Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU"— Sunum transkripti:

1 T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU

2 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Iğdır Üniversitesinin kuruluş temelleri Iğdır Meslek Yüksekokuluna dayanmaktadır yılında Kafkas Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Iğdır Meslek Yüksekokulu o yıl sadece İşletmecilik Bölümüyle, 20 öğrencisine 16 okutman 1 hizmetli ve 1 memur ile hizmet vermeye başlamıştır.

3 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Hızla büyüyen üniversitemiz Iğdır halkı ve yöneticilerinin de desteğiyle kısa sürede gelişmiş, Iğdır ili ve çevresine kurulduğu günden itibaren eğitimin ışığını yansıtmaya devam etmektedir.

4 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Üniversitemiz bugün 7 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 3 koordinatörlük, 6 uygulama ve araştırma merkezinin yanı sıra 288 akademik, 215 idari, 235 yardımcı personeli ve 2797 ön lisans, 1854 lisans, 349 yüksek lisans, 2 doktora öğrencisi olmak üzere toplam öğrencisiyle bölgemiz ve Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir.

5 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
Misyon : Ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu meslek alanlarını çağın gerekleri temelinde izlemek ve bu alanlarda yetkin meslek insanları yetiştirmek ana misyonumuzdur. Ayrıca; Meslek Yüksekokulumuzu güçlendirmek, yaşatmak ve desteklemek, güvenilirlik sağlamak, kısa zamanda doğru ve hızlı hizmet sunabilmek, eğitimi çağın gerekleri içerisinde en iyi şekilde vermek, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

6 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
Vizyon : Türkiye’deki diğer Meslek Yüksekokulları arasında birinci sırada yer almak ve sürekli eğitim ile personel kalitesini yükseltmek ana vizyonumuzdur. Misyonumuz doğrultusunda, eğitim ve öğretim araç ve gereçlerinin teknolojik gelişmelere uygun bir şekilde yenilenerek meslek eğitimine devam edilmesi ve öğrencilere daha kaliteli hizmet sunulmasıdır.            

7 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
Iğdır Meslek Yüksekokulu 1995 yılı Haziran ayında Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuzun eğitim öğretime başladığı ilk Binası Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Genel Müdürlüğünden 20 yıllığına sözleşmeli olarak üniversitemize verilmiştir.

8 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
Iğdır Meslek Yüksekokulu 2008 yılında, 8 örgün öğretim programı, 6 ikinci öğretim programında kayıtlı yaklaşık 1800 öğrenci ile Kafkas Üniversitesinden Iğdır Üniversitesi’ne devredilmiştir – 2017 öğretim yılında 9 örgün öğretim, 2 ikinci öğretim programı olmak üzere toplam 11 program ile faaliyetlerine devam etmektedir.

9 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
14 Haziran 2013 tarihinde Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.), Makine, İklimlendirme ve Soğutma, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Geleneksel El Sanatları ve Elektrik (İ.Ö.) programları ayrılarak ayrı bir akademik birim olan Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun kurulması sağlanmıştır.

10 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
Ayrıca 2014 yılında Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Aşçılık ve Turist Rehberliği programlarının açılması ile ilgili çalışma Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı tarafından onaylanmış ve öğretim yılında içerisinde Turist Rehberliği ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programlarına öğrenci alınmıştır Eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında Çağrı Merkezi Hizmetleri programına öğrenci alımı talebi Yükseköğretim Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir.

11 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
BÖLÜMLER FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ Maliye (Ö.Ö ve İ.Ö) Bankacılık ve Sigortacılık (Ö.Ö ve İ.Ö) MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı MÜLKİYET, KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ Özel Güvenlik ve Koruma Programı

12 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Turist Rehberliği Programı PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ Dış Ticaret Programı YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İşletme Yönetimi Programı Lojistik Programı

13

14 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 AKTİF ÖĞRENCİ SAYISI

15 IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2017 AKTİF ÖĞRENCİ SAYISI

16 MALİYE PROGRAMI Programın Amacı
Maliye Ön Lisans Programının temel amacı;  mali bilgilerle donatılmış önlisans düzeyinde öğrenci yetiştirmektir. Mali konulardaki gelişmeleri izleyerek özellikle iktisat, muhasebe ve mali hukuk ağırlıklı bir programdır. Başlıca Maliye ve Gümrük Bakanlığının çeşitli kademelerine ve özel işletmelerin muhasebe hizmetlerine eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.  

17 MALİYE PROGRAMI İş Olanakları Kamu İktisadi Teşebbüslerinde
Mahalli idarelerde, Maliye Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatları ile Mal Müdürlükleri’nde, Vergi Daireleri’nde, Sosyal Sigortalar Kurumu’nda, Devlet Planlama Teşkilatı’nda, Gümrük Bakanlığı’nın ve diğer kamu kurumlarının bütçe ve gelirle ilgili birimlerinde çalışabilirler. Bunun yanında lisans eğitimini ilgili bölümlerde tamamladıktan sonra Mali Müşavir olma imkanına sahip olurlar.

18 BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI
Programın Amacı Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde çalışanların bilgi düzeyini artırmayı, güncelleştirmeyi; bu sektörlerde çalışmayı düşünenleri mesleğe hazırlamayı amaçlamaktadır.

19 BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI
İş Olanakları Kamu ve özel sektöre ait bankalarda, Finans kuruluşlarında, Muhasebe şirketlerinde, Değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, Bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Sigortacı olarak çalışmak isteyen mezunlar ise sigortacılık hizmetlerinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait, kurum ve kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler.

20 MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI
Programın amacı Muhasebe mesleğinde kariyer yapmak isteyen öğrencilerin müşavirlik, denetim ve maliyet muhasebesi alanlarında hem teorik bazda, hem de uygulama bazında gerekli alt yapı ile donatılarak iş hayatına atılmalarını ve sektörün talebinin karşılanmasını sağlamaktır. 

21 MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI
İş Olanakları Büyük kuruluşların muhasebe, finans ve denetim birimlerinde, Mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin bürolarında yardımcı eleman olarak Bankalar, sigorta şirketleri ile turizm, inşaat ve endüstri işletmelerinde muhasebe elemanı olarak çalışmaktadır.

22 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
Programın Amacı Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır. 

23 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
İş Olanakları Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm sektöründe konaklama ve yiyecek- içecek işletmelerinde istihdam edilir.

24 TURİST REHBERLİĞİ PROGRAMI
Programın Amacı Ülkemizdeki tabiat ve kültür varlıkları hakkında yerli ve yabancı turistlere bilgi verecek turist rehberlerini yetiştirmektir. Turist rehberliği programına girmek isteyen kişilerin akademik yeteneğe, özellikle akıcı bir dille konuşabilme yeteneğine, güçlü belleğe ve ikna gücüne sahip aynı zamanda seyahat etmekten hoşlanan kişiler olmaları beklenmektedir.

25 TURİST REHBERLİĞİ PROGRAMI
İş Olanakları Turist rehberliği programını bitirenlere “turist rehberi” unvanı verilmektedir. Turist rehberleri turistik bölgelerdeki turizm bürolarında yada müzelerde görev alırlar. Turist rehberleri ören yerlerinin, müze, saray gibi kültür varlıklarının bulunduğu yerleri gezdirir ve bu buralarının tarihi geçmişi ve halihazır özellikleri hakkında açıklamalar yapar. Turist rehberleri, turistik bölgelerde seyahat acentalarına bağlı olarak çalışabilirler, serbest olarak rehberlik yapabilirler yada Turizm ve Tanıtma Bakanlığına bağlı kurumlarda görev alabilirler.

26 DIŞ TİCARET PROGRAMI Programın Amacı
Dış ticaret programı yoğun rekabet ortamında gelişen pazarlara yönelen küçük ve orta boy işletmeler olmak üzere sanayinin ihracat hamlesine cevap verecek, dış ticaret konularında pratik bilgiyle donanmış, gümrük mevzuatına hakim çözüm odaklı dış ticaret uzmanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

27 DIŞ TİCARET PROGRAMI İş Olanakları Dış ticaretle uğraşan işletmelerde,
Gümrük komisyoncularının yanında, Uluslar arası lojistik firmalarında Sınavlarda başarılı oldukları takdirde B karnesi alarak gümrük müşaviri yardımcısı unvanı ile çalışabilirler. Ayrıca Maliye ve Gümrük Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda İthalat-ihracatla uğraşan özel firmalarda görev alabilirler.

28 İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI
Programın Amacı İşletmelerin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceri ile donatılmış, nitelikli insan gücü gereksinimini karşılayacak mezunlar yetiştirmektir. Öğrencilere iş yaşamında karşılaşabilecekleri en güncel stratejik, yönetsel ve sektörel gelişmeler doğrultusunda bir eğitim sunmak ve onları iş yaşamına odaklı bir yönetim vizyonu kazandırarak iş dünyasına birer yönetici adayı olarak hazırlamaktır.

29 İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI
İş Olanakları İş dünyasında özel sektör ve kamu sektörü işletmelerinde pazarlama, finans, muhasebe, halkla ilişkiler, insan kaynakları departmanlarında uzman, araştırmacı, denetçi ve yönetici olarak çalışma imkanına sahiptirler.

30 LOJİSTİK PROGRAMI Programın Amacı
Programının temel amacı dünyada ve ülkemizde büyümekte ve gelişmekte olan Lojistik sektörünün artan ihtiyacı için; dış ticaret, gümrük, taşımacılık ve nakliye konularına hakim, nitelikli, etik değerlere sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışacak yönetici adayları yetiştirmektir.

31 LOJİSTİK PROGRAMI İş Olanakları
Lojistik Programı mezunları, lojistik alanında faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlarla, lojistik hizmeti veren ya da satın alan kurum ve kuruluşlarda kariyerlerini sürdürebilirler.

32 ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ PROGRAMI
Programın Amacı Programın amacı, istihdam sahası giderek artan ‘çağrı merkezi’ sektöründe kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasıdır. Değişen günümüz koşularında, müşteri odaklı hizmet politikalarının yaygınlaşması, Çağrı Merkezi Hizmetleri sektörünün ön plana çıkmasına yol açmaktadır. Değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, bilgisayar kullanımında uzman, ikna kabiliyeti güçlü, iletişim becerisi yüksek, etkili konuşma becerisi olan ve diksiyonu düzgün nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

33 ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ PROGRAMI
İş Olanakları Çağrı Merkezi Hizmetleri Programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda; tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarındaki çağrı merkezlerinde çalışabilmektedir.

34 BÖLÜMLERE GÖRE PUAN TÜRLERİ
YGS PUAN TÜRÜ TOPLAM KONTENJAN EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN Bankacılık ve Sigortacılık YGS-6 51 218,535 334,671 Bankacılık ve Sigortacılık (İ.Ö.) 41 179,049 251,544 Dış Ticaret 46 170,618 265,692 Lojistik 206,297 243,075 Maliye 61 189,786 242,781 Maliye (İ.Ö.) 31 170,892 214,699 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 186,801 237,453 Sağlık Kurumları İşletmeciliği 237,289 356,155 Turist Rehberliği YGS-3 189,496 349,345 Turizm ve Otel İşletmeciliği 21 181,406 223,715 Çağrı Merkezi Hizmetleri YGS-4 175,025 366,407

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48


"T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları