Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2017 YILI SUNUMU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2017 YILI SUNUMU."— Sunum transkripti:

1 2017 YILI SUNUMU

2

3 KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
Atatürkçü Düşüncenin ışığında demokratik ve laik, insan haklarına saygılı, Barıştan yana, ulusal ve evrensel değerlere sahip, Kendisiyle barışık, üretken ve yeniliklere açık, Özgüven sahibi, kendini ifade edebilen ve eleştirel düşünebilen bir birey olarak, Tüm gelişim alanlarını sağlıklı bir şekilde tamamlamış, Kendisine, ailesine, yaşadığı topluma ve çevresine karşı duyarlı, kendi kendine yetebilen, Çok yönlü düşünebilen, sorgulayan, kendi haklarını savunabilen, Başkalarının hak ve hürriyetlerine saygı duyan, bireyler kazanmaktır. Atatürk İlke ve İnkılaplarını Hayata Geçirebilen , Bilgi Toplumunun İnsanını Yetiştirmeyi Amaçlayan, Farklılıkları Kabul Eden, Görüşlerini Rahatlıkla İfade Edebilen, Karşılaştığı Problemleri Çözebilen, Hayata Farklı Pencerelerden Bakabilen, Toplumsal Sorumluluk Bilincine Sahip , Toplu Yaşam Kurallarına Uyan, Kendisi ve Çevresiyle Barışık, Çevresine Duyarlı, Değerlerine Sahip Çıkan, İletişim Becerilerine Sahip, Hedefleri Olan, Akademik Başarısı Yüksek. Kaliteli Yaşam Becerisine, Sanatsal Becerilerilere, İyi Alışkanlık ve Davranışlara Sahip Nitelikli Bireyler Yetiştirmektir.

4 Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı
olan toplam 11 kreş bulunmaktadır. Atalar Merkez Kreş Begüm Yavuz Kreş Atalar Şube Kreş Kordonboyu Kreş Uğur Mumcu Kreş Gümüşpınar Kreş Cumhuriyet Kreş 1 Cumhuriyet Kreş 2 Hürriyet Kreş Soğanlık Yeni Mah. Kreş Soğanlık Orta Mah. Kreş

5 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ve ÖNEMİ
Çocuklar sadece değer gördükleri ,sevildiklerinden emin oldukları ve kendilerini güvende hissettikleri destekleyici ortamlarda keşfederler ve sunulan öğrenme fırsatlarını değerlendirirler. Çocuklar öğrenme sürecine müdahil olup eğlendiklerinde çok hızlı öğreniyor ve öğrendikleri konuyu uzun süre unutmuyor. Bu nedenle aile ve eğitimci iş birliği ile gerçekleşen okul öncesi eğitim çocuğun daha yaratıcı ,ileriyi görebilen ,yeni ürünler yaratabilen ve çevresini kendi amaçları için yönlendirebilen özerk bir birey olarak yetişmesine katkı sağlamaktır.

6 EĞİTİM STRATEJİMİZ Verilen eğitimler çocuk merkezli olup , öğrenme sürecinde çocukları plan yapmaya, uygulamaya, düzenlemeye ,sorgulamaya ,araştırmaya ve üretmeye teşvik eder. Esnek ,dengeli ve oyun temellidir. Günlük yaşam deneyimlerini de yakın çevre olanaklarını eğitim amaçlı kullanma teşviklidir. Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır. Çocukların bireysel farklılıklarına önem verilir Aile eğitimi ve katılımı sağlar. Rehberlik hizmetlerine önem verir.

7 ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİMİZDE EĞİTİM FELSEFEMİZ ;
Milli Eğitim müfredatına uygun eğitim verilmektedir. Verilen eğitimde çocukların ; dil gelişimi , bilişsel gelişim, sosyal- duygusal gelişim, psikomotor gelişim ve öz bakım becerileri desteklenerek, Jimnastik Drama Müzik Görsel Sanatlar Halk Oyunları İngilizce Satranç dersleri de verilmektedir.

8 BİLİM ATÖLYESİ (Fen ve Matematik)
JİMNASTİK DERSLERİ Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 11 Çocuk Gelişim Merkezinde eğitim gören 6 Yaş grubu öğrencilerinin merkezlerimizde aldıkları jimnastik eğitimlerini pekiştirmesi, ilerletmesi, profesyonel jimnastik aletleriyle tanışabilmeleri amacıyla ilçemizde yer alan, Türkiye Jimnastik Federasyonu uhdesinde bulunan salonda eğitim almaktadırlar. BİLİM ATÖLYESİ (Fen ve Matematik) Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezlerimizde eğitim gören 4-5 ve 6 yaş grubu öğrencilerine sunulan gelişim yelpazesine , uluslararası başarısı kanıtlanmış ‘Bilim Atölyesi Eğitim Programı‘ dahil edilmiştir. Çocukların bilimsel becerilerinin, sorgulamaya dayalı ve eğlenceli deneylerle kazandırılmasını amaçlayan Bilim Atölyesi çocukların bilişsel gelişimlerine oldukça katkı sağlamaktadır.

9 İNGİLİZCE DERSLERİ SATRANÇ DERSLERİMİZ
Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin hızla değişen dünyaya uyum sağlamasında büyük bir önem taşıyan yabancı dil eğitiminin küçük yaşta başlaması gerektiğinin bilincinde olarak 4, 5 ve 6 yaş grubu öğrencilerine yönelik, drama tekniği ile dili birleştirerek dil eğitimini ders olmaktan çıkartan, iletişim tekniği ile öğretmeyi hedefleyen; yabancı eğitmenler, pedagoglar ve drama eğitimleriyle çeşitlilik kazanmıştır. SATRANÇ DERSLERİMİZ Çocukların stratejik düşünme bireysel karar alma ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek amaçlı, aynı zamanda satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla Kartal Belediyesi Satranç Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Şubesi İş birliği ile eğitim alan sınıf öğretmenleri tarafından eğitim verilmekte olup , her sene şubeler arası satranç turnuvası düzenlenmektedir.

10 SAATLİK BAKIM UYGULAMASI
Çocuk Gelişim Merkezlerimizde saatlik bakım uygulaması yapılmaktadır . Amacımız, annelerimizin sosyal hayatlarına vakit ayırabilmeleri ,gündelik hayattaki ihtiyaçlarını gidermelerinde zorluk çekmemeleri adına  çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Böylelikle anneler, çocuklarını birkaç saatliğine de olsa belediyemizin Çocuk Gelişim Merkezlerine bırakabilmektedir . Buna paralel olarak kadınların yaşamın için de daha çok yer almasına katkı sağlamaktayız.

11 SEMİNER ve EĞİTİMLER Çocuk Gelişim Merkezlerimizde öğretmenlere ve velilere çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda bilinçlendirmek, çocukla sağlıklı bir iletişim kurmalarını sağlamak, çocuk bakımı, sağlığı ve beslenmesi konusunda yardımcı olmak için çeşitli seminer ve eğitimler verilmektedir .Ayrıca çocuklara yönelik çok yönlü eğitimlere de yer verilmektedir.

12 Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi
ALAN GEZİLERİ Çocuklarla okul dışında düzenlenen geziler günlük yaşam içerisinde çok yönlü olmakla birlikte günlük deneyimler, bilimsel ve sosyal çalışmalar çocukların akademik olarak ilerlemelerine, problem çözme, zaman, sayı gibi kavramları öğrenmelerini sağlamaktadır. Akvaryum Müzesi Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi

13 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR
Çocuk Gelişim Merkezlerimizde belirli gün ve haftalar , anma törenleri hem ders içi hem de ders dışında çeşitli etkinliklerle yapılmaktadır . Amacımız ; yeni nesillere belirli gün ve haftaların önemini aşılamak , milli değerlerimizi unutmamak ve unutturmamaktır.

14 SINIF ETKİNLİKLERİ Çocuk Gelişim Merkezlerimizde sınıf içi etkinliklerinde , çocuklar paylaşmayı, iş birliği yapmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Çocukların sosyal – duygusal, bilişsel ve motor gelişimleri desteklenerek öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktadır.


"2017 YILI SUNUMU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları