Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ"— Sunum transkripti:

1 BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
YÜZME ŞEHİT TEMEL CİNGÖZ A.L. RAMAZAN TÜRK BETÜL AVCI

2 Yüzme sporu Uluslararası standartlarda boyutu olan (50 metre, 8 kulvar) havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden başka bir yardım almadan, her yarışmacının kendi kulvarında, serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağa stillerinin her birinde veya dördü birden karışık olarak, 50, 100, 200, 400, 800, 1500 metrelerde bireysel veya ekip olarak yaptıkları yarışmaya denir.

3 Yüzme Stilleri Serbest stil yüzme Kurbağalama yüzme Kelebekleme yüzme
Sırtüstü yüzme Karışık yüzme

4 Serbest yüzme stili, yüzücünün kulaçlarla ve ayak vuruşlarıyla yüzdüğü bir stildir. Ayak vuruşları yüzücüye ancak %10 civarında hız kazandırmakta, büyük hızı ise kulaçlar kazandırmaktadır.

5 Kurbağalama, yüzücünün ayaklarının ve ellerinin daireler çizerek ilerlediği bir yüzme stilidir. Kurbağalama eller için 3 hareketten oluşur. Yükselme Küçülme Uzanma Ayaklar ise hep daireler çizerek kollara eşlik eder. Bu stilde ayaklar ve kollar yuvarlaklar çizerek öne doğru gitmelidir Bu stilde dönüşler çift el olmak zorundadır. Almanya'da okullarda öğretilen temel yüzme şeklidir. Kurbağalama, en yavaş yüzme şeklidir

6

7 Kelebekleme iki kolun aynı anda hareket ettirilmesiyle gerçekleştirilen yüzme stilidir.
Kolların, bacakların ve kalça hareketlerinin tam anlamıyla bir uyum içerisinde hareket etmeleri gerekir. Kas gücünün ön planda olduğu bir yüzme stili.Özellikle yüzmeye yeni başlayanlar ve yaşlı insanlara bu stil önerilmez. Bir antrenör eşliğinde öğrenilmesi gereken bir stildir.

8 Sırtüstü yüzme, ilk olarak 1912 yılında Stockhol Olimpiyat Oyunları sırasında ABD'li yüzücü Harry Hebner tarafından yapılmıştır. Yarışı kazandığı için yenilikçi tekniği çok ciddiye alınmıştır. Uzun zaman sırt üstü yüzülmeye devam edildi. Sırt üstü yüzme suyun üzerinde sırt üstü yatarak yapılmaktadır. Eller baş hizasına gelir ve geriye doğru ayaklar yardımıyla ilerlenir. Sırt üstü yüzerken insanın kendisini rahat bırakması gerekir.

9 Karışıkyüzme, bireysel yarışmalarda kelebekleme yüzme, sırtüstü yüzme, kurbağalama yüzme ve serbest stil yüzme, bayrak yarışlarında ise sırtüstü yüzme, kurbağalama yüzme, kelebekleme yüzme ve serbest stil yüzme sırasıyla yüzülmektedir.


"BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları