Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MARS. Bu gezegen Roma mitolojisindeki savaş ilahı Mars'a ithafen bu adla adlandırılmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MARS. Bu gezegen Roma mitolojisindeki savaş ilahı Mars'a ithafen bu adla adlandırılmıştır."— Sunum transkripti:

1 MARS

2 Bu gezegen Roma mitolojisindeki savaş ilahı Mars'a ithafen bu adla adlandırılmıştır.

3 Eliptik yörüngesi oldukça dış merkezli olduğundan, Güneş ile arasında ki mesafe çok değişkendir.

4 Mars sürekli yüzeyini değiştiren şiddetli toz fırtınaları yaşar.

5 Ayrıca yine Mars’ta bulunan Marineris Vadisi isimli kanyon Güneş Sistemi’nin keşfedilen en büyük kanyonudur.

6 MARS ONE Mars’a gidece ğ imiz günler hiç uzakta de ğ il. Uzay ara ş tırmacıları Mars’a ayak basmak, hatta üzerinde kolonile ş mek ve ya ş am sürmek için ara ş tırmalarına son hızla devam ediyor.

7 Haziran 2015'te; Mars One, üç a ş amalı astronot havuzundan 100 ki ş inin seçti ğ ini duyurdu. "50 erkek ve 50 kadın ba ş arıyla 2. a ş amaya geçti. Adaylar; 39'u Amerika, 31'i Avrupa, 16'sı Asya, 7'si Afrika ve 7'si Okyanusya olmak üzere dünyanın her bölgesinden seçilmi ş tir«.

8 2016: Mars One besin görevi. Ocak 2016’da gerçekle ş ecek bu görevle yakla ş ık 2.5 ton yiyecek ve malzemeler Mars’a gönderilecek. 2018: Mars One’nın ke ş if aracı. Mars’ta kolonile ş ecek en iyi bölgeyi ara ş tırmak için 2018’de bir ke ş if aracı gönderilecek. 2021: Mars kolonisinin hazırlanması. Mars One’nın tüm malzeme ve ünitelerinin 2021 yılında seçilen bölgede kurulması planlanıyor. Alanda 2 ya ş ama ünitesi, 2 ya ş am destek ünitesi, 1 besin ünitesi ve 2 ke ş if aracı bulunacak.

9 Welch, “Mars’a insan gönderebilirsiniz. Ancak onları hayatta tutmak çok daha zor. Teknik açıdan bakılırsa bu olasılık yüzde 50-50” dedi.

10 BU GİDİŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK

11 HAZIRLAYAN-SUNAN MUSTAFA EM İ R B İ LGEN 10-D 1547


"MARS. Bu gezegen Roma mitolojisindeki savaş ilahı Mars'a ithafen bu adla adlandırılmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları