.

20 Vize İşlemleri Seyahat / Sağlık sigortanızı
Yurt dışında bulunacağınız dönemi kapsayacak şekilde yaptırınız. KABUL BELGENİZ (Acceptance Letter) (ofisimize veya sizin adresinize) geldiğinde belgenizi alıp hemen vize için ilgili elçiliğe başvurmanız gerekmektedir. Vize başvurunuz için Erasmus Öğrencisi olduğunuzu belirten konsolosluk yazısını ofisimizden almayı unutmayınız.

21 TEŞEKKÜRLER İLETİŞİM Bülent Ecevit Üniversitesi
Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörlüğü Farabi Kampüsü 67100 / ZONGULDAK Tel   :  Tel   : Faks:


"Erasmus+ Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları