Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel."— Sunum transkripti:

1

2 ALİ BABA GROUP

3 Alibaba grubu tanıyalım
Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet göstermektedir. Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir. Softbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı.[3] 31 Ağustos itibariyle şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir

4 Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24
Şirket, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi

5 JACK MA KİMDİR ? Jack Ma (Çince: 马云; d. 10 Eylül 1964) Çinli iş adamı ve hayırsever. e-ticaret alanında faaliyet gösteren Alibaba Group'un kurucusu ve başkanıdır. Forbes'in Eylül 2015 rakamlarına göre 21.4 milyar dolarlık servetiyle Çin'in ikinci, dünyanın ise 33. en zengin kişisidir. Ma, 1964 yılında Çin'in güneydoğusundaki Hangzhou'da Yun Ma adıyla doğdu.[3] Kendisinden büyük bir erkek bir de küçük kız kardeşi vardı. 12 yaşında ingilizce öğrenmeye ilgi duydu ve Hangzhou'daki otellere gelen turistlere rehber olarak şehri gezdirmeye başladı.[3] Sekiz yıl boyunca ücretsiz bir şekilde bu işi yapan Ma, Avustralyalı bir aileyle mektup arkadaşı oldu ve ailenin daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret etti. Bu faaliyetleri Ma'nın dış dünyaya daha duyarlı hale gelmesini sağladı. Ma, gençliğinde birçok iş yeri başvurusundan red cevabı aldı.[3] 24 başvurudan 23'nün işe alındığı kendi şehrindeki KFC şubesine alınmayan tek kişi oldu. Üniversiteye giriş sınavını da iki kez kazanamadı.[3] 1988'de Hangzhou Öğretmen Enstitüsü’nün İngiliz dili bölümünden mezun oldu ve yerel bir üniversitede öğretmen olarak çalışmaya başladı yılında Çinli firmalara çevirmenlik yapmak için gittiği Seattle'a ziyaretine kadar bilgisayar ve internete karşı bir ilgisi olmayan Ma, internetin önemini kavrayarak ülkesine dönünce internet girişimlerine yöneldi.

6 Ma internetle tanıştıktan sonra aralarında China Pages adındaki internet sitesi de bulunan birkaç ticari deneme yaptıktan sonra Nisan 1999'da 17 arkadaşı ile birlikte Alibaba'yı kurdu. Şirket kısa sürede büyük başarı elde etti ve SoftBank, Goldman Sachs gibi şirketlerden yatırım aldı yılında eBay benzeri alışveriş sitesi Taobao'yu kurdu. Taobao'nun gelişimini gören eBay, şirketi satın alma teklifinde bulundu, ancak Ma bu teklifi reddetti. 90'ların sonlarına doğru Yahoo!'nun kurucusu Jerry Yang ile tanışan ve arkadaş olan Ma, internetin gelişimi hakkında Yang ile fikir alışverişinde bulundu. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. Jack Ma şirketin kuruluşundan Mayıs 2013'e kadar hem başkan hem de CEO olarak görev yaptı.

7 E-tİcaRET DEVİNİN ADI NEDEN ALİBABA ?
"AÇIL SUSAM AÇIL" San Fransisco'da bir kafede yeni e-ticaret sitesinin ismini düşünen Jack Ma’nın çıkış noktası dünyanın her yerinde bilinen bir isim bulmaktı. Bu sırada aklına Ali Baba geldi. Etrafındakilere "Alibaba nedir biliyor musunuz?" diye sordu. O anı bir röportajında şöyle anlatmıştı Ma: “Bir gün San Francisco'da bir kafede otururken alibaba'nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba'yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, ‘Açıl susam açıl (open sesame).’ dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!’ dedim.

8 ALİBABA.COM’UN öZEllikleri
Dünyanın en büyük b2b (firmadan firmaya) e-ticaret platformu. * Dünya genelinde 240 ülkeden alıcı ve satıcıyı buluşturuyor. * 34.8 milyonu Çin’den olmak üzere dünya genelinde 45 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip. * 2009 üçüncü çeyrek itibarıyla Alibaba.com’un 578 bin ücretli kullanıcısı bulunuyor. * Kriz yılı olmasına karşın 2009′un üçüncü çeyreği itibarıyla 2008 sonuna göre kullanıcı sayısı yüzde 33.8 oranında arttı. * Büyük çoğunluğu Çin, Japonya, Güney Kore ve ABD olmak üzere dünya genelinde 50′den fazla ülkede ofisi var. * Alibaba Grup’un toplam çalışan sayısı 17 bin kişi. * Alibaba Grup bünyesinde Alibaba.com dışında, Çin’in en büyük perakende online satış web sitesi Taobao.com, üçüncü kişilere ödeme yapan Çin’in en büyük online sitesi Alipay.com’un yanı sıra e-ticaret alanında faaliyet gösteren bilgi işlem şirketi bulunuyor. Grup ayrıca Yahoo Çin’in de ortağı. * Alibaba Group, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde günlük olarak 1 milyar kişinin ihtiyaçlarını tedarik edebileceği online satış platformu yaratmayı hedefliyor.

9 ALİ BABA WEB SİTESİ

10 Ürün sorgulama

11 Alibaba group künyesi TİP SLOGAN KURULUŞ KURUCU ÜLKE ÇALIŞAN SAYISI
ANA SAYFA YILLIK GELİR E-TİCARET KÜRESEL TİCARETBURADA BAŞLAR 4 NİSAN 1999 JACK MA ÇİN 34.985 Milyar $

12 HACI ALİ KARGI


"ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları