Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 İhracat bir ülkeden dış devletlere mal satımıdır.  İhtiyacından fazla ürettiği başka devletlere satar bu satımına da ihracat denir.  İhracat ekonomi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " İhracat bir ülkeden dış devletlere mal satımıdır.  İhtiyacından fazla ürettiği başka devletlere satar bu satımına da ihracat denir.  İhracat ekonomi."— Sunum transkripti:

1

2

3  İhracat bir ülkeden dış devletlere mal satımıdır.  İhtiyacından fazla ürettiği başka devletlere satar bu satımına da ihracat denir.  İhracat ekonomi bakımdan kazançlı başka bir bakımdan da devletler arasındaki dostluk açısında da kazançlıdır.

4  İhtiyacı olduğu ürünü üretemediği sonucunda dış devletlerden satın almasına ithalat denir.  İthalat bir devletin ihtiyacını dışarıdan satın alınmasına denir.  İthalata ihracat gibi dostluk kazandırır.

5  Bir devletin ihracatı ithalatından yüksekse devlet kardadır.  Eğer devletin ithalatı ihracatından fazlaysa zardadır.  İhracatı ve ithalatı eşit ise ne zararda ne de kardadır.

6  ÇAY,SEBZE,MEYVE,FINDIK,BAKIR,BOR,MAK İNE SANAYİ,ASKER,SİLAH,PORSELEN,ZEYTİN YAĞI,PAMUK KURU İNCİR,UÇAK,ROKET ATAR,ARAÇVE ASKERİ ARAÇ,TÜTÜN,İÇKİ,  DEMİR VE ÇELİK ÜRÜNLERİ,CAM ÜRÜNLERİ ,KURU ÜZÜM,KROM,KAYISI,HALI,ÇİMENTO,  İPEK,HAMADE,MADEN,DEMİR.  HAYVANSAL ÜRÜNLER,TEKSTİL,TRAKTÖR,  CANLI HAYVAN, BİTKİSEL YAĞLAR,  ÇAY,SEBZE,MEYVE,FINDIK,BAKIR,BOR,MAK İNE SANAYİ,ASKER,SİLAH,PORSELEN,ZEYTİN YAĞI,PAMUK KURU İNCİR,UÇAK,ROKET ATAR,ARAÇVE ASKERİ ARAÇ,TÜTÜN,İÇKİ,  DEMİR VE ÇELİK ÜRÜNLERİ,CAM ÜRÜNLERİ ,KURU ÜZÜM,KROM,KAYISI,HALI,ÇİMENTO,  İPEK,HAMADE,MADEN,DEMİR.  HAYVANSAL ÜRÜNLER,TEKSTİL,TRAKTÖR,  CANLI HAYVAN, BİTKİSEL YAĞLAR,

7  OTO LASTİK,ELEKTİRİKLİ EVALETLERİ,PETROL, DOĞAL GAZ,ÇEŞİTLİ MAKİNELER,OTO ARAÇ,İLAÇ,KİMYASAL MADELER,ELEKTİRİK  ALETLER,PARFÜM,UÇAK,PLASTİK ÜRÜNLER,  HELİKOPTER,ENDÜSTRİ CİHAZLAR,YEDEK  PARÇA,ÖLÇÜ ALETLERİ.

8

9

10 http://www.sosyaldeyince.com/haritalar/ithal-ve-ihrac-ettigimiz-urunler-haritasi- t4249.0.html http://feehatyildirim.blogspot.com.tr 6.Sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 120 dış satım dış alım. TÜİK,2012,s.282 ihraç ithalat tablosu. www.Yusuf’un bilgileri.com ithalat ve ihracat sos 6


" İhracat bir ülkeden dış devletlere mal satımıdır.  İhtiyacından fazla ürettiği başka devletlere satar bu satımına da ihracat denir.  İhracat ekonomi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları