Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER 23 Kasım 2016 Bilgilendirme Toplantısı

2 UYARI: Bütün belgeler bilgisayar ortamında doldurulmalıdır. El yazısı ile hazırlanan belgeler kabul edilmeyecektir. Doç. Dr. Nedim Alev tarafından imzalanması gereken belgelerin kontrol edilmesi ve mühürlenmesi için ofisimize teslim edilmesi gerekmektedir. Kontrol edilen ve mühürlenen belgeler ofisimiz tarafından imzaya sunulacaktır ve imzalandıktan sonra yararlanıcılara geri verilecektir. Doç. Dr. Nedim Alev bu başvuru dönemi için sadece Perşembe ve Cuma günleri imza atacaktır.

3

4

5

6 İLK BAŞVURU BELGELERİ Başvuru Dilekçesi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Öğrenci İşlerinden Alınmış Güncel Transkript 1 Adet Vesikalık Fotoğraf 24 Kasım 2016 Perşembe günü saat 09:00 – 17:00 arasında ofisimize teslim edilmelidir.

7 1) Application Form (Başvuru Formu)
Yurtdışındaki üniversiteye başvuru yaparken doldurulan İngilizce belgedir. Karşı kurum formatında olabilir veya online başvuru formu şeklinde olabilir. Eğer bu seçeneklerden biri şeklinde değilse ofisimizin sayfasından doldurulmalıdır. Her üç seçenekte de bir kopyası ofisimize teslim edilmelidir.

8 2) Learning Agreement (Öğrenim Anlaşması)
Yurtdışında alınacak derslerin ve KTÜ’de o derslere eşdeğer sayılacak derslerin yer aldığı İngilizce belgedir. Hem KTÜ hem de karşı kurum tarafından imzalı hali ofisimize teslim edilmelidir. Taranmış hali yeterlidir. ECTS(Avrupa Kredi Transfer Sistemi): Avrupa’da geçerliliği olan bir kredi ve not sistemidir. Herbir Erasmus+ öğrencisi lisans veya lisansüstü düzeyler için tek dönemde 30, iki dönemde 60 ECTS kredisi almakla yükümlüdür.

9 *3) Changes to Original Learning Agreement (Değiştirilmiş Öğrenim Anlaşması)
Yurtdışına çıkıldıktan sonra ders değişikliği yapılması gerekirse hazırlanır. Ders değişikliği olmadıysa hazırlanmasına gerek yoktur. Yurtdışında çıkarılan ve eklenen derslerin gösterildiği İngilizce belgedir. Taranmış hali yeterlidir. Hem KTÜ hem de karşı kurum tarafından imzalı hali ofisimize teslim edilmelidir. 30 veya 60 ECTS kredisi yükümlülüğü bu belge için de gereklidir.

10 4) Ders Tanınma Belgesi (Recognition Certificate)
Akademik Tanınma(Recognition): Yurtdışında alınan derslerin öğrencinin kendi üniversitesinde eşdeğer sayılması demektir. Yurtdışında alınan derslerin KTÜ’de hangi derslere eşdeğer sayılacağını gösteren Türkçe belgedir. Yurtdışına gönderilmesine gerek yoktur. Yurtdışında alınan ECTS kredisiyle KTÜ’de eşdeğer sayılan derslerin ECTS kredisi denk olmalıdır.

11 5) Transcript of Records (Güncel Not Dökümü Belgesi)
ECTS sistemine göre düzenlenmiş ve öğrencinin KTÜ’de şu ana kadar aldığı dersleri gösteren İngilizce not dökümü belgesidir. Hazırlanırken KTÜ BİLGİ PAKETİ kullanılabilir. Ofisimize teslim edilmesi zorunludur ancak karşı kuruma talep edilmesi durumunda gönderilir.

12 6) Erasmus+ İngilizce Dil Sertifikası ( Erasmus+ English Language Certificate)
Yurtdışındaki üniversite tarafından talep edilirse hazırlanması gerekir aksi takdirde gerek yoktur. Bu başvuru dönemi için yazılı + mülakat ortalamasından oluşan dil notu 60 – 80 arasında olan öğrenciler için B1 seviyesinde verilir. Bu başvuru dönemi için yazılı + mülakat ortalamasından oluşan dil notu 80 – 100 arasında olan öğrenciler için B2 seviyesinde verilir. Bu şartları sağlamayan öğrencilerin dil kursuna giderek sertifika alması gerekir.

13 7) Pasaport Alımı İçin Yazı
25 yaşından küçük öğrencilerin harçsız pasaport alma hakları vardır ve bu belgeyi doldurmalarına gerek yoktur. Bu yaştan küçük öğrenciler öğrenci belgesi ile pasaport alabilir. 25 yaşından büyük öğrencilerin pasaport harcından muaf olmak için bu belgeyi doldurmaları gerekir. Belge harçsız pasaport dilekçesi ile birlikte Öğrenci İşlerine verilmelidir. Öğrenci İşleri pasaport harcından muaf olabilmeniz için resmi bir yazı verecektir. Belge üzerindeki tarih aralığı başladığı tarihte bitecek şekilde yazılmalıdır.

14 8) Vize İçin İlgili Konsolosluklara Yazı
Vize işlemlerinin yanısıra Erasmus+ Burs Belgesi, Erasmus+ Kapsamında Seçildiğinizi Gösteren İngilizce Belge olarak ayrıca kullanılabilir. Belge imzalandıktan sonra Rektörlük Binasında yer alan Genel Sekreterlik tarafından mühürlenmelidir. Belge üzerindeki tarih aralığı başladığı tarihte bitecek şekilde yazılmalıdır.

15 9) KYK İçin Erasmus+ Öğrencisi Olduğunuzu Gösteren Yazı
KYK yurtlarında kalan öğrenciler bu belge ile yurt kayıtlarını dondurabilirler. Belge imzalandıktan sonra kampüs içerisindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmelidir. KYK yurtlarında kalmayan öğrencilerin bu belgeyi hazırlamalarına gerek yoktur. Belge üzerindeki tarih aralığı başladığı tarihte bitecek şekilde yazılmalıdır.

16 10) Öğrenci Sözleşmesi Bu belgenin hazırlanabilmesi için Ziraat Bankasından Euro hesabı açılması gerekir. Tahmini süre üzerinden ne kadar hibe alacağınızı gösteren hem siz hem de Erasmus+ Kurum Koordinatörü tarafından imzalanan belgedir. Belge üzerindeki tahmini süre bu başvuru dönemi için 4 ay olacaktır. Belgenin ıslak imzalı orijinal kopyası ofisimize teslim edilmelidir.

17 11) SİGORTA POLİÇESİ KOPYASI
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği öğrencilerinin seyahat ve sağlık sigortası yaptırması zorunludur. Yaptırılan sigortanın poliçe kopyası ofisimize teslim edilmelidir. Ofisimizin herhangi bir sigorta şirketi ile anlaşması yoktur. Öğrenciler diledikleri sigorta şirketinden sigorta yaptırabilir.

18 12) Kabul Mektubu (Letter of Acceptance)
Yurtdışındaki üniversite tarafından öğrenciye gönderilir. Vize işlemleri için gereklidir. Bu belge gelmeden öğrencinin yurtdışına gideceği kesin değildir. Kabul mektubu alamayan öğrenci programdan faydalanamaz.

19 13) Vize Fotokopisi Pasaporta işlenen vize sayfasının fotokopisi ofisimize teslim edilmelidir. Yeşil pasaportla vize almadan yurtdışına gidecek öğrencilerin pasaport kopyalarını ofisimize teslim etmeleri gerekir.

20 ESN TRABZON

21 SORU – CEVAP


"BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları