Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169."— Sunum transkripti:

1 Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169

2 Gündelik hayatta: katı atık = çöp Katı atık: Kullanılma süresi dolan ve yaşadığımız ortamdan uzaklaştırılması gereken her türlü katı malzeme. Yiyecek artıkları, işyerleri ve fabrikalardan atılan maddeler ve artık kullanılmaz hale gelen, değerini yitiren eşyalar.

3 Özellikle büyük yerleşim birimlerinden kaynaklanan en büyük çevre sorunu çöplerdir. Uygun şekilde depolanmamış çöpler yeraltı ve yüzeysel su kirliliğine, mikropların üremesine, çevreye kötü kokuların yayılmasına, görüntü kirliliğine ve çeşitli hayvanlar vasıtasıyla taşıyıcı mikropların yayılmasına neden olmaktadır.

4 Çöpü kaynağında azaltmazsak, bir gün çöp dağları arasında nefes alamaz hale gelebiliriz. Gelecek kuşakların çöp dağları altında ezilmesini istemiyorsak, bilinçli tüketim yapıp az çöp çıkarmak zorundayız.

5 Katı Atıkların Sınıflandırılması Katı atıklar evde, okulda, hastanede, endüstride, bahçelerde ve daha birçok yerde oluşabilir. Katı atıklar oluştukları yerlere göre adlandırılırlar. Evsel Katı Atıklar, Tıbbi Katı Atıklar, Tehlikeli Katı Atıklar, Endüstriyel Katı Atıklar, Tarımsal ve Bahçe Atıkları ve İnşaat artığı ve moloz dır.

6 Evsel Katı Atıklar Plastik Metal Cam Kağıt


"Atık nedir? Nasıl Geri Kazanılır? Ferhat Erdem YILMAZ 7/D-169." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları