Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sa ğ lıklı bir yedekleme yönteminde, kaynak, yedekleme donanımı, yedekleme yazılımı, yedekleme ortamı elemanlarının do ğ ru biçimde seçilmesi ve bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sa ğ lıklı bir yedekleme yönteminde, kaynak, yedekleme donanımı, yedekleme yazılımı, yedekleme ortamı elemanlarının do ğ ru biçimde seçilmesi ve bir."— Sunum transkripti:

1

2

3 Sa ğ lıklı bir yedekleme yönteminde, kaynak, yedekleme donanımı, yedekleme yazılımı, yedekleme ortamı elemanlarının do ğ ru biçimde seçilmesi ve bir arada uyumlu çalı ş ır hale getirilmesi gereklidir.. Yedekleme Donanımına Örnek; 2.Sabit Disk, Harici Sabit Disk, RAID Sabit Disk, Disket, CD - DVD, USB Bellek,, A ğ a Ba ğ lı Depolama.. Yedekleme Yazılımına Örnek; - İş letim sisteminin (Linux – Windows * – MacOSX ) dahili imkanları -Sıkı ş tırma Programları (WinZip, WinRAR, 7zip, vb.) -CD / DVD yazıcı programlar (CD Creator, Nero, vb.) -Bulut Sistemleri -Di ğ er üçüncü parti yazılımlar -RAID

4 Veri kurtarma, kayıp öncesi hazırlanmayı da kapsayan, belirli bir metodolojiyi tanımlamaktadır. 1. Yedekleme: Güvenilir bir kurtarmanın en önemli adımıdır. Kayıp ya ş anmadan gerçekle ş tirilmeli ve düzenli aralıklarla tekrarlanmalıdır. 2. Do ğ rulama: Kayıp ya ş anmadan önce, yedeklenmi ş verinin hatasız oldu ğ unun kontrol edilmesidir. Önemli bir adım olmakla beraber, bazı zorluklar ve zaman kullanımını azaltmak üzere ihmal edilebilmektedir. 3. Kurtarma: Bir kayıp halinde, alınmı ş yedeklerden sistemin çalı ş ır hale getirilmesi i ş lemini kapsar.

5 YEDEKLEME YÖNTEMLER İ 1. Tam (Full) Yedek; Bu yöntem, seçilen veri kayna ğ ının tüm içeri ğ ini yedekler. En güvenilir yöntem gibi kabul görünse de di ğ er yöntemler daha çok tercih edilmektedir nedeni ise tam yedeklemenin daha fazla zaman ve kapasite ihtiyacı tüketmesindendir. 2. Adımlı (Incremental) Yedek; Bu tip yedeklemede, sadece son alınan yedekten bu yana yedeklenmemi ş oldu ğ u tespit edilen dosyalar yedeklenir. Kurtarma sırasında önce tam yedek, sonra sırayla tüm adımlı yedekler kurtarılmalıdır.Adımlı yedekler parça parça belli zaman aralıklarında alınır.

6 3. Fark (Differential) Yedekleme; Bu tip yedeklemede, son tam yedekten sonra yedeklenmemi ş oldu ğ u tespit edilen veri dosyaları yedeklenir. Kurtarma sırasında önce tam yedek, sonra son fark yede ğ i kurtarılmalıdır.

7

8

9

10

11

12

13


"Sa ğ lıklı bir yedekleme yönteminde, kaynak, yedekleme donanımı, yedekleme yazılımı, yedekleme ortamı elemanlarının do ğ ru biçimde seçilmesi ve bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları