Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİKROSKOBİK CANLILAR. Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİKROSKOBİK CANLILAR. Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer."— Sunum transkripti:

1 MİKROSKOBİK CANLILAR

2 Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer canlıların vücudunda yaşayabilir. Onlarda canlı oldukları için besine ihtiyaç duyarlar. Besinlerini elma, karpuz, domates gibi atık besinleri çürüterek elde ederler.

3 Peki gözle görünemeyecek kadar küçüklerse nasıl inceleyebiliriz? Mikroskop ile inceleriz.

4 Mikroskobik Canlıların Birçok Çeşidi Var. Bunlardan bazılarını inceleyelim:

5 VVİRÜSLER Grip, nezle, kızamık gibi hastalıklara neden olurlar. Aşı olarak onlardan korunuruz. Yüksek sıcaklıklarda yaşayamazlar. BBAKTERİLER Çürüme, mayalanma işlemlerinde onlardan yararlanılır. Bazıları zararlıdır.Tifo, kolera, verem, difteri, tetanos, boğmaca vb. hastalıklar yapar.

6 Mikroskobik canlıların hayatımızdaki yeri YYararları Mikroskobik canlılar Sütün yoğurda yada peynire dönüşmesini, üzümden sirke yapılmasını, turşunun olmasını sağlarlar.

7 Mikroskobik canlıların hayatımızdaki yeri  Yararları Hayvan ve bitki atıklarının çürümesine neden olurlar. Bu atıkların tekrar doğaya dönmesine yardımcı olurlar. Çürümüş maddelerle kendi ihtiyaçlarını karşılar.

8 Mikroskobik canlıların hayatımızdaki yeri ZZararları Bu canlılar vücudumuza yerleşerek bizi hasta ederler.Karın ağrısı,mide bulantısı ateş,boğaz enfeksiyonuna neden olurlar.

9 Mikroskobik canlıların zararlarından nasıl korunmalıyız? Temizliğimize dikkat ederek Bol bol meyve sebze yiyerek Meyve ve sebzeleri yemeden önce iyice yıkayarak.

10 Benimle birlikte tekrar et Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Yemeğimi böyle yiyorum Sütümü de böyle içiyorum Meyveleri sebzeleri Bol bol yiyorum Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Bay mikrop bay mikrop, Beni hasta edemezsin. Ellerimi böyle yıkarım, Saçımı da böyle tararım. Dişlerimi fırçalarım Erken yatarım


"MİKROSKOBİK CANLILAR. Gözle görünmeyecek kadar küçük canlılara, mikroskobik canlılar denir. Bu canlılar; toprakta, suda, havada, insan vücudunda ve diğer." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları