Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde."— Sunum transkripti:

1 BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ

2 portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde her türlü işlem uygulayabildiği pay belgiti vb. gibi taşınır değerler toplamı. Köken Fransızcadan

3 Portföy veya portfolyo, herhangi bir konudaki çalışmaların veya belgelerin bir araya getirildiği dosya. Portföy kavramının sanattan finansa çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Latince portare (taşımak) ve foglio (sayfa) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. [1]belgelerinsanattan finansaLatince [1] 1 "portfolio." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.Oxford University Press

4 Finans Portföy, bir yatırımcının aynı veya farklı özelliklere sahip birden fazla yatırım aracına (nakit para, altın, döviz, vadeli mevduat, tahvil, hisse senedi ve hazine bonosu gibi mali mevduatlar) yatırım yapmak suretiyle oluşturduğu toplam değerdir.yatırımcınınyatırımnakit paraaltındöviztahvilhisse senedihazine bonosu Kişi veya kuruluşların portföy yapısı ve portföy yönetimi bunların risk alma eğilimlerine, likidite tercihlerine ve çeşitli mevcutların sağlayacağı getiri oranlarına bağlıdır. Örneğin, reel faiz hadlerinin yükseltilmesi halinde, portföy sahibi portföyünde tuttuğu nakit parayı vadeli mevduata veya tahvile dönüştürme yoluna gidebilir.risklikiditegetirireel faizvadeli mevduata

5 PORTFÖY YÖNETİMİ Aracı kuruluş ile imzalanan bir portföy yönetim sözleşmesi çerçevesinde, müşterilere ait portföylerin her bir müşteri adına maddi bir menfaat sağlamak üzere vekil sıfatıyla yönetilmesidir.

6 Yatırımcı Profili Portföy Yönetimine katılmak isteyen yatırımcı; tasarruflarını orta ve uzun dönemli olarak belirli bir menkul kıymet grubunda değerlendirmek isteyen fakat piyasa takibi yapmak için imkanı ve zamanı olmayan yatırımcı grubudur.

7 Portföy Yönetimi nasıl yapılır? Müşteriler, risk gruplarına göre Portföy Şeklini ve katılım süresini belirleyerek hazırlanan sözleşmeyi imzalarlar. Burada yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarına ait alt ve üst limitleri belirlenir ya da serbest yönetim şekli de belirlenebilir. Müşteriler kendi adlarına açılacak portföy yönetimi özel hesabına istedikleri tutarı aktararak portföy yönetimine katılırlar. Portföy Yönetim özel hesabına aktarılan tüm hesaplar gün başında tek bir hesapta toplanarak Portföy Yöneticileri tarafından alım satım işlemleri yapılmaktadır. Gün sonunda oluşan yeni portföy; katılım oranına göre hesaplara iade edilir.

8 Portföy Yönetimi Nasıl Yapılır? Yatırımcılar dönemsel olarak kurulan portföylere başlangıçta veya daha sonradan katılma hakkına sahip olabilmektedirler. Daha kısa vadeli yatırım yapmak ve küçük yatırımcılar için yine Portföy Yönetimleri tarafından idare edilen yatırım fonları daha uygun bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Kısa tanımla yatırımcıların tasarruflarının, profesyonel bir şekilde değerlendirilmesidir.

9

10 Portföy Yöneticiliği aşağıda belirtilen faaliyet ve hizmetleri kapsamaktadır; Yatırımcılardan toplanan paraların Portföy Yönetim Sözleşmesinde belirtilen çerçeve içinde yönetilmesi, Hukuki işlemlerin yürütülmesi ve muhasebe hizmetleri ile kayıtların tutulması, Müşterilerin ilişkilerinin yürütülmesi, Değerleme ve pay fiyatlarının hesaplanması, Portföylerin mevzuata, içtüzüğe, izahnameye ve esas sözleşmeye uygunluğunun izlenmesi ve kontrolü, Fon gelir ve giderlerinin hesaplanması ve dağıtımı, Katılma payı ihracı ve geri alımı, Portföy yönetimine ilişkin işlem ve sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi.

11 Portföy Yönetimi'nin Avantajı Para Piyasası Araçlarına yatırım yapmak çok fazla bilgi ve deneyim gerektirmezken getiriler düşük kalmaktadır. Bunun yanında daha uzun vadeli, sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak; bilgi, deneyim yanında ülke ve dünya ekonomilerinin ve piyasalarının 24 saat süren takibini gerektirmektedir. Kullanılan her bir yatırım aracında uzmanlaşmış kişilerden oluşan bir grup tarafından yapılan portföy yönetimlerinde getiriler yükselmektedir. Tasarruflarını Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Portföy Yöneticiliği Yetki Belgesi almış aracı kuruluşların oluşturdukları Portföy Yönetimi hesaplarında değerlendiren yatırımcılar, yüksek getirilerden yararlanma imkanına sahip olmaktadırlar.


"BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları