Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti Alacak Riski Yönetimi Musteri kredi limiti oluşturma Teminatlandırma Siparis ve Sevkiyatta kredi limiti kontrolü Ticari.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti Alacak Riski Yönetimi Musteri kredi limiti oluşturma Teminatlandırma Siparis ve Sevkiyatta kredi limiti kontrolü Ticari."— Sunum transkripti:

1 LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti Alacak Riski Yönetimi Musteri kredi limiti oluşturma Teminatlandırma Siparis ve Sevkiyatta kredi limiti kontrolü Ticari Alacakların yönetilmesi ve takibi Tahsilat Performans Takibi, Raporlaması ve Müşteri Kredi skorlaması Vadeli satışlarda ve farklı para biriminde satışlarda fiyat kontrolü Vadesi geçmiş alacaklarda temerrüt faizi uygulaması Müsteri Hesaplarının mutabakatı Musteri Ana verilerinin güncellenmesi Diğer Danışmanlık Hizmetleri Sabit Kıymet Yönetimi Alacak Risk Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Sabit Kıymet Sayım Etiketleme Muhasebe Verileri ile Eşleştirme Sabit Kıymet Maliyet Hesapları, Amortisman Hesapları, Gider Hesapları ve Net Defter Tutar Kontrolleri Yatırım Bütçe Denetimi Sermaye Harcamaları Yönetimi Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri ) Sabit Kıymet Yönetimi Şirket Kuruluşu Teşvik Belgeleri Tescil Ve Kayıt İşlemleri Çed Raporu Üretim ve İzin Ruhsatları Sanayi Sicil Belgesi Kapasite Raporu Hizmetlerimiz www.ld.com.tr/www.ld.com.tr/ info@ld.com.trinfo@ld.com.tr Tel :0262 655 03 23 Tanıtım Sunumu

2  Pusulamız Etkin Organizasyon Ve İnsan Kaynağı Yönetimi Güvenilir Partner Olmak Müşteri Ağını Genişletmek Teknoloji Odaklı Çözümler Üretmek

3 Sabit Kıymet Yönetimi Hizmetleri LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti

4 Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayımı Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )  Finansal Dataların Toplanması Mizan,Muavin, Sabit Kıymet Listesi- (Sayım öncesi Hazırlık)  Sabit Kıymet Listesinin Oluşturulması ve Haraket Tablosunu Oluşturulması  Amortisman Hesaplarının Kontrolü-Geri Bildirimlerin Yapılması  Etiket Seçimi & Etiket Sıra Numaraları Yönteminin Belirlenmesi  Sayım Yapılacak Lokasyonların Belirlenmesi  İzine Tabi Alanların Giriş İzinlerinin Ayarlanması  LD Yönetim Ve Bilişim San.Tic.Ltd.Şti Çalışanlarının uyması gereken Kurallar ( İsg, İş Kıyafeti, Toplanma Alanı. Etc.)  Sektöre Özel 3. Kişilerin Tanımlaması Mümkün Olmayan Sabit Kıymetler İle İlgili Tanımlama Konusunda Destek detaylarının Netleştirilmesi.  Verilerin Hangi Formata göre toplanılacağının Kararlaştırılması (Erp Proğramına uygun hale getirilmesi İdeal Formatın Belirlenmesi)  Sistemde Olmayıp Sayım Alanlarında belirlenen Sabit Kıymetler için yöntem Belirlenmesi  Listede Yer alan Sayım alanında rastlanmayan Sabit Kıymetler İçin Hurdaya ayırma etc Yöntem belirlenmesi.  Standart Sayım süreci dışında toplanması istenilen bilgilerin kararlaştırılması.  Sayım tarihinin ve Çalışma günlerinin Kararlaştırılması.  c

5 Silvermat Yırtılmaz Etiket El Terminalleri İle Okunabilen Lokasyon Adlarına Göre Alt Detayları ile Birlikte. TR -----01----00001 Ülke Kodu Lokasyon No Sıra No Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )

6 Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayımı Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )  İşletmenin İhtiyaçlarına uygun El Terminali ve Yazılımının seçilmesi ile Örnek Sayım ile sayım Başlatılır.  El Terminalleri ile yapılacak sayım dataları günlük olarak merkeze aktarılır.  Merkezde Sayım Mutabakatını yapan uzman Sayım dataları ile ilgili gün içerisinde geri bildirimler yaparak kontroller isteyebilir.  Sayımı Sürecinde Sabit Kıymet Kartında İstenilen Datalar Toplanır. Fotoğrafların Marka, Model Seri No, Sıra No Üretim Yılı Üretici Firma Lokasyonu, Alt Lokasyonu Mülkiyeti ( Müşteri Kalıbı, Kiralık, Leasing etc) Tüm Sayım Dataları Dijital Ortamda Paylaşılır.

7 Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )  Genellikle Sabit Kıymet Listeleri ile Amortisman Dataları Net defter değerleri arasında uyuşmazlıklar bulunmaktadır vermiş olduğumuz hizmetler sonrası yapılan eşleştirmeler ile sonuç raporları sabit Kıymet akım tabloları sizlerle paylaşılmaktadır.  Bizimle Paylaşacağınız datalar sonrası (sabit kıymet satışları,ilave sabit kıymetler ve Hurdaya ayrılan sabit kıymetler) mevcut durumunuzun analizi yapılarak, Vergi denetçileri, Bağımsız denetçiler veya İç denetçilerin istediği formatta rapor halinde getirilerek ( Excel, pdf veya diğer seçenekler ) sizler ile paylaşılır.  Eşleştirme  Eşleştirme İşlemi Fiziksel Sayım sonuçları ile Yasal girişlerin Detaylı karşılaştırılması ile olur.  Sayıma Konu olan Maddi Duran Varlıklar Ve Maddi Olmayan Duran Varlıkların ( Finansal Kiralama Yolu ile Alınanlar ) Niteliklerine Göre Ayrıştırılır.  Muhasebe Kayıtlarındaki Açıklamalar & Sabit Kıymet Listeleri ile karşılaştırılır Uzlaşmanın olmadığı hallerde yeniden aktifleştirme yapılıyormuş gibi fatura kontrolleri yapılır.

8 Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )  Sayım Sonrası Yapılan Eşleştirmeler Muhasebede İlgili Hesaplar ile Doğru çalıştığından emin olabilmek için Mizan Hesap Kontrolleri Tarafımızdan Yapılmaktadır. Maddi Duran Varlıklar (250) Arazi Ve Arsalar (251) Yeraltı Ve Yerüstü Düzenleri (252) Binalar (253) Tesis Makine Ve Cihazlar (254) Tasıtlar (255) Demirbaslar (256) Diger Maddi Duran Varlıklar (257) Birikmis Amortismanlar Maddi Olmayan Duran Varlıklar (260) Haklar (261) Serefiye (262) Kurulus Ve Örgütlenme Giderleri (263) Arastırma Ve Gelistirme Giderleri (264) Özel Maliyetler (267) Diger Maddi Olmayan Duran Varlıklar (268) Birikmis Amortismanlar

9 Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri ) İşletmelerde yapımı süren ve tamamlandığında ilgili maddi duran varlık hesabına aktarılacak olan, her türlü madde ve malzeme ile işçilik ve genel giderlerle ilgili harcamaların takibi, Bütçe İle karşılaştırılması Aktif Hesaplarının Kontrolü ve ilerleyen dönemlerdeki Amortisman giderleri dahil tüm raporlama konularında Lider Danışmanlık Hizmet Konularımız arasında yer almaktadır

10 Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri ) Sermaye harcaması kontrolü yatırımları süreç odaklı olacak şekilde detaylı nasıl takip eder. Yatırım çerçevesinin bütçelenmesinden özel yatırım projelerinin takip hesaplamasının yapılması Mümkün olan en efektif şekilde optimum sermaye dağılımı ve portföy yönetimi için sermaye harcaması kontrolününün Sağlanması Yatırım gözlemi daha fazla sermaye verimliliği ve planlama kalitesine ulaşmak için bütün süreçleri boyunca yönetim döngüsüne nasıl demir atar(yetkilendirmekten hazırlanmasına uygulanmasından gerçek kullanımına kadar) ? Verimli bir sermaye harcaması kontrolü için yönetim komiteleri nasıl verimli ve devamlı yapılabilinir? Özelikle artan değişkenlik durumlarında- yatırım planlama ve uygulama süreçlerinin her safhasında yeterli ve en güncel saydamlığı garanti etmek için hangi yöntemler ve süreçler kullanılabilinir? Risk yönetiminin gittikçe artan taleplerini karşılamak için sermaye harcaması kontrolünde neler yapılması gerekir?

11 BÜTÇE KONTROLLERİ ( YATIRIM BUTÇELERİ ) Yapılmakta Olan Yatırımların Takibi Opex – Capex Ayrımlarının yapılması Aktifler ile Yatırım Bütçeleri Mutabakatı KALIP PROJELERİ YONETIMI (OTOMOTİV ) Müşteri Kalıplarının Fiziksel Olarak Sayımı Ve proje Karlıklılarının Tespiti YATIRIM TEŞVİK PROJE AKTIFI YONETIMI Yatırım Teşvikli Alımların Teşvik Belgesi Aktif Hesapları Ve fiziksel Mutabakatları Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )

12 KALIP PROJELERİ YONETIMI (OTOMOTİV ) Müşteri Kalıplarının Fiziksel Olarak Sayımı Proje Kar/ Zarar Tespiti Sabit Kıymet Yönetimi İş Planlaması Ve Hazırlık Lokasyon Ve Etiket Sistematiği Sabit Kıymet Sayım Muhasebe Verileri İle Eşleştirme Sabit Kıymet Hesapları Kontrolü Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesap Mutabakatları Sermaye Harcamaları Yönetimi Yatırım Bütçe Denetimi Kalıp Yönetimi ( Müşteri Kalıpları Kontrolleri )

13 Hakkımızda Uzun yılların Deneyimleri Sonrası Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız hizmetler Sabit Kıymet yönetimi, Stok yönetimi ve Teşvik uygulamalarının yönetilmesidir. Müşterilerimizde ve piyasada gördüğümüz ihtiyaç üzerine Alacak Riski Yönetimi hizmetlerine 2015 yılında başladık. İleriki sayfalarda Alacak Riski Yönetimi ile ilgili sağladığımız hizmetler ve faydalarını siz değerli müşterilerimize sunuyoruz. LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti

14 Faydaları Sigorta Tazminatları Açısından, Sabit Kıymetlerde yaşanabilecek olası hasarların Sigorta şirketleri tarafından karşılanabilmesi için elimizde nitelikli bir sabit kıymet listesinin bulunması gerekmektedir.İşletme Ortakları ve Yöneticileri Açısından, İşletmenin Bünyesinde bulunan sabit Kıymetler Bilanço Aktifinin en önemli ayağını oluşturmaktadır ve işletmenin Varlığını sürdürebilmesi açısından hayati önem taşımaktadır.Müşteriler Açısından, İşletmenin Bünyesinde bulunan sabit Kıymetler Müşterilerin is verme tercihlerinde isin yapılabilmesi için yeterli ekipmana sahip olunduğunun belgelenebilmesi açısından önem taşımaktadır. Finans Yöneticileri Açısından, İşletmenin Bünyesinde bulunan sabit Kıymetler ’in amortismanı İşletmelerin giderleri içerisinde en önemli kalemlerin basında gelmektedir. Kredi Verenler Açısından, İşletmenin Bünyesinde bulunan sabit Kıymetler Bilanço Aktifinin en önemli ayağını oluşturmaktadır ve Bankalar nezdine Kredi puanlamasının temelini oluşturmaktadır. Vergi Usul Kanunu Açısından,Amortismanla İlgili Düzenlemeler VUK 313-321-328-330 Maddelerinde Bulunmaktadır Giderlerin dönemsel olması ve Sabit Kıymet Ömürlerine Uygun olarak Düşülmesi gerekmektedir Hizmetlerimiz sonrasından Kurumlar Vergisi ziyanı önlenebilmektedir. Vergi Usul Kanunu Açısından,Maliyetler İle İlgili Düzenlemeler VUK 313-272 Maddesinde Bulunmaktadır Vergi Kayıplarının Önlenmesi. LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti

15 İletişim Bilgileri Hizmetlerimiz İle İlgili Çözüm Talepleriniz İçin Kontak Bilgilerimizden Bize Ulaşabilirsiniz. En Kısa Sürede Size Döneceğiz. www.ld.com.tr/www.ld.com.tr/ info@ld.com.trinfo@ld.com.tr Tel :0262 655 03 23


"LD Yön. Bil. Sis. San. Tic. Ltd. Şti Alacak Riski Yönetimi Musteri kredi limiti oluşturma Teminatlandırma Siparis ve Sevkiyatta kredi limiti kontrolü Ticari." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları