Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HARCAMA BELGELERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HARCAMA BELGELERİ."— Sunum transkripti:

1 HARCAMA BELGELERİ

2 Ödeme Belgesi K&K Bütçeden yapılacak kesin ödemeler için düzenlenen Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği Eki 1 örnek numaralı Ödeme Emri Belgesini, Ön ödeme suretiyle yapılacak ödemelerde ise anılan Yönetmelik Eki 2 örnek numaralı Muhasebe İşlem Fişini ifade eder. İç denetim iç kontrolün bir parçası değil onu gözetleyen ve eksiskliklerini raporlayan bir sistemdir. Bu nedenle İç kontrol sistemi kurma çalışmalarına doğrudan katılımı yoktur sadece danışman niteliğinde katılım sağlamaktadır. Ancak sistemin uygulanaıp uygulanmadığı eksiklikleri konusunda raporlama yapma görevi vardır. Şu an için iç denetim raporlarında buna ilişkin eksiklikler dile getirilmektedir.

3 Harcama Talimatı K&K Kamu ihale mevzuatına tabi olmayan bir giderin idare adına geçici veya kesin olarak ödenebilmesi için giderin; * konusunu, * gerekçesini, * yapılacak iş veya hizmetin süresini, * hukuki dayanaklarını, * tutarını, * kullanılabilir ödeneğini ve tertibini, * gerçekleştirme usulünü * gerçekleştirmeyle görevli olanlara ilişkin bilgileri gösteren ve harcama yetkilisinin imzasını taşıyan belgeyi ifade eder. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

4 Harcama Talimatı İlgili mevzuatına göre ödenmesi gereken;
K&K İlgili mevzuatına göre ödenmesi gereken; - Görevden uzaklaştırılmış olanların aylıkların ödenmesi - Kıdem tazminatı - Huzur ücreti - Konferans ücreti - İkramiyeler - Teşvik primleri gibi ödemelerde düzenlenir. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

5 İhale Onay Belgesi K&K İhale Onay Belgesi; İhale usulüyle yapılacak alımlarda, kamu ihale mevzuatında standart form olarak belirlenen ihale onay belgesini ifade eder. Onay Belgesi; Doğrudan temin suretiyle veya kamu ihale mevzuatında belirtilen istisnai alımlarda ise, * alım konusu işin nev’i ve niteliği, * varsa proje numarası, * miktarı, * gereken hallerde yaklaşık maliyeti, * kullanılabilir ödeneği ve tertibi, * alımda uygulanacak usulü, * avans ve fiyat farkı verilecekse şartlarını gösteren ve harcama yetkilisinin imzasını taşıyan belgeyi ifade eder. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

6 Piyasa Fiyat Araştırma Tutanağı
K&K Doğrudan temin usulüyle ihale komisyonu kurulmadan yapılacak alımlarda; * alımı yapmakla görevlendirilen kişi veya kişilerce yapılan piyasa fiyat araştırması sonucunda alınan teklifleri, * uygun görülen fiyat ile yükleniciyi gösteren ve söz konusu kişi veya kişilerce imzalanan bu Yönetmelik eki 2 örnek numaralı tutanağını ifade eder. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

7 Fatura Fatura yerine geçen belgeler * serbest meslek makbuzu
K&K Fatura yerine geçen belgeler * serbest meslek makbuzu * gider pusulası * müstahsil makbuzu * giriş ve yolcu taşıma biletleri * elektronik yolcu biletleri Harcama pusulası Alındı Onaylı tercümeleri ekli fatura veya benzeri belgeleri ifade eder. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

8 Fatura Cenaze giderlerinin
K&K Cenaze giderlerinin Belediye hudutları dışındaki taksi ile yapılan seyahat giderlerinin Görevlendirilen personel veya mihmandarlar tarafından yapılan temsil ve ağırlama giderlerinin Akaryakıt alımlarında plaka bilgisini de gösteren ödenmesinde perakende satış fişi veya ödeme kaydedici cihazlara ait satış fişi fatura yerine kabul edilebilecektir. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

9 Fatura Kaybolursa K&K Kamu idareleri tarafından düzenlenen faturalar, idarelerde bulunan dip koçanındaki nüshasına uygun olarak suretleri çıkarılarak idarelerinin yetkililerince onaylanır. Özel kişiler tarafından düzenlenmişse; Parasal Sınırlar ve Oranlar Hakkında Genel Tebliğde gösterilen tutara kadar olanlar için,(53000) harcama birimine ibraz edilen dipkoçanındaki nüshasına uygun olarak suretleri çıkarılır ve harcama yetkilisince veya belirleyeceği görevli tarafından onaylanır Belirtilen tutarı geçen faturalar için ise noterce onaylanan suretleri ödeme belgesine bağlanır Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

10 Taahhüt Dosyası K&K Bu dosya, ihale veya doğrudan temin usulüyle yapılacak her türlü mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin ödemeler için düzenlenir. Taahhüt dosyası aşağıdaki belgeleri kapsar: - onay belgesi, - ihale komisyonu kararı, - piyasa fiyat araştırması tutanağı (4734 sayılı Kanununun 22 nci maddesine göre doğrudan temin usulüyle ihale komisyonu kurulmadan yapılan alımlarda) veya standart form (söz konusu maddenin a, b ve c bentleri kapsamında tek kaynaktan yapılan alımlara ilişkin olarak ihale mevzuatında belirlenen form) - sözleşme yapılması halinde sözleşme, - Bakanlıkça gerekli görülen diğer belgeler. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

11 Taahhüt Dosyası (ihale)
K&K -İhale onay belgesi, -İhale komisyonu kararı, -Sözleşme, -İlanın yapıldığına ilişkin tutanak, -Kesin teminatın alındığına ilişkin alındının örneği, -Damga vergisinin yatırıldığına ilişkin alındının onaylı örneği veya tahsil edildiğine ilişkin harcama birimince onaylı yazı, -Yapım işlerinde, sözleşmede öngörülmeyen iş artışının zorunlu hale gelmesi ve bu artışın yüklenicisine yaptırılması halinde buna ilişkin onay belgesi ve ek kesin teminata ilişkin belge, -Sözleşmelerin devri halinde devir sözleşmesi, -Süre uzatımı verilmesi halinde, buna ilişkin karar ve onay, -Başbakanlığın veya Bakanların iznine tabi alımlarda izin yazısı, -Malî hizmetler biriminin ön mali kontrolüne tabi olan hallerde, uygun görüş verildiğine yahut verilmediğine ilişkin görüş yazısı. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

12 Taahhüt Dosyası (Doğrudan Temin)
K&K 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 nci maddesinin (d) bendi dışındaki bentlerine göre doğrudan temin usulüyle yapılan alımlarda; * Yönetmelikte belirtilen bilgileri içerecek şekilde düzenlenmiş ve harcama yetkilisi tarafından imzalanmış onay belgesi, *- Komisyon kurulmuş ise komisyon kararı, - Komisyon kurulmadan yapılan alımlarda piyasa fiyat araştırması tutanağı; - 22 nci maddenin a, b ve c bentleri kapsamında tek kaynaktan yapılan alımlarda ise kamu ihale mevzuatında bu alımlara ilişkin olarak düzenlenmesi öngörülen standart form, * Önceki slaytta sayılanlardan düzenlenmesi gereken diğer belgeler. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

13 İhale İşlem Dosyası K&K İhale işlem dosyası ihale mevzuatı gereğince hazırlanmaktadır. Bu dosya içerisince ihale süreci içerisinde düzenlenen tüm belgeler yer almaktadır. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

14 Hakediş Raporu K&K Hizmet işlerinde yükleniciye ödenecek ara ve kesin hakediş tutarının hesaplanmasına esas olan belgelerden oluşur. Hizmet türüne ve işin özelliğine göre yalnızca ilgili sayfaları ve gerekli görülen diğer belgeler düzenlenerek yüklenici ve kontrol elemanlarınca imzalanır, yetkili makamca onaylanır. (örnek 3-4) Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

15 Hizmet İşleri 1-Hak Ediş Raporu 2-Hizmet Tutanağı
K&K 1-Hak Ediş Raporu 2-Hizmet Tutanağı 3-Aylık Puantaj Cetveli 4-Fatura 5-İşçi Bordrosu (yüklenici firmaya ait kaşeli ve imzalı.) 6-Bir önceki ayın SGK Prim Tahakkuk Bildirgesi ve ödendiğine dair makbuz 7-Mevcut ayın SGK Bildirgesi 8-İşçi ücretleri bordro tutarının her işçi adına ayrı ayrı olmak üzere bankaya yatırıldığına dair banka listesi veya dekontlarının asılları 9-Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğine göre istenen diğer belgeler.” Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

16 Yolluklar Yurtiçi geçici görev yolluklarının ödenmesinde;
K&K Yurtiçi geçici görev yolluklarının ödenmesinde; - Görevlendirme yazısı veya harcama talimatı, - Yurtiçi / Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Bildirimi - Yatacak yer temini için ödenen ücretlere ilişkin fatura Uçak Bileti Otobüs bileti Taksi Faturası Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

17 Yurtiçi sürekli görev yolluğu
K&K Atamalarda atama onayı, diğer hallerde harcama talimatı, Yurtiçi / Yurtdışı Sürekli Görev Yolluğu Bildirimi Resmi mesafe haritasında gösterilmeyen yerler için yetkili mercilerden alınacak onaylı mesafe cetveli, Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

18 Yolluk karşılığı verilen tazminatlar
Memuriyet mahalli dışında seyyar olarak görev yapanların tazminatlarının ödenmesinde; -Çeşitli Ödemeler Bordrosu - Mali hizmetler birimince onaylı, seyyar görev dağılım listesi, Seyahat kartı bedellerinin ödenmesinde; - İlgililerin adı, soyadı ve unvanları ile fiilen bu görevleri yaptıklarını gösteren onay, -Taşıt işleten kuruma ait fatura, - Mali hizmetler birimince onaylı, seyahat kartı verilecek personel listesi, Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

19 Yurtdışı geçici görev yolluğu
K&K Görevlendirme yazısı veya harcama talimatı Yurtiçi / Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Yatacak yer temini için ödenen ücretlere ilişkin fatura ödeme belgesine bağlanır. Ayrıca, yatacak yer temini için alınan faturanın dairesince onaylanmış tercümelerinin de ödeme belgesine bağlanması gerekir. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

20 Yurtdışı geçici görev yolluğu
K&K Görevlendirme yazısı veya harcama talimatı Yurtiçi / Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Yatacak yer temini için ödenen ücretlere ilişkin fatura ödeme belgesine bağlanır. Ayrıca, yatacak yer temini için alınan faturanın dairesince onaylanmış tercümelerinin de ödeme belgesine bağlanması gerekir. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

21 Ulaştırma ve haberleşme giderleri
K&K Tekel niteliğindeki telefon, teleks, telefaks ile ilgili her türlü hat ve benzeri ulaştırma ve haberleşme araçlarının kullanım ve abone giderleriyle telgraf ve posta pulu bedellerinin ödenmesinde; -Yurtiçi ve yurtdışı şehirlerarası telefon görüşme bedellerinin resmi-özel ayrımını gösterir, kullanıcının beyanına dayalı olarak ilgili daire amirince onanmış fatura, Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

22 Ulaştırma ve haberleşme giderleri
K&K Bir bağlantıyla ulaşılan (telefon, kablo, internet vb.) televizyon ve benzeri araçların abone giderleri ile bilgisayar haberleşmesi ve haber ajansları abonelik giderleri gibi bilgiye abonelik giderlerinin ödenmesinde; - Taahhüt dosyası, - Fatura, Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

23 İhale Kanunu İstisna Alımları
K&K - Onay belgesi, - Fatura, - Düzenlenmesi gereken hallerde sözleşme, - Gereken hallerde muayene ve kabul komisyonu tutanağı, kabul işleminin idarece yapılması halinde ise idarece düzenlenmiş belge, - Taşınır işlem fişi, ödeme emri belgesine bağlanır. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.

24 İhale Kanunu İstisna Alımları
K&K - 3/e bendinde sayılan kuruluşlardan yapılan mal ve hizmet alımlarının ödenmesinde; - Onay belgesi - Kamu ihale mevzuatında belirtilen parasal limiti aşan mal ve hizmet alımlarında alım komisyonu kararı - Düzenlenmesi gereken hallerde protokol - Fatura - Hizmet alımlarında Hizmet İşleri Hakediş Raporu - Gereken hallerde muayene ve kabul komisyonu tutanağı, kabul işleminin idarece yapılması halinde ise idarece düzenlenmiş belge - Mal ve malzeme alımlarında taşınır işlem fişi ödeme belgesine bağlanır. Bu sistemin en iyi bilinen modeli olan Committee of Sponsoring Organizations (COSO) COSO tarafından oluşturulan ve kontrol ortamı, risk yönetimi, kontrol faaliyetleri, bilgi ve iletişim ile izleme bileşenlerinden oluşan iç kontrol sistemi, Uluslararası Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Avrupa Komisyonu ve benzer uluslararası kuruluşlarca da referans olarak kabul edilen bir modeldir. Avrupa Komisyonunun tüm aday ülkelere tavsiye ettiği ve COSO ile uyumlu iç kontrol modelinin ana unsurları, yönetsel sorumluluğa ve hesap verebilirliğe dayalı mali yönetim ve kontrol (MYK) sistemi, avrupa birliğine tüm aday ülkelerde sistemin kurulması zorunludur. Daha önce aday olan 12 ülkede iç kontrol sistemi farklı şekillerde uygulanmaktadır. İngiltere örneğinde risk yönetimi ispanya örneğinde ise mali yönetim ve kontrol uygulanmaktadır.


"HARCAMA BELGELERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları